Slide # 1
 

Monthly Archives January 2014

Be Positive Wordless Wednesday#14

Salam pembaca,

Gagal tak bermaksud kita tak berjaya.. Ianya adalah proses pembelajaran yang berterusan.. 🙂

kata-kata-positif

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Selepas Setahun Cari Duit Dengan Blogging

Salam pembaca,

Macam tak percaya jer dah terlibat dalam dunia blogging selama setahun.. Rasa macam baru jer buat blog ni.. Sepanjang setahun nie macam-macam benda baru yang dapat dipelajari terutama ilmu blogging.. Sifu blogging saya dah semestinya en.suami iaitu Eshamz Halim yang  tolong setup kan blog hosting, tentukan blog template, reka blog header, cari blog theme color yang sesuai, install widget dan plugin.. Tak lupa juga teknik SEO, yang ini penting untuk mengejar google page rank.. Dan macam-macam lagi lah sebenarnya termasuk pembayaran menggunakan Paypall dan M2uPay.. Apa-apa jer yang berkaitan dengan teknikal blog, dia lah yang uruskan.. Pendek kata dia lah blog master ataupun Tuan Admin..  Saya cuma tulis entri dan publish… Hehe..

Sekarang ni daripada tak reti menulis entri dengan cara sendiri, dan pandai cari rentak dalam penulisan.. Bila baca balik entri yang lama rasa ‘eh, kelakar nya ayat yang aku guna’.. Hahaha… Macam takda jiwa jer entri awal-awal....

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Terbaru: Sijil Halal Shaklee Tahun 2014

Salam pembaca,

Alhamdulillah, sijil halal produk Shaklee untuk sesi tahun 2014 telah dikeluarkan oleh pihak Shaklee.. Kenyataan rasmi diumumkan  melalui akaun facebook rasmi  Shaklee Malaysia pada pagi ini.. Untuk pengetahuan semua, sijil halal produk Shaklee akan diperbaharui pada setiap tahun.. Maknanya, setiap tahun Islamic Service of America (ISA) akan mengeluarkan sijil yang baru.. Tak percaya? Cuba lihat pada sijil gambar di bawah dibahagian Date Issued dan Certificate No. bagi tahun 2013 dan tahun 2014.. Berbeza kan? Jadi jangan risau tentang status halal produk Shaklee ya.. 🙂

sijil halal shaklee 2014Sijil Halal Produk Keluaran Shaklee bagi tahun 2014

Sijil Halal Shaklee 2013

Siapa perasan perbezaan senarai produk pada tahun lepas dan tahun ini? Ada dua produk yang tiada senarai pada tahun 2013 tetapi pada tahun ini telah tersenarai.. Dua produk tersebut ialah CoQ Health Plus dan Advanced Joint Health Tablet.. Satu lagi produk yang masih tiada dalam senarai ialah Shaklee Collagen Powder....

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Misi Menjejak Kawasan Air Terjun di Langkawi

Salam pembaca,

Minggu lepas saya dan husband pergi jalan-jalan di Langkawi.. Plan nak ke Langkawi tak dirancang pun sebenarnya.. Kalau diikutkan kita orang nak road trip ke dari KL – Hatyai – Krabi.. Tapi disebabkan masalah politik dekat Thailand masih belum selesai datang lah idea kerja gila pergi ke Langkawi.. Hahaha… Dalam masa seminggu apply cuti, beli tiket keretapi dan booking hotel.. Semua dapat..  Kalau dua tahun lepas kita orang naik keretapi pilih katil, kali nie pilih seat kerusi pulak.. Nak rasa hebat tak pinggang duduk 11 jam dalam keretapi.. 😀

 Sampai sahaja di stesen Arau, kita orang di jemput oleh kawan husband.. Dia nie kawan baik Eshamz Halim dari zaman bujang dulu.. Nasib baik dia sudi jemput dan hantar kita orang dari stesen keretapi ke terminal feri.. Dulu dia tinggal di KL, tapi sekarang dah berhijrah ke Perlis dan buka bengkel kereta memasang NGV.. Terima kasih lah pada Aman Ghani sudi layan kerenah kita orang kat sana.. Hehehe….

jalan-jalan-langkawi-naik-keretapi-senandung-langkawi-2

Kita orang beli tiket keret...

Jom Baca Lebih Lanjut.......