10 Sebab Paling Popular Kenapa ESP Menjadi Rebutan

Salam pembaca,

Kali ni saya nak share kan dengan pembaca mengenai killer product Shaklee iaitu ESP (Energy Soy Protein). Sana sini orang bercakap pasal ESP Shaklee, malah golongan artis juga pun sibuk mencari ESP. Hari tu saya ternampak dalam instagram Izreen Izmida sebenarnya.. Dia cari untuk diamalkan semasa pantang.. Hehe.. Lepas tu masa raya yang lepas,ย  saya nampak ada je tong ESP di setiap dapur rumah saudara mara saya. Seronok bila lihat mereka juga consume ESP macam saya. Pendek kata ESP memang menjadi fenomena.. Semua orang dapatkan ESP tak kira apa tujuan sekali pun sebabnya ESP sesuai untuk semua…

Kenapa ESP Shaklee Sangat Popular?

saya-nak-esp-energy-soy-protein-shaklee-10-Sebab-Paling-Popular-Kenapa-ESP-Menjadi-Rebutan-vitamin4kesihatan-cheq-eem-sid-917511-v4k-shaklee-hebat-cara-order-shaklee

Bagi mereka yang belum pernah mencuba ESP mesti macam-macam soalan yang difikirkan tentang ESP. Siapa yang boleh minum? Apa rasa ESP bila dibancuh? Berapa harga satu tong? Jadi saya kongsikan 10 sebab paling ringkas mengenai ESP.

1. Harga

Harga bagi satu tong ESP cuma RM150 (EM), RM155(WM). Sangat berbaloi dan mampu dimiliki oleh semua orang.

2. Minuman seisi keluargaa

Semua orang boleh ambil ESP baik lelaki atau pun perempuan termasuk kanak-kanak yang berusia 12 tahun ke atas. Jadi boleh diminum seisi keluarga. Walau bagaimanapun merekaย  yang mengalami masalah buah pinggang TIDAK sesuai untuk mengambil ESP.

3. Cara bancuhan yang mudah

Hanya bancuhkan 1 atau 2 sudu ESP dengan air sejuk atau air suam atau mana-mana air kegemaran seperti Tropicana Twist, Milo, Susu segar dan sebagainya. Gunakan botol Shaker bagi memudahkan serbuk ESP larut di dalam air dengan lebih mudah. Mudah kan? Goncang dan boleh terus diminum.

4. Had pengambilan cuma 3 sudu sehari

Benar. Ini kerana untuk mengelakkan kerosakan buah pinggang. Jika nak minum lebih boleh, tapi pastikan minum air putih lebih dari 3L. Sebab itu ESP boleh tahan sehingga 2 bulan.

5. Rasa soya yang sedap

ESP berperisa mild soya. Bagi penggemar soya memang tidak ada masalah untuk menikmati ESP. Walau bagaimanapun ESP boleh juga dibancuh dengan minuman lain. Klik sini untuk resepi ESP.

6. Bonus kecantikan

ESP sering kali dikaitkan dengan kulit cantik, lembut, cerah dan berseri. Ini kerana protein berfungsi untuk membina sel-sel baru di dalam badan. Bila ambil protein yang bagus maka sel-sel baru pon akan bagus juga.

7. Bukan sekadar di minum

ESP bukan sahaja boleh diminum, malah boleh juga dijadikan masker untuk dapatkan kulit yang lebih mulus. Kulit wajah lebih terasa lembut selepas menggunakannya 2 atau 3 kali seminggu. Dah tak perlu menghabiskan duit untuk buat facial treatment jika boleh buat sendiri di rumah.ย  Klik sini untuk resepi masker ESP. ๐Ÿ™‚

8.Membantu menyelesaikan masalah wanita

Kebanyakan pembeli ESP adalah daripada golongan wanita. Mereka sangat gemar akan ESP adalah kerana:-

i) Membantu meningkatkan peluang untuk hamil dengan lebih tinggi.

ii) Membantu menangani masalah ibu yang mengalami masalah penyusuan. Ini kerana ibu mengandung memerlukan proteinย  yang lebih untuk menghasilkan susu yang banyak dan berkualiti

iii) Membantu menguatkan rahim wanita yang kerap mengalami keguguran

iv) Memberikan tenaga yang berpanjangan sepanjang proses kehamilan sehingga melahirkan anak. Khasiat soya itu sendiri akan disalurkan kepada bayi menjadikan kulit bayi cerah, bersih dan gebu.

9. Selamat, berkesan dan halal

ESP dihasilkan menggunakan non-gmo soy iaitu soya yang tidak diubah genetik, sebab itu ESP adalah minuman asli soya. Bagi memelihara kandungan isoflavon, soya dibasuh menggunakan air bukan alcohol. Proses penghasilan ESP juga menggunakan bahan-bahan semulajadi dan berkualiti tinggi. Malah ESP juga mendapat pengikitirafan pensijilan Halal dari ISA.

10. Pembelian selamat dan terjamin

Setiap pembelian dengan saya dijamin selamat sampai di tangan anda melalui tangan posmen..! :)

Sebenarnya ada banyak lagi sebab kenapa ESP menjadi rebutan oleh semua orang. Saya ringkaskan di sini “Siapa yang dah cuba pasti puas hati. Siapa yang dah beli mesti order lagi”.ย  Bagaimana nak dapatkan ESP dari saya? Caranya

1) SMS / Whatsapp <ESP> hantarkan ke 012-3257744 (Fast feedback)

2) Klik link online order

Disclaimer:
* Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah. Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Follow Cheq Eem on Google+!

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

Tags:  ,

8 comments to 10 Sebab Paling Popular Kenapa ESP Menjadi Rebutan

  • Sheila Salim  says:

    Assalamualaikum yanggg. teringin nak cubaaaaa…

    • Cheq Eem  says:

      wsalam….. ape lagi.. meh lah cuba.. sedap woo…. pagi2 shake ESP sblm gi keje… ๐Ÿ™‚

  • rafidah abu shah  says:

    Good info Cheq Eem…thanks

    • Cheq Eem  says:

      tq fidah… ๐Ÿ™‚

  • Khir Khalid  says:

    Terbaik ni.. sedap & pastinya berkhasiat.. thanks sharing info Cheq Eem.. ๐Ÿ™‚

    • Cheq Eem  says:

      memang terbaik sgt… favorite saya.. hehe… sama2 khir… ๐Ÿ™‚

  • Fiza Rahman  says:

    ESP memang best โ˜บ

    • Cheq Eem  says:

      setuju dengan fiza.. ESP memang best sangat… ๐Ÿ˜€

Isikan Komen Anda Disini