Monthly Archives January 2013

Info, Tips and Cara Pengambilan Vitamin

Dekat sini saya nak kongsikan sedikit info dan tips kepada korang tentang cara pengambilan vitamin seharian. Cara pengambilan vitamin pon kene betul caranya baru dapat hasil yang memuaskan, bukan nya main makan. Sama jugak macam kita nak memasak. Contoh nya masak nasi, setiap jenis beras lain sukatan air yg diperlukan. Eh, tetiba ada tips memasak plak.. Hehe.. Itu saya bagi contoh jer..

Jadi sebelum makan segala jenis vitamin kenal pasti dulu kandungan vitamin yang kita amek. Sebabnya setiap vitamin itu mempunyai fungsi nya yg tersendiri. Jom baca list di bawah nie sebagai panduan korang semua dan jugak saya…

1. Protein- Sebaiknya diambil di waktu pagi semasa pesut kosong..kerana waktu pagi metabolisme kita tinggi..

2. Alfalfa- Tidak boleh diambil bersama Vit E atau GLA.. Vit E akan menghalang penyerapan alfalfa

3. Ostematrix- Kalsium sebaiknya diambil di waktu malam..sebelum tidur

4. Vit C- Patahkan 2 dahulu semasa demam, batuk atau selsema

5...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Kelebihan Multi Vitamin Vita-Lea Shaklee

Salam untuk pembaca,

Kali nie nak share info sket pasal Multi Vitamin. Kalau korang semua dah ada kesedaran nak meningkatkan tahap kesihatan korang mesti korang dah start google pasal multi vitamin kan. Sebenar nya memang banyak jenama/cap/company yang menghasilkan multi vitamin ni. Terpulang lah pada korang semua nak beli yang mana satu. Tapi kali nie saya nak kongsikan dengan anda kelebihan multi vitamin Shaklee iaitu Vita-Lea.

Untuk pengetahuan korang semua Vita-Lea Shaklee ada makanan tambahan yang mengandungi sumber multi vitamin dan multi mineral. Vita-Lea dirumus kan khas oleh pakar sains Shaklee bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yg diperlukan oleh orang dewasa.

Apa antara kandungan penting yang ada dalam Vita-Lea?

Vita-Lea® Iron Formula

Vita-Lea® Iron Formula

Vitamin D – Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
Beta Karotena – Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
Vitamin E – Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, ...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Status Halal Produk Shaklee

Assalammualaikum dan salam 1 Malaysia,

Selalunya apabila kita hendak membeli sesuatu barang, kebiasanya perkara pertama kita pikir adakah produk ini mempunyai status halal?… Saya pun selalu begitu, kalau shopping membeli produk makanan ataupun yang seangkatan dengannya mesti akan mencari logo halal. Anda tidak perlu risau dan berasa was-was dengan produk-produk Shaklee yang dipasarkan di Malaysia kerana produk-produk ini telah pun berjaya memperolehi sijil status halal daripada Islamic Services of Amerika (ISA) dan sah sehingga 31 Disember 2013 dan saya percaya Shaklee akan memperbaruhui sijil halal mereka pada setiap tahun.

Sijil Halal Shaklee 2013

Sijil Halal Shaklee 2013

 
Follow Cheq Eem on Google+!

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Kebaikan B-Complex dalam membantu masalah keguguran rambut

Rambut boleh kehilangan warna kerana kekurangan melanin iaitu bahan pewarna semulajadi yang terdapat di dalam badan yang juga dikenali sebagai pigmen. Apabila usia semakin meningkat, penghasilan pigmen dalam folikel rambut semakin menurun dan mungkin akan berhenti membekalkan bahan perwarna dan menyebabkan rambut menjadi putih atau beruban.Bagaimanapun seluruh rambut tidak akan beruban dalam masa yang singkat kerana ia mengambil masa 10 hingga 20 tahun. Waktu seluruh rambut akan beruban bergantung kepada tempoh jam biologi masing-masing. Mari kita tengok fakta tentang rambut :-

* Rambut adalah tisu paling cepat tumbuh pada tubuh.
* 35 meter serat rambut dihasilkan setiap hari pada tempurung kepala golongan dewasa
* Secara umumnya, tempurung kepala ditumbuhi 100,000 helai rambut (untuk rambut hitam),80,000 (merah), perang (120,000)
* 90 peratus tempurung kepala ditumbuhi rambut manakala 10 peratus lagi ‘berehat’ 100 helai rambut gugur setiap hari dianggap biasa
* Penggunaan banyak bahan...

Jom Baca Lebih Lanjut.......