Monthly Archives October 2013

Contest Bikin Dialog Lawak Mega

(CONTEST TAMAT)

Salam pembaca,

Tak sangka jumlah entri blog Vitamin4Kesihatan sudah mencecah yang ke-100.. Jadi sempena entri yang ke-100 ni, saya dan suami bersetuju untuk buat satu contest.. Memandangkan follower blog dan Facebook pun dah bertambah sikit, kalau boleh nak tambah lagi kenalan. Bak kata pepatah omputih “The More the Marrier”.

Camner nak join? Senang jer, anda hanya perlu bikin dialog lawak mega yang paling kelakar bagi gambar di bawah:

peraduan-bikin-dialog-lawak-mega-vitamin4kesihatan

Syarat-syarat peraduan seperti berikut:-

1) Warganegara beralamat di Malaysia dan bukan pengedar Shaklee

2) Follow blog Vitamin4Kesihatan  (Tiada paksaan)

3) Like fanpage Vitamin Kesihatan E-Shoppe (Wajib)

4) Copy  gambar di atas dan pastikan backlink ke entri ini

5) Buat satu entri bertajuk “Contest Bikin Dialog Lawak Mega”  beserta dialog A, B dan C yang paling kelakar

6) Tinggalkan link entri di bahagian ruangan komen

Pemenang akan dipilih oleh kami berdasarkan dialog yang paling kreatif, kelakar dan gila-gila.

Tarikh tutup penye...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Wordless Wednesday #1

Salam pembaca,

Jangan berhenti berharap kawan-kawan.. Yakinlah Allah sedang merancang sesuatu yang terbaik untuk kita semua.. 🙂

jutawan shaklee

 

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Mitos Tentang Penyakit Kencing Manis

Salam pembaca,

Lagi satu penyakit berisiko tinggi di Malaysia ialah penyakit kencing manis.. Hakikatnya memang ramai rakyat Malaysia yang menghidap penyakit berbahaya ni.. Pelbagai kempen kesedaran telah di jalankan oleh pihak yang bertanggung jawab mengenai betapa bahaya nya risiko penyakit kencing manis jika tidak dicegah dari awal.. Namun mentaliti masyarakat Malaysia masih lagi tidak berubah.. Jika ya, pasti statistik jumlah pesakit kencing manis akan menurun.. Tapi tidak sebenarnya.. Malah risiko rakyat Malaysia mengidap kencing manis meningkat setiap tahun..

Jadi sebagai langkah inisiatif tentang kesedaran penyakit kencing manis, saya kongsikan di sini 5 Mitos Tentang Penyakit Kencing Manis.. Mungkin ada di antara kita yang tahu barangkali terlupa mengenainya.. Semoga info kesihatan ini dapat di manfaatkan bersama-sama.. 🙂

Sumber asal di ambil dari The Malaysia Medical Gazzette

5 Mitos Tentang Penyakit Kencing Manis

Pada 2011, Kaji Selidik Kesihatan dan Morbiditi Nasional (NHM...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Apa Yang Berlaku Apabila Anda Berhenti Merokok?

Salam,

Saya rasa ramai yang cuba untuk berhenti merokok kan? Mungkin korang rasa sekarang ni adalah masa yang baik untuk berhenti merokok disebabkan harga rokok yang semakin naik atau korang pernah bercadang untuk berhenti merokok apabila mencapai umur 30an, 40an atau 50an.

Saya pernah menulis entri mengenai pengalaman saya untuk berhenti merokok, untuk berhenti merokok bukan satu perkara mudah dan sehingga kini sudah 7 bulan saya tidak membeli, menyentuh atau menghisap rokok. Walaupun pun baru 7 bulan tetapi saya masih tanamkan niat untuk tidak kembali merokok, sebenarnya ada juga kawan-kawan yang perli tapi saya cuma buat tak kisah jer. Buat masa sekarang ni, saya sentiasa mencari tips-tips atau artikel-artikel  berkaitan berhenti merokok untuk dikongsikan dengan kawan-kawan blogger  dan saya terjumpa 1 artikel yang saya rasa amat menarik dan sesuai untuk dikongsikan disini.

Kita semua tahu merokok itu bahaya kan? kalau boleh memang ler kita taknak merokok tapi apabila sudah terjeb...

Jom Baca Lebih Lanjut.......