Category Lecithin

Alhamdulillah Paras Kolestrol Turun dan Hati Bengkak Jadi Normal

Salam pembaca,

Kali ni nak kongsi pengalaman pengguna juga merangkap ‘anak’ Shaklee saya selepas mengamalkan supplemen produk Shaklee. Nama dia Kak Nonie, kakak kepada kawan baik saya dari sekolah rendah lagi. Nak dijadikan cerita Kak Nonie tengah mencari pengedar Shaklee untuk beli set berpantang dan menyusu untuk anak perempuan dia. Jadi kawan saya pun contact saya minta tolong hantarkan set berpantang ke rumah Kak Nonie di Bandar Sunway. Urgent sangat dan minta saya hantar secepat mungkin. Rupanya anak Kak Nonie tu lahirkan bayi pra-matang. Kalau kes macam ni hanya ada satu je cara yang terbaik untuk menjaga kesihatan bayi iaitu dengan beri susu ibu sekerap mungkin. Alhamdulillah, selepas amalkan set berpantang Shaklee dan tambah set milk booster Alfalfa dan ESP, bayi membesar dengan sihat dan aktif. Kata Kak Nonie, cucu dia jarang sangat jatuh sakit sampai sekarang. Bila sakit pula sekejap je dah baik...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Dapatkan Set Kurus Shaklee Secara Ansuran

Salam Pembaca,

Saya percaya ramai bakal pembeli produk Shaklee berminat sangat untuk dapat Set Kurus Shaklee. Keberkesanan produk Shaklee untuk program penurunan berat badan memang terbukti dan yang pasti ianya selamat. Ramai pembeli yang mengamalkan Set Kurus Shaklee gembira dengan hasilnya dan mendapatkan semula berat badan yang diidamkan.

Pecah, Singkir dan Bina

Set Kurus Shaklee ada pelbagai set. Bermula daripada set yang basic hinggalah yang advance. Best kan? Anda boleh pilih set mengikut bajet anda. Untuk pengetahuan anda, program penurunan berat badan Shaklee mengamalkan 3 jenis konsep iaitu detoks sisa toksin, pecah dan bakar lemak dan akhir sekali bina otot melalui minuman protein.

Memecah dan Membakar Lemak (Lecithin, Omega Guard)
Fungsi utama Lecithin ialah memecahkan lemak. Tahukah anda apabila umur semakin meningkat, kadar metabolisma didalam badan semakin rendah.Metabolisma dengan bahasa mudah nya ialah proses pembakaran kalori yang dilakukan oleh badan...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Apa Itu Lemak

Apa itu lemak? Adakah kita semua betul-betul faham kebaikan dan keburukan atau fungsinya lemak di dalam badan ini? Betul ker lemak itu bahaya atau adakah kita tahu kenapa kita harus mengurangkan pemakanan yang berlemak tinggi.

Bulan ni hinggalah bulan depan memang negara kita sibuk dengan PRU-13, kadang-kadang kita boleh tengok penyokong parti ni banyak yang dah naik lemak pulak? Adakah ini juga lemak?…(off topik skit). Nak berparti pun kena juga sentiasa dalam keadaan sihat yer!…Pastikan anda mengambil vitamin tambahan daripada Shaklee!…

vitamin4kesihatan-apakah-itu-lemak

Sebenarnya lemak juga termasuk dalam komponen pemakanan kita selain daripada karbohidrat, protein, vitamin dan mineral. Komponen ini semua yang mempengaruhi badan kita untuk kekal sihat melalui diet pemakanan harian kita.

Jangan lupa yer! Makan vitamin tambahan tidak menjamin anda sentiasa sihat, senaman dan diet pemakanan yang betul harus juga dititikberatkan...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Kebaikan Lecithin Bukan Hanya Bakar Lemak

Lecithin boleh ditemui dalam semua jenis haiwan dan juga tumbuh-tumbuhan seperti kacang soya, kekacang, kuning telur, kubis, kacang panjang dan lain-lain. Antara keistimewaan Lecithin ialah merupakan komponen utama membran sel dan membantu dalam mengawal aliran nutrien dalam sel-sel tubuh. Ini kerana soya Lecithin mengandungi sumber utama kolina. Ape itu Kolina? Kolina ialah satu komponen asetilkolina neutransmitter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan juga sistem saraf.

National Academy of Sciences Canada telah membuktikan bahawa kolina amat penting dalam diet manusia kerana dapat menyokong fungsi otak, hati, jantung dan kesihatan yang reproduktif.

Lecithin Sumber Kolina Semulajadi

Lecithin adalah lipid yang terdiri daripada kolina dan inositol. Kolina adalah nutrien penting yang dapat membantu fungsi normal sel-sel badan, metabolisma hati, otak dan fungsi saraf serta membantu mengangkut nutrien dalam badan...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Demo Bagaimana Lecithin Memecahkan Lemak

Demo ini adalah untuk kita melihat bagaimana Lecithin berfungsi dalam memecahkan lemak dan membantu untuk menurunkan berat badan.

Fungsi utama Lecithin adalah sebagai Nature’s Emulsifier (Pengelmusi Semulajadi). Atau dengan bahasa mudah nya sebagai pemecah lemak. Ianya dapat membantu tubuh badan kita menyerap nutrien larut lemak seperti Vitamin A,D,E dan K. Bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan pengambilan Lecithin amat lah di galak kan. Untuk menyingkirkan lemak cair ini pula kita perlu mengambil Alfafa / Herb-Lax untuk proses detoks. Baru lah lengkap proses penurunan berat badan anda!

Lecithin

Lecithin

Untuk maklumat lanjut sila hubungi saya untuk dapatkan khidmat nasihat secara percuma bagi program diet yang berkesan. Insya Allah saya akan cuba membantu anda untuk mendapat kan semula berat badan yang diingini.

Disclaimer:
* Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah...

Jom Baca Lebih Lanjut.......