Monthly Archives May 2013

Tips Kesuburan Untuk Suami Isteri Yang Inginkan Anak

Salam pembaca,

Anak adalah pengikat kasih sayang suami isteri. Anak juga adalah anugerah dari Allah s.w.t yang sangat bermakna bagi pasangan yang telah pun berkahwin. Sekiranya masih belum dikurniakan dengan anak, jangan berputus asa. Sebagai hamba-Nya kita kene sentiasa berusaha dan mencari jalan agar dikurniakan anak.

Antara usaha yang boleh kita lakukan ialah buat lah temujanji dengan dokter untuk kenal pasti masalah, amalkan gaya hidup yang sihat dengan bersenam dan makan makanan yang seimbang dan amalkan pengambilan vitamin untuk membekalkan nutrisi penting dalam tubuh badan kita yang tidak dapat diperolehi daripada makanan.

Kenal pasti punca dan masalah

Masalah lambat dapat anak mungkin berpunca daripada wanita atau pun lelaki. Antara masalah daripada golongan wanita ialah masalah haid yang tidak teratur, mempunyai masalah pcos (Polycystic ovary syndrome), mempunyai cyst dan sebagainya...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Pilihan Supplement Bagi Ibu Menyusu

Salam Pembaca,

Saya percaya ramai ibu-ibu diluar sana yang ingin teruskan memberi susu badan kepada anak sehingga usia nak mencecah 2 tahun. Oleh itu setiap ibu memerlukan makanan tambahan untuk mengekalkan pengeluaran susu, meningkatkan kualiti susu, tambah stok susu,  menjaga kesihatan tulang dan badan serta memberikan makanan yang terbaik untuk anak anda. Kadangkala faktor pemakanan yang kurang seimbang serta faktor persekitaran yang kurang sihat serta stress juga boleh mengganggu pengeluaran susu ibu.

Produk kesihatan Shaklee ada menawarkan set supplement atau makanan tambahan bagi ibu-ibu yang ingin menyusukan anak. Set yang dicadangkan ini sesuai untuk semua golongan ibu mengikut keperluan masing-masing. Inilah dia rahsia stok susu ibu boleh banyak. Terdapat 4 set yang ditawarkan iaitu Set B, Set E, Set 3m dan yang terbaru set Eu Four.

1. Set Penyusuan B – Basic

Pilihan SUPPLEMENT :

Alfalfa Complex, Vitamin C, B-Complex dan Vita-Lea

Antara KELEBIHAN Set B:

– Mengandungi multivi...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Rahsia Resepi Masker ESP – Kulit Lembut, Halus dan Cantik

Salam pembaca,

Tahu tak yang ESP Shaklee bukan sekadar untuk diminum, malah boleh juga dibancuh untuk dibuat masker? Salah satu keistimewaan ESP ialah ianya boleh dibancuh dijadikan masker muka supaya wajah lebih cerah, lembut dan bersih.

Dari dulu lagi saya amalkan penggunaan masker sekali seminggu. Lepas pakai masker jenama X, kulit rasa macam biasa jer dan tetap kering. Tak rasa perbezaan pon bila lakukan facial sendiri di rumah. Tapi lepas menggunakan masker ESP memang terasa sangat perbezaannya. LEMBUT, LICIN dan BERSIH!

Tak seronok rasanya tahu kebaikan tapi tak dikongsi kan bersama. Jadi saya kongsi resepi ESP masker so korang boleh cuba sendiri di rumah.. 🙂

masker esp shaklee

Bahan-bahan:

1 sudu kecil ESP

1 sudu kecil plain yogurt

Sedikit madu asli

Cara-caranya:

Campurkan semua bahan sehingga rata.

Sapukan pada seluruh wajah, kecuali bahagian mata dan mulut.

Biarkan 10-15min atau sehingga kering.

Bilas dengan air bersih.

Nota:

1...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Berita Baik Kepada Pelanggan Kami

pengumuman-paypal-v4k

Jika anda ingin mengetahui bagaimana cara untuk membuat pembayaran melalui Credit Card (Paypal) . Sila klik — > Panduan Pembayaran Credit Card via Paypal

Find eshamz halim on Google+!

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Tips Minum Air Putih Dan Waktu Yang Sesuai

Salam pembaca,

Sebelum saya berkongsi tips minum air putih, nak tanya sikitlah dekat korang. Sehari berapa liter ambil air? Cukup tak 3L sehari? Saya tak tau pon ape yang korang jawab.. Hehe..  Bagi yang cukup minimum 2L sehari, alhamdulillah… Lebih-lebih lagi kalau korang ambil vitamin.. Tapi bagi yang kurang 2L sehari, saya nasihatkan cuba-cuba lah tingkatkan jumlah pengambilan air yeaa.. Apa? Susah nak dapatkan 2L sehari? Takpe, sebab tu saya buat entry nie supaya dapat kongsi dengan korang tips minum air putih dan waktu bila yang sesuai..

Pertama sekali pilih bekas minuman untuk sukat isipadu air.

1. Botol Air

mineral water

Pastikan korang ada botol air. Tak kisah lah botol air mineral 500ml atau pon botol air biasa. Nak yang ada standard sikit, jenama Tupperware.. Hehe… Lebih baik anda tau isipadu setiap bekas minuman supaya senang nak kira.

2. Gelas / Mug / Cawan

air putih

Tetapkan jenis gelas / mug / cawan yang korang gunakan setiap hari...

Jom Baca Lebih Lanjut.......