Category Ostematrix

Shaklee Effect Part 2: Wajib Ambil Kalau Buat Aktiviti Luar

Salam pembaca,

Kalau orang tanya produk Shaklee mana yang paling saya suka memang susah nak buat pilihan. Boleh dikatakan semua produk shaklee saya suka. Malah setiap satunya ada kelebihan tersendiri. Sebagai contoh kalau sarapan pagi, saya suka ambil ESP yang dibancuh dengan susu segar. Saya akan rasa kenyang sepanjang pagi dan lebih fokus untuk bekerja. Kalau untuk mencantikkan kulit saya suka Vitamin C dan Vitamin E. Bila ada kesan jerawat yang timbul sekali sekala buat masker vitamin C dan vitamin E cepat betul kesan parut tu pudar. Isshhh… memang semua produk Shaklee ohsemm!

new zealandPasang angan-angan nak hiking dekat New Zealand. 🙂

Kalau untuk aktiviti luar apa pula produk Shaklee yang saya suka?

Kalau rakan FB dan rakan blogger mesti tahu aktiviti masa lapang saya dan suami ialah melakukan aktiviti luar. Antaranya memanjat, larian amal, aktiviti lasak seperti water rafting, ATV dan macam-macam lagi. Pantang ada aktiviti yang menarik member bagi tau mesti nak join...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Shaklee Effect Part 1 : Suami Puji Isteri Makin Cantik

Salam pembaca,

jutawan shaklee

Tu dia.. Lepas makan B-Complex dan Ostematrix Shaklee suami tegur isteri makin cantik. Tak sia-sia suami belikan Ostematrix untuk isteri. Yang isteri pula pandai pujuk suami mintak belikan suplemen. Tujuan asalnya sebab selalu sakit pinggang, lenguh badan dan cepat penat. Tapi tak sangka pula dapat kesan lain iaitu kulit makin cantik. Betul-betul Shaklee effect nih.. 😀

Shaklee ni berkesan lah kat aku.. sebelum ni memang try juga vitamin lain.. tapi tak boleh nak maintain…

Kalau ada yang ambil suplemen jenama XXX tapi masih tak nampak hasilnya apa kata tukar kepada jenama Shaklee pula. Nak kata produk Shaklee ni mahal takda lah pula. Kalau dibandingkan dengan jenama lain harga mungkin lebih kurang je. Tapi kesannya bukan setakat lebih kurang. Banyak perbezaannya. Hanya mereka yang dah cuba Shaklee jer faham. Sebab tu kami yang dah cuba ni suka berkongsi pengalaman masing-masing. Biar lebih ramai lagi yang dapat manfaat seperti mana yang kita orang dapat.

Saya nak ko...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

10 Tips Mencegah Penyakit Osteoporosis

Salam pembaca,

Pernah dengarn pasal Osteoporosis? Mesti pernah dengarkan kan sebab selalu keluar dalam iklan TV. Tapi tahukah kita apakah maksud Osteoporosis? Perkataan Osteoporosis terbahagi pada dua suku kata. Yang pertama ‘Osteo’ bermaksud ‘ Tulang ‘  dalam bahasa Greek.  Dan suku kata yang ke dua pula ialah ‘Porosis’ yang bermaksud ‘ Lubang ‘ dalam bahasa Yunani. Jadi bila digabungkan Osteoporosis bermaksud tulang yang berlubang atau tulang yang rapuh. Nak tahu macam mana rupa tulang yang rapuh? Tengok gambar di bawah ni.

set kesihatan tulang shaklee

Perbandingan antara tulang yang normal dan tulang yang rapuh (Sumber: Google)

Daripada gambar di atas cuba bayangkan keadaan tulang kita sekiranya tubuh badan  kekurangan kalsium. Macam kain yang dah reputkan? Apa agaknya yang berlaku kalau kain tersebut apabila kita tarik dan ceraikan? Ya, betul. Memang senang untuk koyak. Begitu juga lah dengan tulang. Kalau tak berhati-hati memang senanglah tulang boleh cedera dan patah.

Tulang kita sebenarnya adalah tisu...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Shaklee Menceriakan Hidupku Tanpa Rokok

Assalamualaikum dan salam 1Shaklee kepada pembaca setia blog vitamin4kesihatan.com,

Apa khabar semua? Rasanya dah lama aku tak berceloteh di blog wife aku ni, maklum ler sibuk dengan aktiviti-aktiviti outdoor untuk dicoretkan dalam blog www.shamphotography.com. 😀

Kalau korang masih ingat lagi, aku pernah menulis mengenai kisah dan pengalaman aku untuk berhenti merokok pada tahun lepas. Kalau nak flashback balik, boleh ler baca kat entri “Vitamin E Shaklee Boleh Membantu Berhenti Merokok – Betul Ker?” . Terima kasih aku ucapkan kepada yang memberi komen dan memberi feedback yang positif, sedikit sebanyak telah memberi semangat kepada aku untuk meneruskan usaha murni lagi suci ni…ahahahaha. Ermmm…rokok?..apa itu rokok?… dah lama aku tak dengar perkataan tu bermain-main di hujung bibirku. 😀

Betul Ker Dah Berhenti Merokok?

Alhamdulillah!! sehingga ke hari ini…tarikh ini…minit ini…saat ini…ketika ini, aku dah berjaya untuk tidak merokok selama 429 hari bersamaan 1 tahun 2 bulan dan 4 ...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

ATV Ride, Rose2Rose Charity Walk dan Ostematrix Shaklee

Salam pembaca,

Aktiviti hujung minggu saya selalunya mesti dipenuhi dengan pelbagai aktiviti outdoor. Memang tak reti nak dok diam dekat rumah. Kadang-kadang sampai kawan nak ajak lepak siap tanya dulu ‘minggu ni masuk hutan mana pulak?’ Hahaha… Perli baik punya kan. Nak lepak siang memang ler dah ada program tapi kalau nak lepak malam boleh lagi sebenarnya. Sesi ngeteh ke, sesi ngopi ke. Ok jer uolss.. 😀

ATV Ride @Cahaya SPK Shah Alam

Minggu lepas hari Sabtu pergi layan main ATV dekat Cahaya SPK Shah Alam. Teringin nak cuba permainan ATV ni dah lama. Kos bayaran main ATV boleh tahan gak. Bila survey dekat RM 100 juga. Kebetulan jumpa voucher Groupon yang  murah, jadi terus beli untuk 8 orang. Cuma RM28 setiap seorang. So oklah.. Walaupun track pendek jer, tapi untuk beginner atau pertama kali nak cuba sesuai juga. Enjoy sangat.!

Tapi rasa tak puas bermain ATV tetap ada. Baru nak ambil feel biasakan diri dengan ATV dah habis 5 laps...

Jom Baca Lebih Lanjut.......