Slide # 1
 

Monthly Archives July 2013

Dapatkan Set Kurus Shaklee Secara Ansuran

Salam Pembaca,

Saya percaya ramai bakal pembeli produk Shaklee berminat sangat untuk dapat Set Kurus Shaklee. Keberkesanan produk Shaklee untuk program penurunan berat badan memang terbukti dan yang pasti ianya selamat. Ramai pembeli yang mengamalkan Set Kurus Shaklee gembira dengan hasilnya dan mendapatkan semula berat badan yang diidamkan.

Pecah, Singkir dan Bina

Set Kurus Shaklee ada pelbagai set. Bermula daripada set yang basic hinggalah yang advance. Best kan? Anda boleh pilih set mengikut bajet anda. Untuk pengetahuan anda, program penurunan berat badan Shaklee mengamalkan 3 jenis konsep iaitu detoks sisa toksin, pecah dan bakar lemak dan akhir sekali bina otot melalui minuman protein.

Memecah dan Membakar Lemak (Lecithin, Omega Guard)
Fungsi utama Lecithin ialah memecahkan lemak. Tahukah anda apabila umur semakin meningkat, kadar metabolisma didalam badan semakin rendah.Metabolisma dengan bahasa mudah nya ialah proses pembakaran kalori yang dilakukan oleh badan...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Rahsia minuman ESP yang sedap, lazat dan mengenyangkan

Salam pembaca,

Dah beli ESP best selling produk Shaklee tu? Kalau belum lagi memang tersangat-sangatlah rugi. Minuman protein soya yang membekalkan 9 jenis asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita untuk membina sel-sel baru dalam tubuh badan. Ditambah pula dengan khasiat kalsium menjadikan ESP sesuai untuk menambahkan kesihatan tulang. Dan ESP juga menjadi kegilaan bagi mereka yang dambakan kulit yang cantik, menambah susu ibu serta menurunkan berat badan. Siapa yang dah cuba ESP mesti akan repeat order. Hebat sungguh penangan ESP ni..! 🙂

shaklee trial pack

Cara pengambilan ESP

ESP dibancuh menggunakan air sejuk kosong sahaja. Air panas DILARANG sama sekali. Ini kerana khasiat protein akan musnah jika dibancuh menggunakan air panas. Anda cuma perlu bancuh, goncang dan minum. Sebaiknya goncang di dalam bekas shaker untuk mendapatkan rasa yang lebih sedap dan berbuih.

Variasi Resepi ESP

ESP juga boleh dibancuh dengan mana-mana air sebenarnya dan tidak terhad kepada air kosong sahaja...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Bulan puasa cara terbaik untuk singkirkan toksin

Salam Pembaca,

Alhamdulillah.. hampir seminggu kita berpuasa untuk sesi tahun 1434H / 2013.. Bagaimana agaknya sambutan ramadhan kita pada tahun ini? Yang pastinya saya harap sama-sama lah kita memperbaiki kelemahan pada tahun lepas dan meningkatkan segala amalan rohani seperti sedekah, ibadah, kesihatan dan sebagainya.

Pernah tak kita terdengar dari mana-mana pihak atau terbaca dari mana-mana artikel yang menyatakan bahawa salah satu cara terbaik untuk menyingkirkan toksin adalah berpuasa. Ya, memang betul. Berpuasa sebenarnya dapat membantu tubuh badan kita menyingkirkan toksin di dalam badan. Ini kerana semasa berpuasa kita memberi ruang kepada organ pencernaan untuk berehat dari melakukan kerja-kerja pencernaan yang berat.

Kesian lah dekat organ pencernaan di dalam badan kita. Cuba kita imbas balik jenis makanan yang telah kita ambil selama nie dan tahap kekerapannya pula...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Panduan Penggunaan Dan Pengambilan Ubat Di Bulan Ramadhan

Salam dan selamat berpuasa kepada para pembaca semua,

Sekadar berkongsi info yang dikongsikan oleh rakan-rakan di dalam facebook. Saya rasa ramai juga yang tertanya-tanya bagaimana untuk menggunakan atau pengambilan ubat semasa bulan puasa. Jika ada rakan tanya kepada anda, ini adalah sedikit panduan untuk diikuti.

Panduan Pengambilan Ubat Semasa Bulan Puasa

pengambilan-ubat-semasa-bulan-puasa-02

Sumber : Hospital Seri Manjung Facebook Group

Terima kasih kepada insan yang telah menyediakan panduan ini, panduan ini adalah sangat berguna dan tidak salah rasanya kalau saya berkongsi dengan pembaca blog vitamin4kesihatan.com.

Eshamz Halim – Admin www.vitamin4kesihatan.com

Find eshamz halim on Google+!

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

Call/SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

Jom Baca Lebih Lanjut.......