Monthly Archives November 2013

Tips Tak Lalu Minum ESP

Salam pembaca,

Ada setengah orang yang dah biasa minum air soya bila rasa soya ESP tak lalu nak minum.. Contohnya macam saya.. Saya jenis suka minum soya.. Walaupun tak hari-hari, tapi bila singgah 7-E atau Petronas Mesra antara air pilihan yang dibeli ialah air kotak soya.. Sebabnya bila minum air soya boleh bagi rasa kenyang.. Oleh kerana ESP adalah minuman soya yang asli jadi rasanya memang lain sangat dengan minuman soya yang biasa.. Tiada rasa manis dan rasa seperti minum air yang dicampur dengan tepung.. Tapi produk yang baik selalunya memang rasa tak sedap kan? Hehehe…..

Setiap kali bila ada customer yang bertanya pasal ESP mula lah saya rasa serba salah nak cerita tentang rasa.. Bab kebaikan ESP pula takda masalah.. Laju jer bercerita.. Hehe… Ye lah.. Lain orang lain seleranya.. Takut ada yang tak lalu dan membazir pula kalau tak diminum.. Padahal ESP boleh dibancuh dengan minuman lain.. Bukan minum kosong macam tu sahaja..

Setakat ni dah 2 tin ESP saya minum....

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Mencari Ketenangan Wordless Wednesday #5

Salam pembaca,

Mencari ketenangan untuk mendapatkan ilham berblogging dan menjadi pengedar Shaklee yang berjaya.. 😀

 

 

pengedar shaklee shah alam

 

 

Follow Cheq Eem on Google+!

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Masalah Dengan Blogroll Rupanya

Salam pembaca,

Tiba-tiba petang semalam blog ada masalah pulak.. Domain dan hosting semua ok,  tapi tak boleh nak load semua post.. Kosong.. Kosong.. Kosong.. Dah lah tengah ada idea mencurah-curah untuk buat entri, tapi bila nak preview entri problem pula.. Terus lah mintak tuan admin blog nie iaitu suami saya Eshamz Halim untuk check apa yang tak kena.. Hehe..

Jenuh lah juga dia check apa yang tak kena.. Check error itu, error ini.. Kalau saya blog tetiba problem mau menggelabah.. Tak reti nak check sangat.. Masalah teknikal ker, masalah plug in ker atau masalah hosting ker.. Semalaman jugak lah masalah tak setel..

BLOG-UNDER-CONSTRUCTION

Gamber sumber dari Google

Tapi bila check pagi nie…  dah OK..!! Tuan admin cakap ada masalah dengan blogroll.. Dah 2 kali problem yang sama jadi.. Terutama lepas update wordpress.. Bila buang bloglist baru ok.. Nampaknya kene carik widget baru atau alternatif lain untuk buat bloglist..

Sekarang boleh ber’blog’ dan XOXO publish…. 🙂

p/s: Ada siapa-siapa pengguna WordPr...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Khasiat Susu Ibu Boleh Mencegah Diabetes Di Usia Muda

Salam pembaca,

Baru-baru ni saya ada post keratan akhbar dari The Star pasal ‘Young and Diabetic’ .. Jika ada yang perasan sejak akhir-akhir ni isu penyakit kencing manis sering kali di bincangkan.. Tambahan pula semasa belanjawan negara dibentangkan kerajaan telah menarik semula subsidi gula.. Tapi saya rasa kempen kesedaran penyakit kencing manis adalah sempena ‘World Diabetes Day’ yang disambut setiap tahun pada 14 November.. Kempen sebegini sepatutnya  diingatkan selalu supaya kita sentiasa beringat dan berjaga..

Susu Ibu vs Susu Formula

Baru-baru ni saya ada terbaca kenyataan Dr. Zubaidi Ahmad mengenai mengapa orang dewasa mudah mendapat kencing manis di usia muda di dalam FB fanpage beliau.. Agak menarik kenyataan yang beliau tuliskan dan saya rasa elok dikongsikan bersama dengan rakan blogger yang lain terutama golongan ibu muda.. Jom kita baca..

Agaknya mengapa ramai orang dewasa mudah mendapat penyakit kencing manis (diabetesmellitus) di usia muda?Dalam satu kajian yang ...
Jom Baca Lebih Lanjut.......