Category Info Kesihatan

Tips 5M Badan Cepat Sihat Dan Cergas Selepas Bersalin

Salam pembaca,

set bersalin terbaik

Seronok saya baca pengalaman ibu-ibu yang berpantang dengan produk Shaklee. Ada yang saya baca dalam FB group ahli Shaklee, ada yang saya baca dari FB group pelanggan Shaklee dan ada juga yang saya baca dari blog semasa blogwalking. Boleh dikatakan hampir semua ibu-ibu ni bagi tahu Set Berpantang Shaklee memang terbaik, sangat jimat dan tahan lama. Saya pula nak kongsi pengalaman masih belum ada lagi. Hehehe..

Masa dalam pantang apa yang ibu-ibu ni risaukan ialah badan lemah, tidur tak cukup, luka bersalin lambat sembuh, susu badan sikit dan macam-macam lagi. Jadi tak hairan lah bila bab nak memilih set bersalin yang sesuai berbulan-bulan buat survey. Baca blog lah, tanya kawan-kawan atau pun adik-beradik. Lepas tu buat perbandingan yang mana satu lagi bagus. Lebih-lebih lagi yang nak lahirkan anak sulung. Betul tak? Hahaha.. Biasalah tu.. Perkara normal orang perempuan korek info sana sini. Yang lelaki kena korek tabung untuk tolong bayarkan. Hehe..

Tips 5M Badan Cepat...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Sambutan Hari Jantung Sedunia 2014 di Mid Valley

Salam pembaca,

pameran-jantung-kesihatan-malaysia-mid-valley-4

Tahu tak setiap tahun ada sambutan untuk hari jantung yang diadakan diseluruh negara? Tujuan sambutan ini diadakan ialah untuk meningkatkan kesedaran orang ramai tentang betapa pentingnya menjaga kesihatan jantung. Untuk tahun ini hari jantung sedunia disambut pada 29 September 2014. Untuk tahun ni Yayasan Jantung Malaysia, Institut Jantung Negara, Woman’s Heart Health Association dan NHAM (National Heart Association Malaysia) bersama penaja bersama telah mengadakan pameran kesihatan jantung bertempat di Exhibition Center, Mid Valley Megamall pada 27-28 September 2014.

Kalau tahun lepas dah pergi, tahun ni pergi lagi. Ehh, dah jadi macam aktiviti tahunan pulak. Hahah.. Seronok apa pergi pameran kesihatan macam ni. Dapat belajar banyak benda baru disamping tingkatkan kesedaran pentingnya jaga kesihatan terutama jantung. Dan masa ni lah kita boleh buat ujian saringan kesihatan secara PERCUMA! 😛

Ada banyak aktiviti yang disediakan pada hari tersebut. Ada pemeriksaan kes...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Ceramah Kesihatan Shaklee dan Majlis Berbuka Puasa

Salam pembaca,

Dah lama teringin nak pergi ceramah kesihatan yang dianjurkan oleh pihak Shaklee. Tapi selalu tak berkesempatan nak pergi. Sekali sekala nak juga tambah ilmu berkaitan dengan produk kesihatan Shaklee yang diterangkan sendiri oleh pakar nutrisi Shaklee. Jadi masa bulan puasa hari tu ada ceramah kesihatan Shaklee dekat Intekma Shah Alam. Boleh lah pergi dan menyibuk untuk korek ilmu pape yang patut. Nak pulak topik yang dibincangkan ialah  Kekal Cergas dan Bertenaga Sepanjang Ramadhan. Memang kena sangat lah waktu bulan puasa tu kan. Hehe..

Tak ramai sangat pun pengedar Shaklee yang datang. Mungkin agaknya ramai yang sibuk dengan aktiviti keluarga kot dan menyediakan persediaan untuk hari raya. Tapi bagus jugak bila tak ramai ni. Rasa lebih senang kalau ada sesi soal jawab dengan pakar nutrisi kalau ada yang tak paham. Takda lah segan-segan nak bertanya.

ceramah kesihatan shaklee

ceramah kesihatan shaklee

Sepanjang 1 jam setengah dengar ceramah dari Pn...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Kebaikan Vitamin E Untuk Kulit Cantik Semulajadi

Salam pembaca,

Alhamdulillah diberi kesempatan untuk berkongsi cerita tentang kesihatan. Bulan nie agak sibuk dengan kerja di pejabat, tapi tetap cari masa untuk menulis dalam blog. Kali ni saya nak cerita pasal vitamin E. Saya ada terbaca satu artikel ni pada saya agak lengkap penerangan tentang manfaat vitamin E untuk kesihatan. Jadi saya copy paste entri tersebut di sini supaya pembaca dapat faham dan tahu kenapa vitamin E sangat bagus dalam penjagaan kesihatan. Lebih-lebih lagi untuk penjagaan kulit cantik secara semulajadi.

Jom kita baca.

set kulit cantik shakleeKebaikan vitamin e sangat sinonim jika ingin memiliki kulit yang cantik, tegang dan berseri.

______________________________________________________________________________________

BENEFITS OF VITAMIN E

The benefits of vitamin e for the overall good health of individuals are substantial. In particular, vitamin e is very important in healthy and proper skin care as discussed below.

Benefits of Vitamin E for Skin

In terms of skin health and skin car...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Shaklee Menceriakan Hidupku Tanpa Rokok

Assalamualaikum dan salam 1Shaklee kepada pembaca setia blog vitamin4kesihatan.com,

Apa khabar semua? Rasanya dah lama aku tak berceloteh di blog wife aku ni, maklum ler sibuk dengan aktiviti-aktiviti outdoor untuk dicoretkan dalam blog www.shamphotography.com. 😀

Kalau korang masih ingat lagi, aku pernah menulis mengenai kisah dan pengalaman aku untuk berhenti merokok pada tahun lepas. Kalau nak flashback balik, boleh ler baca kat entri “Vitamin E Shaklee Boleh Membantu Berhenti Merokok – Betul Ker?” . Terima kasih aku ucapkan kepada yang memberi komen dan memberi feedback yang positif, sedikit sebanyak telah memberi semangat kepada aku untuk meneruskan usaha murni lagi suci ni…ahahahaha. Ermmm…rokok?..apa itu rokok?… dah lama aku tak dengar perkataan tu bermain-main di hujung bibirku. 😀

Betul Ker Dah Berhenti Merokok?

Alhamdulillah!! sehingga ke hari ini…tarikh ini…minit ini…saat ini…ketika ini, aku dah berjaya untuk tidak merokok selama 429 hari bersamaan 1 tahun 2 bulan dan 4 ...

Jom Baca Lebih Lanjut.......