Bulan puasa cara terbaik untuk singkirkan toksin

Salam Pembaca,

Alhamdulillah.. hampir seminggu kita berpuasa untuk sesi tahun 1434H / 2013.. Bagaimana agaknya sambutan ramadhan kita pada tahun ini? Yang pastinya saya harap sama-sama lah kita memperbaiki kelemahan pada tahun lepas dan meningkatkan segala amalan rohani seperti sedekah, ibadah, kesihatan dan sebagainya.

Pernah tak kita terdengar dari mana-mana pihak atau terbaca dari mana-mana artikel yang menyatakan bahawa salah satu cara terbaik untuk menyingkirkan toksin adalah berpuasa. Ya, memang betul. Berpuasa sebenarnya dapat membantu tubuh badan kita menyingkirkan toksin di dalam badan. Ini kerana semasa berpuasa kita memberi ruang kepada organ pencernaan untuk berehat dari melakukan kerja-kerja pencernaan yang berat.

Kesian lah dekat organ pencernaan di dalam badan kita. Cuba kita imbas balik jenis makanan yang telah kita ambil selama nie dan tahap kekerapannya pula. Jadi dengan berpuasa dapatlah organ pencernaan melakukan kerja-kerja pembersihan di samping memperbaiki mana-mana bahagian yang rosak akibat gaya pemakanan kita yang tidak sihat selama ini.

shaklee trial pack

Tahun nie kali pertama berpuasa dengan set kesihatan Shaklee. Untuk sahur saya ambil ESP + Meal Shakes, berbuka puasa pula saya ambil B Complex + Performance Drink. Apa yang saya nak kongsikan di sini, bersahur dengan ESP + Meal Shakes memang rasa kenyang berpanjangan dan bertenaga sepanjang hari. Ini kerana kandungan Indeks Glisemik yang rendah iaitu 39, membebaskan tenaga secara perlahan-lahan.

TIPS!

ESP + Performance Drink + Meal Shakes sangat membantu dalam penyusuan ibu.

Semasa berbuka pula saya ambil Performance Drink dan B-Complex. B Complex dapat mengembalikan semula tenaga untuk kekal cergas manakala Performance Drink dapat membekalkan semula elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam badan.  Dan juga dapat mencegah penyahhidratan akibat kurang minum air.

Jika berminat untuk mencuba Shaklee boleh hubungi saya.

Selamat berpuasa untuk semua…! 🙂

Follow Cheq Eem on Google+!

Disclaimer:
* Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah. Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

Call/SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

Isikan Komen Anda Disini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.