Category Motivasi

Shaklee Menceriakan Hidupku Tanpa Rokok

Assalamualaikum dan salam 1Shaklee kepada pembaca setia blog vitamin4kesihatan.com,

Apa khabar semua? Rasanya dah lama aku tak berceloteh di blog wife aku ni, maklum ler sibuk dengan aktiviti-aktiviti outdoor untuk dicoretkan dalam blog www.shamphotography.com. 😀

Kalau korang masih ingat lagi, aku pernah menulis mengenai kisah dan pengalaman aku untuk berhenti merokok pada tahun lepas. Kalau nak flashback balik, boleh ler baca kat entri “Vitamin E Shaklee Boleh Membantu Berhenti Merokok – Betul Ker?” . Terima kasih aku ucapkan kepada yang memberi komen dan memberi feedback yang positif, sedikit sebanyak telah memberi semangat kepada aku untuk meneruskan usaha murni lagi suci ni…ahahahaha. Ermmm…rokok?..apa itu rokok?… dah lama aku tak dengar perkataan tu bermain-main di hujung bibirku. 😀

Betul Ker Dah Berhenti Merokok?

Alhamdulillah!! sehingga ke hari ini…tarikh ini…minit ini…saat ini…ketika ini, aku dah berjaya untuk tidak merokok selama 429 hari bersamaan 1 tahun 2 bulan dan 4 ...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Misi Bulan April Bersambung Bulan May

Salam pembaca,

Sedkit kecewa bila tak berjaya menyahut cabaran yang diberikan oleh leader bulan lepas. Cabaran simple jer pun. Buat 20 entri dalam masa sebulan. Itu pun tak lepas. Kalau ikutkan blog niche kesihatan ni banyak cetusan idea yang boleh kita tulis dan kongsikan. Tapi roh penulisan tu susah betul nak meresap di jari-jari manisku ini. Ekekeke.. Sudahnya, semua entri duduk dalam draft. Bila nak sambung takda idea pula dah. Aduhh.. Nak kena lebih komited dan rajin lagi dalam bab-bab blogging.

Tapi itu tak bermakana saya tak boleh buat cabaran tersebut. Saya mesti BOLEH. Kalau December 2013 saya berjaya post sebanyak 23 entri dalam masa sebulan, tak mustahil saya boleh buat lagi. Malah lebih banyak entri yang mampu saya tulis dan kongsikan dengan semua orang.

Untuk membuktikan saya boleh, cabaran bulan lepas saya bawa ke bulan ni. Walaupun tiada hadiah yang menanti tak kisah lah.. Bagi saya mencabar diri sendiri adalah cabaran paling besar...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Motivasi Untuk Wordless Wednesday #2

Salam pembaca,

Apa yang sering kita lihat..? Jadi lah seorang yang positif dan bersikap realistik… 🙂

 

kata-kata-motivasi-1

 
Follow Cheq Eem on Google+!

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Wordless Wednesday #1

Salam pembaca,

Jangan berhenti berharap kawan-kawan.. Yakinlah Allah sedang merancang sesuatu yang terbaik untuk kita semua.. 🙂

jutawan shaklee

 

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

Jom Baca Lebih Lanjut.......