Slide # 1
 

Category CoQHealth Plus

Shaklee Menceriakan Hidupku Tanpa Rokok

Assalamualaikum dan salam 1Shaklee kepada pembaca setia blog vitamin4kesihatan.com,

Apa khabar semua? Rasanya dah lama aku tak berceloteh di blog wife aku ni, maklum ler sibuk dengan aktiviti-aktiviti outdoor untuk dicoretkan dalam blog www.shamphotography.com. 😀

Kalau korang masih ingat lagi, aku pernah menulis mengenai kisah dan pengalaman aku untuk berhenti merokok pada tahun lepas. Kalau nak flashback balik, boleh ler baca kat entri “Vitamin E Shaklee Boleh Membantu Berhenti Merokok – Betul Ker?” . Terima kasih aku ucapkan kepada yang memberi komen dan memberi feedback yang positif, sedikit sebanyak telah memberi semangat kepada aku untuk meneruskan usaha murni lagi suci ni…ahahahaha. Ermmm…rokok?..apa itu rokok?… dah lama aku tak dengar perkataan tu bermain-main di hujung bibirku. 😀

Betul Ker Dah Berhenti Merokok?

Alhamdulillah!! sehingga ke hari ini…tarikh ini…minit ini…saat ini…ketika ini, aku dah berjaya untuk tidak merokok selama 429 hari bersamaan 1 tahun 2 bulan dan 4 ...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Jom Jaga Kesihatan Jantung Dengan Shaklee

Salam pembaca,

Tahukah anda pada tanggal 26 September setiap tahun adalah Hari Jantung Sedunia? mungkin segelintir di antara kita kurang mengambil tahu tentang perkara ini?. Anda juga boleh layari Portal Rasmi Kementerian Kesihatan untuk maklumat lanjut atau ingin mengetahui tarikh-tarikh Hari Khas Kesihatan yang lain.

Jantung adalah bahagian organ tubuh paling penting selain daripada otak , jantung yang tidak sihat boleh menyebabkan anda diserang penyakit jantung . Berdasarkan kajian yang telah dilakukan oleh WHO (World Health Organization) sekitar 1.500,000 orang di dunia ini akan meninggal akibat komplikasi penyakit jantung pada setiap tahun dan ini menunjukkan bahawa penyakit jantung adalah pembunuh no. 1 di dunia. Ini memang satu fakta yang amat mengejutkan?

serangan-sakit-jantung-strok-vitamin4kesihatan-penjagaan-jantung-shaklee-kesihatan-jantung

Apakah Punca Serangan Jantung?

Serangan Jantung terjadi apabila aliran darah ke bahagian otot jantung terhalang disebabkan oleh paras kolestrol  yang tinggi di dalam pembuluh darah...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

CoQHealth Plus Membantu Jantung Lebih Sihat Bertenaga

Salam pembaca,

Pada Majlis National Conference Shaklee yang lepas, Shaklee Malaysia telah merasmikan pelancaran produk terbaru mereka iaitu CoQHealth Plus. Produk ini difokuskan sebagai suplemen untuk kesihatan jantung dan bagi mengelakkan daripada penyakit kardiovaskular seperti penyakit jantung dan strok.

Untuk apakah CoQhealth Plus?

coqhealth-plus-q10-vitamin4kesihatan-shaklee

CoQhealth Plus mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg Coenzyme Q10 (CoQ10) dengan Vitamin E dan ekstrak Teh Hijau yang didatangkan di dalam kapsul bioketersediaan dengan sistem penyampaian minyak kacang soya bagi memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik. CoQ10 telah ditunjukkan dapat:

  1. Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
  2. Menggalakan dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
  3. Meningkatkan peredaran darah
  4. Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah

Apa itu Coenzyme Q10 (CoQ10) dan mengapa ia penting untuk tubuh kita?

CoQ10 merupakan zat makanan larut lemak yang hadi...

Jom Baca Lebih Lanjut.......