Slide # 1
 

Monthly Archives February 2014

Alhamdulillah Paras Kolestrol Turun dan Hati Bengkak Jadi Normal

Salam pembaca,

Kali ni nak kongsi pengalaman pengguna juga merangkap ‘anak’ Shaklee saya selepas mengamalkan supplemen produk Shaklee. Nama dia Kak Nonie, kakak kepada kawan baik saya dari sekolah rendah lagi. Nak dijadikan cerita Kak Nonie tengah mencari pengedar Shaklee untuk beli set berpantang dan menyusu untuk anak perempuan dia. Jadi kawan saya pun contact saya minta tolong hantarkan set berpantang ke rumah Kak Nonie di Bandar Sunway. Urgent sangat dan minta saya hantar secepat mungkin. Rupanya anak Kak Nonie tu lahirkan bayi pra-matang. Kalau kes macam ni hanya ada satu je cara yang terbaik untuk menjaga kesihatan bayi iaitu dengan beri susu ibu sekerap mungkin. Alhamdulillah, selepas amalkan set berpantang Shaklee dan tambah set milk booster Alfalfa dan ESP, bayi membesar dengan sihat dan aktif. Kata Kak Nonie, cucu dia jarang sangat jatuh sakit sampai sekarang. Bila sakit pula sekejap je dah baik...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Workout Wordless Wednesday#18

Salam pembaca,

Khas untuk kaum-kaum perempuan di luar sana.. Jom kita..!

work-out-for-women

Follow Cheq Eem on Google+!

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

Call/SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Kisah Telur Separuh Masak dan Khasiat Untuk Kesihatan

Salam pembaca,

Siapa suka sarapan pagi makan telur separuh masak? Pastu letak kicap cair atau garam dan tambah sedikit lada putih. Kacau perlahan-lahan dalam mangkuk kecil, pastu hirup semasa tengah suam-suam kuku. Fuhh…memang layan habis kalau dapat makan pagi-pagi. Tak kisah lah makan kat kedai mamak ker, makan kat kedai mahal ker. Yang penting makan kat rumah adalah paling best. Kenapa? Sebabnya boleh pilih jenis telur, diyakini bersih dan jimat. Hehehe…

Kebetulan Ahad lepas saya dan suami takda plan apa-apa. Memang sesi memalaskan diri di rumah. Mood nak memasak pun malas juga. Tapi sarapan pagi tetap kena ambil gak. Jadi pergi dapur selongkar almari nampak lah bekas rebus telur. Dah lama beli tapi jarang-jarang guna. Jadi time malas nie memang sesuai sangatlah kan. Cepat, mudah, ringkas dan yang penting berkhasiat. Kenapa saya cakap berkhasiat? Jom kita tengok manfaat telur untuk kesihatan kita.

4 Khasiat Telur Untuk Kesihatan

 khasiat telurKredit gambar: Sumber dari google

1. Khasiat Protein

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Perkara Yang Perlu Anda Tahu Sebelum Jadi Ahli Shaklee

APA KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE?

Kelebihan menjadi ahli bergantung kepada keperluan individu. Jika anda pengguna setia Shaklee lebih berbaloi daftar sebagai ahli. Walaupun hanya sekadar pengguna biasa tapi ada juga manfaatnya. Jika ingin jadi pengguna, penjual dan peniaga, Shaklee juga menawarkan pendapatan pulangan yang lumayan. Kalau berminat untuk cari duit sama ada secara part time atau full time Shaklee adalah pilihan yang tepat.

Pengguna 

1. Layak untuk membeli produk Shaklee pada HARGA AHLI.

2. Anda boleh JIMAT sehingga 25% berbanding harga runcit

3. Berpeluang menikmati pulangan CASH sekiranya pembelian mengikut syarat

Pengguna dan Penjual 

1. Mendapat UNTUNG RUNCIT hasil dari penjualan produk Shaklee sehingga 25%

2. Berpeluang menikmati ganjaran CASH untuk jualan persendirian dan kumpulan

3. Berpeluang menikmati ganjaran CASH tambahan untuk jualan kumpulan

Pengguna dan Perniagaan 

1. Mendapat UNTUNG RUNCIT hasil dari penjualan produk Shaklee se...

Jom Baca Lebih Lanjut.......