Monthly Archives June 2014

Promosi Buffet Ramadhan Terbaik Ala Kampung di Royale Bintang Kuala Lumpur

Salam pembaca,

Alhamdulillah.. Tanggal 29 Jun 2014 umat Islam seluruh Malaysia akan menjalani ibadah berpuasa. Apabila tiba sahaja bulan ramadhan antara perkara yang selalu disembangkan ialah juadah untuk berbuka puasa. Ada yang suka mengunjungi bazar ramadhan kerana pelbagai pilihan makanan yang menarik. Ada juga yang suka memasak sendiri dengan menu-menu baru untuk hidangan keluarga. Dan tak lupa juga ada yang memilih untuk berbuka puasa di luar seperti di restoran atau hotel yang menyediakan hidangan buffet yang menarik. Apa sahaja pilihan kita untuk berbuka asalkan ianya menepati selera masing-masing.

Ramadhan-e-newsletter-buffet-shamphotography-bulan-puasa

Bercakap pasal hidangan buffet ni saya boleh cadangkan satu lokasi berbuka puasa yang memang menarik terutama bagi mereka yang gemar masakan ala kampung. Tempat tersebut ialah The Royale Bintang Kuala Lumpur. Sepanjang bulan ramadhan ini, Sunflower Brasserie menyediakan pelbagai juadah berbuka puasa dengan lebih 100 jenis sajian yang berkonsepkan citarasa ala kampung...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Smile Wordless Wednesday #31

Salam pembaca,

Tips cantik semulajadi untuk semua wanita hebat.. 🙂

 

vitamin semulajadi

Follow Cheq Eem on Google+!

iR Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

Call/SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Ianya Datang Cuma Setahun Sekali

Salam pembaca,

Lama betul tak update blog. Nak blogwalking pun tak sempat, apa ntah lagi tinggalkan komen. Macam busy sangat bunyi nya kan. Haha.. Bukan apa, bagi saya menulis ni perlukan jiwa. Takda jiwa macam tak best nak meulis. Terasa pula tangan ni jem bila nak menaip. Bila dah taip dua tiga ayat, baca semula ayat tersebut lepas tu laju pula tekan ‘Backspace’. Hahaha.. Rasa macam ada jer ayat yang tak kena. Apa boleh buat, tanggungjawab kerja di pejabat perlu diutamakan. Tak boleh nak fokus sangat. Hehe.. So sekarang nie bila masuk bulan 6 sampai bulan 8 bermula lah episod stock take a.k.a ‘azab tahunan’. Nak tahu kenapa saya panggil macam tu sila lah baca sampai habis entri ni. Hehe..

happy-working-lady-at-workTengah banyak kerja boleh tak lepak macam nie.. Ekekeke (Sekadar gambar hiasan)

Untuk tahun ni ada 8 kedai buku Times Book Shop yang perlu saya pergi untuk tugas yearly stock take. Untuk kawasan Lembah Klang ada 5 kedai buku, di Pulau Pinang pula ada 1 dan di Sabah ada 2...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Fenomena Tsunami Shaklee Melanda Malaysia

Salam pembaca,

dr forrest c shaklee inspiration

Alhamdulillah semakin hari semakin ramai rakyat Malaysia yang memilih untuk menjadi ahli Shaklee. Sama ada tujuan mereka menjadi ahli untuk menikmati pembelian barangan pada harga ahli, ataupun yang menjadi ahli untuk jana pendapatan tambahan. Mereka juga sanggup mengeluarkan yuran keahlian sebanyak RM65 semata-mata untuk membeli produk Shaklee yang berkualiti pada harga ahli dan jimat sehingga 5-20%. Tanpa perlu melantik mana-mana artis menjadi duta Shaklee, jualan produk Shaklee laris bagaikan pisang goreng setiap tahun. Cukup sekadar pengalaman pengguna sendiri untuk mempromosikan produk Shaklee. Apa yang kami dapat bila promosi produk Shaklee? Dah tentu lah komisen lumayan. Sebab tu lah ‘I love Shaklee very much!‘ 😀

Yup, Shaklee sekarang ni tersangat lah popular terutama dalam dunia internet. Google apa sahaja tips berkaitan kesihatan mesti akan dikaitkan dengan Shaklee...

Jom Baca Lebih Lanjut.......