Slide # 1
 

Monthly Archives March 2014

Positive Quotes Wordless Wednesday #22

Salam pembaca,

We are like magnets, Like Attract Like… 🙂

attract-whatever-you-want

Follow Cheq Eem on Google+!

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

Call/SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Diving Log: Teori kelas, Exam dan Confined Water

Salam pembaca,

Ingat tak dulu saya pernah tulis satu entri tentang Discover Scuba Diving? Kalau yang belum baca lagi boleh dekat sini. So kali ni nak kongsi kisah dan perjalanan untuk mengambil lesen menyelam. Walaupun ada setengah orang cakap “tak susah pun nak ambil lesen”. Lepas tu “kalau ambil exam mesti lepas”.  Dan “kalau tak pandai berenang pun takda hal punyalah”. Tapi di sudut hati nie (cewah.. ) mesti akan ada perasaan “Betul ke kata-kata member nie?  Tak kan lah senang macam tu je kot nak ambil lesen menyelam..” Haa… daripada dengar cakap orang lebih baik cuba sendiri. Baru kita tahu senang atau pun susah.

Husband pun macam biasa memulakan kerja-kerja KGB dan siasat apa yang perlu kita tahu untuk mengambil lesen. Dia banyak lah baca artikel dekat internet sebagai langkah persediaan. Saya masa tu tengah banyak kerja memang tak sempat lah nak baca sangat semua link yang dia bagi. Kalau baca pun gitu-gitu jer. Ekekeke..

open-water-certification-card

So lepas buat keputusan nak ambil juga lesen menyel...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Habit Wordless Wednesday #21

Salam pembaca,

Jom tukarkan ‘Disiplin’ kepada ‘Habit’.. Mesti boleh..!!

 

motivational-quotes-to-keep-fit-and-healthy

Follow Cheq Eem on Google+!

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

Call/SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Nak Kurus Perlukan Supplemen Atau Tidak

Salam pembaca,

Setiap kali diaju soalan macam nie dalam hati serba salah nak jawab macam mana dengan bakal pengguna. Nak jawab YA, lepas dia cuba tak berjaya salahkan kita pula. Nak jawab TAK macam mana pula dengan testimonial orang yang dah berjaya kurus. Kalau diikutkan memang ada pengguna yang berjaya turunkan berat badan dengan bantuan produk Shaklee. Dan ada juga yang tak berjaya. Agak-agaknya kenapa eh?

Boleh kurus ke kalau makan Shaklee?

Kalau ambil set kurus ni boleh turun berat tak?

Ada tak produk Shaklee yang boleh turunkan berat badan?

set kurus shaklee

Contohnya kisah si A dan si B membeli bahan yang sama untuk buat kek. Kalau diikutkan hasilnya mestilah kek si A dan si B tersebut menjadi, betul tak? Tetapi hanya kek si A yang menjadi dan sedap, manakala kek si B pula tak jadi. Keras pula tu. Bila campak ke dinding, dinding pun retak. (Ok, ini contoh jer.. hehe..)...

Jom Baca Lebih Lanjut.......