Category Alfalfa Complex

Alhamdulillah Paras Kolestrol Turun dan Hati Bengkak Jadi Normal

Salam pembaca,

Kali ni nak kongsi pengalaman pengguna juga merangkap ‘anak’ Shaklee saya selepas mengamalkan supplemen produk Shaklee. Nama dia Kak Nonie, kakak kepada kawan baik saya dari sekolah rendah lagi. Nak dijadikan cerita Kak Nonie tengah mencari pengedar Shaklee untuk beli set berpantang dan menyusu untuk anak perempuan dia. Jadi kawan saya pun contact saya minta tolong hantarkan set berpantang ke rumah Kak Nonie di Bandar Sunway. Urgent sangat dan minta saya hantar secepat mungkin. Rupanya anak Kak Nonie tu lahirkan bayi pra-matang. Kalau kes macam ni hanya ada satu je cara yang terbaik untuk menjaga kesihatan bayi iaitu dengan beri susu ibu sekerap mungkin. Alhamdulillah, selepas amalkan set berpantang Shaklee dan tambah set milk booster Alfalfa dan ESP, bayi membesar dengan sihat dan aktif. Kata Kak Nonie, cucu dia jarang sangat jatuh sakit sampai sekarang. Bila sakit pula sekejap je dah baik...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Khasiat dan Kebaikan Alfalfa Shaklee Untuk Kesihatan

Salam pembaca,

Di Malaysia, antara tumbuhan herba yang popular ialah misai kuching, kacip fatimah, tongkat ali, ginseng dan  sebagainya.. Bagaimana pula dengan tumbuhan herba alfalfa? Ada sesetengah orang kurang mengenali tumbuhan herba alfalfa sedangkan alfalfa telah lama wujud lebih dari 2500 tahun dahulu.. Mungkin juga kerana tumbuhan ini tidak di tanam di Malaysia.. Tapi khasiat alfalfa dikatakan dapat memperbaiki dan menjaga tahap kesihatan..

Sumber Vitamin dan Mineral Alfalfa Shaklee

Alfalfa Complex

Antara kandungan vitamin yang terdapat di dalam alfalfa ialah:-

Vitamin A – untuk penglihatan. Membina ketahanan terhadap jangkitan, terutamanya dalam saluran pernafasan; menggalakkan pertumbuhan sel; menggalakkan kulit yang sihat dan adalah penting semasa kehamilan.

Vitamin E – melindungi sel-sel terhadap kerosakan daripada sinaran dan matahari dan pencemaran udara; kesihatan jantung, kardiovaskular dan kesihatan otot; memperbaiki fungsi imun; menguatkan otot di dalam badan; membantu membawa nut...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Promosi Alfalfa Complex Shaklee Januari 2014

Salam pembaca,

Selamat tahun baru semua..! Tahun baru, bulan baru dan promosi baru juga dari Shaklee.. Permulaan bagi tahun 2014 untuk bulan Januari  produk yang terpilih ialah Alfalfa Complex Shaklee. Awesome sangat..! Alfalfa Complex Shaklee merupakan Shaklee Signature Formula yang dihasilkan oleh Dr. Forrest C.Shaklee sejak tahun 1950-an..

Tumbuhan alfalfa

Alfalfa adalah sejenis tradisi herba yang telah wujud dari zaman dahulu lagi di India, Cina dan Sepanyol.. Orang Timur Tengah menamakannya sebagai ‘al-fash-fash‘ yang bermaksud “bapa segala tumbuhan“.. Ada juga yang menggelarkannya sebagai Raja Segala Tumbuhan. Di dalam bahasa sains pula dikenali sebagai Medicago Sativa. Akar tumbuhan ini boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi dan mineral, menjadikan alfalfa tumbuhan yang sangat istimewa berbanding tumbuhan lain..Oleh sebab itu khasiat alfalfa boleh dinikmati dari akar hingga ke daun..

alfalfa complex shakleeTumbuhan Alfalfa (sumber google) 

Alfalfa Complex Sha...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Pilihan Supplement Penyusuan Shaklee Yang Popular dan HOT

Salam pembaca,

Saya percaya ramai wanita yang bergelar ibu ingin teruskan memberi susu badan untuk anak mereka dari bayi sehinggalah usia anak mencecah umur 2 tahun. Khasiat susu ibu tidak perlu disangkal lagi dalam membantu perkembangan kesihatan mental dan fizikal anak-anak. Sebab itu ramai ibu yang berusaha menjaga pemakanan, mencari makanan tambahan serta mendalami ilmu penyusuan bagi memastikan stok susu badan berterusan.

Perlukah ambil supplement untuk penyusuan?

Mungkin ada yang berpendapat mak kita pada zaman dahulu tak perlu ambil supplement tapi masih lagi mampu bf anak-anak. Ya, memang betul pendapat tersebut. Tapi jika kita bandingkan persekitaran pada zaman dahulu dengan zaman sekarang adakah sama? Hakikatnya, pada hari ini kita mudah terdedah dengan pencemaran udara, sumber makanan yang tinggi bahan kimia, air yang tidak bersih, tekanan di tempat kerja dan lain-lain lagi. Disebabkan faktor sebegini lah yang menyebabkan badan kekurangan nutrisi yang secukupnya.

tips ibu menyusu

Oleh sebab...

Jom Baca Lebih Lanjut.......