Slide # 1
 

Category Basic H²™

Aktiviti Hujung Minggu Paling Best

Salam pembaca,

Hujung minggu kalau takda aktiviti luar yang best nak dibuat selalunya akan digantikan dengan aktiviti mengemas rumah. Itu pun aktiviti yang best jugak tau.  Kalau dah setiap minggu asyik merayap ke sana ke sini, masa bila pulak nak mengemas rumah kan. Kalau hari biasa tu kemas rumah ala kadar je lah. Asalkan tak semak mata memandang cukuplah. Tapi dalam satu bulan tu tetap kena cari satu masa untuk kemas rumah all out. Kalau tak, memang stress tengok rumah semak macam tongkang pecah. Ekekeke…

Seperti biasa bila melakukan kerja-kerja rumah saya dan suami akan bahagikan tugas masing-masing. Untuk suami selalunya dia ditugaskan untuk vacuum satu rumah dan sedut sawang dekat dinding kalau ada. Kemudian dia akan bersihkan bilik air tetamu dan ruang balkoni di dapur. Kalau meja bersepah dengan surat-surat, kertas, resit dan sebagainya dia akan kemas, simpan dan buang mana yang tak berkaitan.

Saya pula akan bersihkan di ruang dapur...

Jom Baca Lebih Lanjut.......