Slide # 1
 

Monthly Archives August 2014

Kemenangan Gaza Wordless Wednessday #32

Salam pembaca,

Syukur alhamdulillah.. Teruskan berdoa semoga mereka terus dilindungi..

kemenangan di gaza v4k

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Shaklee Effect Part 1 : Suami Puji Isteri Makin Cantik

Salam pembaca,

jutawan shaklee

Tu dia.. Lepas makan B-Complex dan Ostematrix Shaklee suami tegur isteri makin cantik. Tak sia-sia suami belikan Ostematrix untuk isteri. Yang isteri pula pandai pujuk suami mintak belikan suplemen. Tujuan asalnya sebab selalu sakit pinggang, lenguh badan dan cepat penat. Tapi tak sangka pula dapat kesan lain iaitu kulit makin cantik. Betul-betul Shaklee effect nih.. 😀

Shaklee ni berkesan lah kat aku.. sebelum ni memang try juga vitamin lain.. tapi tak boleh nak maintain…

Kalau ada yang ambil suplemen jenama XXX tapi masih tak nampak hasilnya apa kata tukar kepada jenama Shaklee pula. Nak kata produk Shaklee ni mahal takda lah pula. Kalau dibandingkan dengan jenama lain harga mungkin lebih kurang je. Tapi kesannya bukan setakat lebih kurang. Banyak perbezaannya. Hanya mereka yang dah cuba Shaklee jer faham. Sebab tu kami yang dah cuba ni suka berkongsi pengalaman masing-masing. Biar lebih ramai lagi yang dapat manfaat seperti mana yang kita orang dapat.

Saya nak ko...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Jamuan Raya Ketuk-ketuk Aidilfitri iReach Family

Salam pembaca,

ketuk-ketuk-aidilfitri-ireach-family-shaklee-vitamin4kesihatan-5

Seperti biasa sepanjang Syawal memang ramai yang buat jamuan hari raya dihujung minggu. Selain daripada jemputan geng-geng kaki outdoor, geng blogger, keluarga Shaklee saya iaitu iReach Family pun ada buat jamuan raya. Terima kasih kepada pengasas iReach iaitu Master Lyna dan Master Zainul yang sudi mengadakan jamuan raya yang besar besaran dan meriah di Hotel Grand Bluewave, Shah Alam.

Program pada hari tersebut bermula jam 2.00 petang sehingga 5.00 petang. Alhamdulillah ramai jugak yang dapat meluangkan masa. Rasanya lebih kurang 300++ kot yang datang. Masing-masing datang dengan keluarga dan bawa anak-anak. Perkara biasa dalam keluarga iReach Shaklee bawa anak-anak. Bukan setakat program raya jer boleh bawa anak-anak, program rasmi Shaklee memang dibenarkan bawa anak. Saya bawa anak tekak jer.. Hahaha….

Macam-macam makanan yang ada pada hari tersebut. Saya tak ambil pula gambarnya...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Akibat Minum Cinch Energy Tea Shaklee Waktu Malam

Salam pembaca,

cara atasi stress dengan shakleeGambar sekadar hiasan.

Hati-hati dengan pengambilan makanan atau minuman pada waktu malam. Kalau salah ambil boleh memberikan kesan terhadap kesihatan. Sebagai contoh kita tidak digalakkan atau kalau boleh jangan ambil makanan yang berkalori tinggi, tinggi karbo, tinggi kolestrol pada sebelah malam. Sebabnya pada waktu malam kadar metabolisme adalah lebih rendah berbanding waktu siang. Apabila makanan lambat diproses akan menyebabkan masalah kegemukan. Begitu juga dengan minuman. Minuman berkarbonat sangat tinggi kandungan gula. Tak elok untuk kesihatan. Kalau yang ada masalah insomnia jangan lah pula minum kopi waktu malam. Ianya akan menyebabkan anda berjaga tengah malam sekaligus tidak dapat rehat secukupnya.

Tetapi……

Sekiranya anda ingin berjaga tengah malam kerana ada urusan kerja yang perlu diselesaikan atau terpaksa memandu jauh, boleh lah  ambil minuman yang boleh memberikan tenaga yang berpanjangan...

Jom Baca Lebih Lanjut.......