Category Vitamin C

Rebut Jualan Akhir Tahun Shaklee 2014

Salam pembaca

jualan-promosi-shaklee-akhir-tahun-2014

Y.E.S. Year End Sale.

Yeahh… Sinonim sangat perkataan Y.E.S ni bila sampai hujung tahun kan. Banyak betul jualan murah sana sini. Clearance Sale, Warehouse Sales, Stock Clearance, Bazaar Sales dan macam-macam lagi perkataan yang kreatif untuk tarik perhatian pembeli untuk beli barang yang ditawarkan. Kalau lah duit dalam poket kita ni berkepuk-kepuk memang nak borong semua barang. Hahaha.. Sabar-sabar.. Kena kawal nafsu bila tengok poster jualan murah. Nak beli barang kena buat senarai dulu. Bila nak beli ikut keperluan dan keutamaan.

Bila bab kesihatan ni ramai yang tak ambil berat sangat. Susah sangat nak keluarkan duit untuk berbelanja demi kesihatan. Antara alasannya ‘belum sakit lagi’. Padahal dah macam-macam kempen dari pihak yang bertanggungjawab untuk memberi kesedaran betapa pentingnya konsep ‘mencegah lebih baik daripada merawat‘. Kos rawatan berganda-ganda lebih mahal berbanding kos mencegah...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Shaklee Menceriakan Hidupku Tanpa Rokok

Assalamualaikum dan salam 1Shaklee kepada pembaca setia blog vitamin4kesihatan.com,

Apa khabar semua? Rasanya dah lama aku tak berceloteh di blog wife aku ni, maklum ler sibuk dengan aktiviti-aktiviti outdoor untuk dicoretkan dalam blog www.shamphotography.com. 😀

Kalau korang masih ingat lagi, aku pernah menulis mengenai kisah dan pengalaman aku untuk berhenti merokok pada tahun lepas. Kalau nak flashback balik, boleh ler baca kat entri “Vitamin E Shaklee Boleh Membantu Berhenti Merokok – Betul Ker?” . Terima kasih aku ucapkan kepada yang memberi komen dan memberi feedback yang positif, sedikit sebanyak telah memberi semangat kepada aku untuk meneruskan usaha murni lagi suci ni…ahahahaha. Ermmm…rokok?..apa itu rokok?… dah lama aku tak dengar perkataan tu bermain-main di hujung bibirku. 😀

Betul Ker Dah Berhenti Merokok?

Alhamdulillah!! sehingga ke hari ini…tarikh ini…minit ini…saat ini…ketika ini, aku dah berjaya untuk tidak merokok selama 429 hari bersamaan 1 tahun 2 bulan dan 4 ...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Vitamin C Shaklee Yang Murah Lagi Miracle

Salam pembaca,

Jangan boring ya kalau selalu terbaca testimonial pengguna Shaklee yang berpuas hati lepas mengamalkannya secara konsisten. Lebih-lebih lagi bila badan tu serasi selepas mencuba Shaklee dan terus guna sampai sekarang. Bila customer bagi tahu ada perubahan selepas makan Shaklee (selalunya selepas sebulan), hati ni berbunga-bunga rasanya. Mestilah suka kan sebab dapat bantu mereka mengurangkan masalah yang dihadapi. Yang ada masalah terlebih berat, berjaya turun. Yang ada masalah dengan kulit tak cantik, nampak lebih bersih dan cantik. Yang ada masalah bacaan kencing manis, ada perubahan bacaan dan turun sedikit. Yang tinggi bacaan kolestrol pula, turun juga sedikit. Alhamdulillah.. Syukur dapat respon positif dari mereka. Respon macam ni nilainya lebih tinggi daripada keuntungan yang diperolehi setiap bulan. 🙂

Baru-baru ni saya singgah blog Suria Amanda, saya terbaca entri dia tentang pengalaman dia ambil Vitamin C Sustain Release Shaklee...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Vitamin C SR Shaklee Rasa Macam Makan Oren

Salam pembaca,

Salah satu vitamin Shaklee kegemaran saya ialah Vitamin C SR 500mg.. Saya makan sebab nak kurangkan masalah sinus yang selalu terjadi setiap pagi.. Setiap kali bangun tidur jer macam ada binatang dalam hidung dan rasa gatal yang amat sangat.. Lepas tu automatik akan terus bersin tanpa berhenti dan keluar lah hingus yang berwarna putih.. Stress betul dibuatnya..

Masalah sinus sebenarnya ada pada setiap orang.. Sama ada teruk atau pun tidak.. Saya pula ada sinus disebabkan oleh sejarah keluarga iaitu abah saya.. Apa boleh buat, keturunan katanya.. Hehe…

Kalau orang lain makan vitamin C untuk cantik, saya makan vitamin C untuk kurangkan masalah sinus.. Nak cantik dah minum ESP setiap pagi.. Hehe.. Lepas seminggu makan tahap bersin berkurangan dari 10 kali ke 2,3 kali.. Kemudian selepas sebulan pula daripada setiap hari jadi 2,3 hari jer dalam seminggu.. Ok lah tu.. Asalkan bukan setiap hari dan bukan banyak kali.. Ada juga lah perubahan nya..

Vitamin C SR Shaklee Rasa Oren

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Wajib Bawa Semasa Bercuti

Salam pembaca,

Bercuti ni memang seronok kan..? Rasa tenang jer jiwa bila dapat bercuti daripada mengadap kerja-kerja di ofis yang selalu bikin jiwa stress.. Hehe… Tak kisah lah pergi bercuti kemana pun samada dalam negeri atau luar negara.. Asalkan dapat merehatkan fikiran, mengembalikan cas-cas positif dalam diri, mencari pengalaman baru dalam hidup dan yang paling best sekali semasa bercuti kita enjoy..!!

Sepanjang tahun 2013 nie boleh dikatakan kerap juga saya dan suami pergi bercuti.. Awal tahun hari tu, bulan Mac kita orang join group ex-ofismate saya di Parkson pergi ke Pulau Tioman.. Kalau 3 taun lepas kami pergi ke Kg Salang, kali ni kami tinggal di Kampung Genting dengan group yang sama juga.. Tapi tempat nie tak berapa menarik berbanding Kg Salang.. Pantainya banyak coral yang dah pecah.. Itu sahaja.. View dekat sana tetap lawa dan mendamaikan.. Hehe.. Harap-harap tahun depan mereka akan buat trip ke Perhentian....

Jom Baca Lebih Lanjut.......