Category Vita-Lea

Kisah Benar Orang Yang Takut Nak Telan Pil Vitamin Atau Ubat

Salam pembaca,

Ada tak yang jenis penakut untuk telan pil vitamin atau pun ubat? Macam saya tak kisah saiz pil tu besar atau kecil. Boleh jer anak tekak ni terima dan telan. Makan 2 pil serentak pun boleh. Tapi ada sesetengah orang ada yang memang payah nak telan pil ni. Nak pulak kalau pil tu saiznya besar. Sebelum nak telan tu terkebil-kebil biji mata tengok pil tu. Ada yang guna cara dengan patahkan dua bahagian baru telan, ada juga yang hancurkan terus. Nak khasiat punya pasal, macam-macam cara pun sanggup.

tips-makan-vitamin-shakleeOrang lelaki memang susah nak makan vitamin ni. Nak kena suapkan baru makan. Setuju tak? ­čśÇ Kredit: Google

Saya nak kongsi kisah dua orang adik beradik saya yang jenis susah nak telan pil. Sorang kakak saya dan sorang lagi adik bongsu. Yang adik bongsu ni daripada dia kecik sampailah dah besar memang susah betul nak telan pil. Dia kalau demam, bila disuruh makan panadol memang tak nak punyalah. Untuk paksa dia makan, mak saya akan patahkan pil panadol tu jadi dua...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Tambah Berat Badan Cepat Dan Selamat Dengan Shaklee

Salam pembaca,

Nak tambah berat badan dengan produk Shaklee tak? Ya, Shaklee pun ada produk yang sesuai untuk tambahkan berat badan. Jangan terkejut pulak tau. Hehe.. Walaupun Set Diet Shaklee sangat popular, tapi Set Weight Gain juga mendapat sambutan yang hangat dari pengguna luar sana. Kalau rasa-rasa terlalu kurus sampai orang tegur macam orang sakit, ini lah masanya untuk cuba. Hehe..

cara-tambah-berat-badan-dengan-shaklee

Konsep untuk menaikkan berat badan adalah sama seperti menurunkan berat badan. Kalau nak turunkan berat badan, kita perlu kurangkan pengambilan kalori dalam diet harian. Untuk tambah berat badan pula pengambilan kalori perlu lah lebih daripada biasa. Jadi senang cerita makan lebih berat naik, makan kurang berat pun turun lah. Tapi kalau dah makan banyak berat badan tak naik-naik juga something wrong somewhere tuu.. Bela jin kot? Hahaha… Gurau-gurau jer.. Mungkin kita boleh periksa semula kuantiti dan kualiti makanan yang kita makan. Kalau banyak makan junk food memang lah tak naik berat badan tuu....

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Promosi Vitalea Iron Formula Shaklee Februari 2014

Salam pembaca,

Promosi Shaklee untuk bulan Febuari 2014 ialah Vitalea Iron Formula iaitu multivitamin yang pertama di dunia iaitu pada tahun 1915 oleh Dr. Forrect C. Shaklee.. Pada awalnya ia dikenali sebagai “Vitalized Mineral” yang akhirnya telah disingkatkan menjadi perkataan Vita-Min.. Vitalea Iron Formula merupakan produk unggul keluaran Shaklee yang menjadi pilihan pengguna sebagai pelengkap nutrisi harian termasuk mantan perdana menteri iaitu Tun Dr. Mahathir Mohammad yang pernah mengambilnya suatu masa dahulu..

multivitamin-pertama-didunia-vitalea-shaklee

Kenapa Vitalea Pilihan Multivitamin Terbaik?

Terdapat satu ujian klinikal telah membuktikan pengambilan Vitalea Shaklee secara konsisten selama setahun boleh mengurangkan risiko untuk jatuh sakit sebanyak 65%.. Produk Vitalea juga telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000..

Vitalea Shaklee juga merupakan multivitamin yang paling cepat larut di dalam air dan juga tubuh manusia....

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Pilihan Supplement Penyusuan Shaklee Yang Popular dan HOT

Salam pembaca,

Saya percaya ramai wanita yang bergelar ibu ingin teruskan memberi susu badan untuk anak mereka dari bayi sehinggalah usia anak mencecah umur 2 tahun. Khasiat susu ibu tidak perlu disangkal lagi dalam membantu perkembangan kesihatan mental dan fizikal anak-anak. Sebab itu ramai ibu yang berusaha menjaga pemakanan, mencari makanan tambahan serta mendalami ilmu penyusuan bagi memastikan stok susu badan berterusan.

Perlukah ambil supplement untuk penyusuan?

Mungkin ada yang berpendapat mak kita pada zaman dahulu tak perlu ambil supplement tapi masih lagi mampu bf anak-anak. Ya, memang betul pendapat tersebut. Tapi jika kita bandingkan persekitaran pada zaman dahulu dengan zaman sekarang adakah sama? Hakikatnya, pada hari ini kita mudah terdedah dengan pencemaran udara, sumber makanan yang tinggi bahan kimia, air yang tidak bersih, tekanan di tempat kerja dan lain-lain lagi. Disebabkan faktor sebegini lah yang menyebabkan badan kekurangan nutrisi yang secukupnya.

tips ibu menyusu

Oleh sebab...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Eksperimen Vita Lea Shaklee – Multivitamin yang cepat larut di dalam air

Salam buat pembaca,

Kali ini saya ingin kongsikan dengan anda eksperimen ke atas supplemen multivitamin Shaklee iaitu Vita Lea. Ujian ini akan menunjukkan bagaimana tindak balas Vita Lea yang cepat larut di dalam air.

Vita-Lea® Iron Formula

Sila saksikan video di bawah ini:-

 Penerangan mengenai eksperimen

—> Tindak balas Vita Lea bermula seawal 30 saat melalui gelembung udara yang terhasil

—> Selepas 1 minit tindak balas semakin ketara dan Vita Lea semakin terurai.

—> Selepas 3 minit Vita Lea telah terurai sepenuhnya.

—> Dengan menggunakan sudu anda dapat saksikan bagaimana kelarutan Vita Lea di dalam air.

Fakta mengenai ujian ini

—> Menggunakan air mineral yang berada pada suhu bilik (tidak panas, tidak suam dan tidak sejuk)

—>Vita Lea yang larut dengan cepat di dalam air menunjukkan bagaimana tubuh badan kita dapat menyerap dengan cepat nutrisi yang terdapat di dalam sebiji Vita Lea.

—> Tiada pewarna tiruan. Warna hijau pada tablet Vita Lea ialah coating spirulina...

Jom Baca Lebih Lanjut.......