Category B-Complex

Shaklee Effect Part 1 : Suami Puji Isteri Makin Cantik

Salam pembaca,

jutawan shaklee

Tu dia.. Lepas makan B-Complex dan Ostematrix Shaklee suami tegur isteri makin cantik. Tak sia-sia suami belikan Ostematrix untuk isteri. Yang isteri pula pandai pujuk suami mintak belikan suplemen. Tujuan asalnya sebab selalu sakit pinggang, lenguh badan dan cepat penat. Tapi tak sangka pula dapat kesan lain iaitu kulit makin cantik. Betul-betul Shaklee effect nih.. 😀

Shaklee ni berkesan lah kat aku.. sebelum ni memang try juga vitamin lain.. tapi tak boleh nak maintain…

Kalau ada yang ambil suplemen jenama XXX tapi masih tak nampak hasilnya apa kata tukar kepada jenama Shaklee pula. Nak kata produk Shaklee ni mahal takda lah pula. Kalau dibandingkan dengan jenama lain harga mungkin lebih kurang je. Tapi kesannya bukan setakat lebih kurang. Banyak perbezaannya. Hanya mereka yang dah cuba Shaklee jer faham. Sebab tu kami yang dah cuba ni suka berkongsi pengalaman masing-masing. Biar lebih ramai lagi yang dapat manfaat seperti mana yang kita orang dapat.

Saya nak ko...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Dulu Tak Suka Makan B-Complex Tapi Sekarang

Salam pembaca,

Dulu-dulu saya tak suka makan B-Complex. Yang pertama sebab bila buka botol B-Complex tu ada satu bau yang saya tak suka sangat. Tak tau nak cakap macam mana baunya. Tapi bau tersebut memang saya tak suka lah. Kemudian bila dah makan B-Complex saya perasan setiap kali buang air, mesti urin warna kuning pekat. Orang cakap B-Complex bagus untuk kesihatan, jadi saya pun makan lah. Tapi lama-lama tak tahan dengan bau tersebut dan tak rasa kesan nya untuk kesihatan. Jadi saya terus tak makan dah B-Complex.

Itu kisah saya kali pertama kenal B-Complex dari jenama X. Saya beli dari farmasi untuk tujuan kesihatan dan tenaga. Tahu pasal kebaikan B-Complex pun sikit-sikit jer dari jurujual. Dia cakap bagus, kita pun makan jer lah. Tak sampai sebotol pun saya makan B-Complex tersebut, lepas tu biarkan jer. Bila difikirkan ruginya beli tapi tak makan. Huhu..

Tapi sekarang ni dah terbalik pula. Setiap hari mesti ambil B-Complex selepas makan...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Tambah Berat Badan Cepat Dan Selamat Dengan Shaklee

Salam pembaca,

Nak tambah berat badan dengan produk Shaklee tak? Ya, Shaklee pun ada produk yang sesuai untuk tambahkan berat badan. Jangan terkejut pulak tau. Hehe.. Walaupun Set Diet Shaklee sangat popular, tapi Set Weight Gain juga mendapat sambutan yang hangat dari pengguna luar sana. Kalau rasa-rasa terlalu kurus sampai orang tegur macam orang sakit, ini lah masanya untuk cuba. Hehe..

cara-tambah-berat-badan-dengan-shaklee

Konsep untuk menaikkan berat badan adalah sama seperti menurunkan berat badan. Kalau nak turunkan berat badan, kita perlu kurangkan pengambilan kalori dalam diet harian. Untuk tambah berat badan pula pengambilan kalori perlu lah lebih daripada biasa. Jadi senang cerita makan lebih berat naik, makan kurang berat pun turun lah. Tapi kalau dah makan banyak berat badan tak naik-naik juga something wrong somewhere tuu.. Bela jin kot? Hahaha… Gurau-gurau jer.. Mungkin kita boleh periksa semula kuantiti dan kualiti makanan yang kita makan. Kalau banyak makan junk food memang lah tak naik berat badan tuu....

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Tips Hadapi Masalah Period Pain Atau Senggugut Cara Semulajadi

Salam pembaca,

Sakit semasa datang period sememangnya menjadi masalah utama bagi wanita setiap bulan.. Ada sesetengah orang mengalami sakit di bahagian bawah perut dan pinggang sehingga tidak mampu untuk duduk lama atau pun berjalan.. Ada sesetengah orang pula sakit sehingga berguling-guling di atas katil.. Berguling-guling atas katil memang seronok jika sedang malas, tapi kalau tengah sakit memang sampai menangis dibuatnya.. Itu lah derita orang perempuan setiap bulan yang tidak akan dirasai oleh orang lelaki..

Saya pula memang ada masalah period pain kategori sederhana.. Maksudnya takda lah guling-guling sampai menangis dan terpaksa pergi ke klinik dan ambil suntikan penahan sakit.. Saya akan berasa sakit pinggang yang amat sangat dan rasa senak dibahagian bawah perut.. Tak boleh duduk lama-lama dan tak suka suasana yang sejuk.. Kalau first day period hari bekerja mesti pergi klinik dan ambil MC.. Hehehe… Ponstan yang doktor bagi pula memang tak makan lah....

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Kesan B-Complex dan Ostematrix Shaklee Muka Cantik Berseri

Salam Pembaca,

Beberapa bulan lalu ada sorang kawan lama masa kerja sama-sama di Parkson mesej saya di Facebook bertanyakan pasal produk Shaklee… Dia mengadu katanya badan sekarang cepat sangat penat, letih, sakit pinggang setiap hari… Badan pun makin kurus..  Nak jaga dua orang anak yang masih kecil lagi. Salah sorang tu masih menyusu badan… Pastu suami pula selalu outstation sebab kerja off-shore.. Mana nak urus anak-anak, kemas rumah, masak dan sebagainya.. Dia pun nak tau lah produk Shaklee mana yang boleh bantu dia..

Jadi saya pun cadangkan lah B-Complex dan Ostematrix untuk dia.. Bagi tau dekat dia kebaikan B-Complex ni untuk apa, kenapa perlu ambil B-Complex, ape kesan pada kesihatan badan.. Di sebabkan dia masih menyusu badan saya cadangkan Ostematrix.. Ibu menyusu perlukan lebih kalsium berbanding orang biasa.. Sebabnya nak elakkan penyakit osteoporosis bila berusia nanti....

Jom Baca Lebih Lanjut.......