Category Tips Bersukan

7 Tips Sebelum Melakukan Aktiviti Outdoor

Salam pembaca,

Sekarang ni hobi saya di hujung minggu ialah melakukan aktiviti outdoor.. Semua nie gara-gara tahap keboringan hidup ‘berdua’.. Kalau dulu hujung minggu melepak dekat rumah layan movie atau jalan-jalan dekat shopping kompleks.. Tapi sekarang hujung minggu menyusun jadual nak memanjat bukit, buat sukan ekstrem dan sebagainya.. Yeaahh.. dah dapat balik momentum ‘adreanlin rush’ sebelum bergelar isteri..

Tapi untuk suami pula dia tak biasa dengan aktiviti macam nie.. Cara dia membakar kalori dengan mengambil job sebagai part time photographer untuk majlis kahwin atau jalan-jalan ambil gambar sebagai hobi.. Nie hobi orang kaya namanya.. Sebab gajet untuk ambil gambar bukan nya murah, mahal-mahal semuannya.. Haha… Tapi dengan hobi ni dapat juga cari duit tambahan untuk kahwin katanya.. Sekarang dah jarang buat, sebab banyak sangat persaingan yang tidak sihat.. Hehe…

Nak melibatkan dia untuk join aktiviti outdoor memang payah sikit lah pada mulanya....

Jom Baca Lebih Lanjut.......