Monthly Archives March 2013

Entri Tutorial (Bagaimana untuk menggunakan [email protected] ke dalam Blog anda)

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia.

Entri tutorial ini adalah sambungan daripada Entri Tutorial (Bagaimana untuk install Widget/Plugin ke WordPress Engine anda). Kedua-dua entri ini saya memfokuskan kepada penggunaan [email protected] WordPress anda. Saya harap anda telah faham fungsi penggunaan Widget dan Plugin WordPress dan anda juga sudah mencuba dengan sendiri cara-cara untuk install [email protected] ke dalam WordPress Engine anda. Segala tutorial yang saya sediakan ini adalah untuk anda dan saya amat berbesar hati kerana dapat berkongsi ilmu dengan anda.

wordpress-tag-cloud-plugin-names

Saya rasa anda sudah tahu cara-cara untuk install [email protected] di WordPress anda berdasar tutorial saya sebelum ini dan entri ini pula saya ingin berkongsi dengan lebih lanjut lagi mengenai penggunaan [email protected] di blog anda. Saya pasti anda mesti tertanya-tanya, “Apa nak buat lepas install widget dan plugin ni?” ,”Kat mana nak letak widget dan plugin ni?” atau “Macam mana nak masukkan [email protected] ke dalam blog?….. Untuk tutor...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Entri Tutorial (Bagaimana untuk install Widget/Plugin ke WordPress Engine anda)

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia.

Pada entri tutorial yang lepas, saya telah berkongsi dengan anda semua panduan “Bagaimana untuk set-up Blog anda”. Saya harap ramai yang telah mencuba untuk membangunkan blog wordpress mereka sendiri,  terutama rakan-rakan Shaklee. Tutorial saya sebenarnya banyak difokuskan penggunaan blog yang menggunakan WordPress Engine. Saya sebenarnya telah lama menggunakan WordPress dan selesa dengan perisian WordPress ini. Ada juga rakan-rakan yang meminta bantuan saya untuk  set-up blog WordPress mereka.

Dan pada entri tutorial kali ini, saya ingin berkongsi dengan anda bagaimana untuk install sidebar widget ataupun plugin  ke WordPress anda.

wordpress-widgets

Apakah itu Widget & Plugin?

Widget adalah modul skrip pra-program yang menawarkan pengguna WordPress menambah kandungan dan ciri-ciri tertentu untuk sidebar dan footer blog anda dengan cara drag and drop. Contoh widget yang sedia ada di dalam WordPress anda adalah seperti post categories, tag clouds, navigation, t...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Testimonial – Enfuselle Set

Shaklee juga turut menawarkan rangkaian produk kecantikan kulit bagi jenis kulit yang normal hingga yang berminyak. Salah satu daripadanya ialah rangkaian Enfuselle. Apa keistimewaan produk Enfuselle jika dibandingkan dengan jenama lain?

enfuselle-set

Enfuselle dirumuskan TANPA

tickParabens

tick

Natrium lauril sulfat / natrium

tickPropilena glikol

tickPenghasilan daripada haiwan / produk sampingan daripada haiwan

tickMinyak mineral / petrolatum

tickFD&C / pewarna

Set Basic – PURIFYING CLEANSING GEL, PURIFYING TONER, BALANCING MOISTURIZER, EYE TREATMENT

1. Purifying Cleansing Gel

– Bebas sabun dan pH yang seimbang diperkaya dengan Vitamin E yang berbuih lembut bagi memastikan kulit kekal segar dan lembut

2. Purifying Toner

– Mengekal dan menganjalkan semula kulit wajah, menghaluskan struktur kulit, juga mengawal minyak dan menghapuskan lebihan minyak

3. Balancing Moisturizer

– Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah, bertindak dengan membekalkan kelembapan segera

4...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Entri Tutorial Untuk Dikongsi Bersama (Bagaimana untuk set-up Blog anda)

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia kepada para pembaca blog ini.

Entri kali ini, bukan nak bercerita mengenai vitamin tetapi saya  ingin berkongsi dengan anda semua bagaimana cara atau panduan untuk membangunkan blog anda sama ada untuk kegunaan blog peribadi ataupun perniagaan online. Apa gunanya ilmu itu jika tidak dikongsikan bersama, betul tak?. Entri ini juga khas untuk rakan-rakan Shaklee isteri saya yang ingin membangunkan blog Distributor Shaklee mereka sendiri.

blogs

Ada pelbagai blog engine seperti WordPress, Movable Type, ExpressionEngine, Drupal, Textpattern, Joomla, b2evolution, blogspot dan bermacam-macam lagi. Memang banyak blog engine ni, saya pun tak sempat nak cuba semuanya tapi entri ini saya fokus untuk menggunakan blog engine WordPress.

Apakah Blog Engine?
Blog Engine ini sebenarnya adalah Perisian Blog yang direka khas untuk memudahkan penyelenggaraan weblog kita...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Set Kesihatan Asas Shaklee – Vita Lea + B Complex + Ostematrix

Adakah anda seringkali menghadapi masalah seperti ini?

stress

tickTertekan dengan masalah di tempat kerja, di rumah, di jalan raya

tick

Penat, letih dan lesu setiap kali pulang dari tempat kerja

tick

Tidak dapat beri tumpuan di tempat kerja akibat letih

tickSakit tulang belakang, pinggang apabila melakukan kerja-kerja rumah atau di pejabat

Muka kelihatan pucat, sakit serta tidak bermayatick

Kita tidak boleh lari daripada masalah seperti yang saya nyatakan seperti di atas. Tetapi apa yang boleh kita lakukan ialah cuba elakkan masalah tersebut menggangu kehidupan seharian kita. Ianya juga sebenarnya adalah sebahagian daripada kesan apabila tubuh badan kurang mendapat sumber nutrisi yang lengkap.

Pengambilan multivitamin adalah salah satu cara bagaimana kita dapat membekalkan tubuh badan dengan nutrisi yang lengkap dalam seharian. Sebenarnya badan kita memerlukan dos vitamin yang lebih tinggi daripada apa yang diperolehi daripada makanan...

Jom Baca Lebih Lanjut.......