Category Zinc Complex

Tips Kesuburan Untuk Suami Isteri Yang Inginkan Anak

Salam pembaca,

Anak adalah pengikat kasih sayang suami isteri. Anak juga adalah anugerah dari Allah s.w.t yang sangat bermakna bagi pasangan yang telah pun berkahwin. Sekiranya masih belum dikurniakan dengan anak, jangan berputus asa. Sebagai hamba-Nya kita kene sentiasa berusaha dan mencari jalan agar dikurniakan anak.

Antara usaha yang boleh kita lakukan ialah buat lah temujanji dengan dokter untuk kenal pasti masalah, amalkan gaya hidup yang sihat dengan bersenam dan makan makanan yang seimbang dan amalkan pengambilan vitamin untuk membekalkan nutrisi penting dalam tubuh badan kita yang tidak dapat diperolehi daripada makanan.

Kenal pasti punca dan masalah

Masalah lambat dapat anak mungkin berpunca daripada wanita atau pun lelaki. Antara masalah daripada golongan wanita ialah masalah haid yang tidak teratur, mempunyai masalah pcos (Polycystic ovary syndrome), mempunyai cyst dan sebagainya...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Nutriferon boleh meningkatkan imunisasi badan semulajadi

Salam pembaca,

Bagaimana kesihatan anda? Dengan cuaca negara kita yang sekejap panas, sekejap hujan memang senang nak demam dan selsema akibat perubahan cuaca yang tak menentu. Jika badan kita lemah sistem pertahanan badan lagi lah mudah terkena serangan virus kan. Bila dah deman, batuk dan selsema datang serentak, nak buat keje seharian pon susah. Saya paling tak suka bila demam dan selsema. Rasa nak cabut jer hidung tu, asik meleleh jer.. hehehe…

Suka atau pon tak virus demam datang jugak dekat saya.. Mula-mula sakit kepala, kemudian badan dah mula rasa panas akhir sekali hidung pon meleleh. Nasib baik package batuk tak disertakan sekali.. Saya pulak tak suka pegi klinik dan makan ubat. Lebih-lebih lagi kalau ke klinik panel, sama jer ubat yang dibagi. Kandungan dadah di dalam ubat bukan nya baik untuk tubuh badan kita. Yang paling tak suka ialah tunggu giliran. Tapi kalau rasa nak MC dan malas pegi keje boleh lah pegi klinik.. hehehe…

Memandangkan saya nie ahli Shaklee rasanya elok...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Jualan Penutup Untuk Bulan Februari

Shaklee

Ini adalah barang-barang yang dibeli semalam dan sales penutup untuk bulan februari. Semoga bulan Mac nanti akan bertambah lagi order dan semakin ramai lagi customer baru untuk menikmati kebaikan dan khasiat produk Shaklee. Terima kasih juga kepada customer-customer yang sedia ada kerana mempercayai saya dan sudi membeli produk Shaklee daripada saya.

Marilah kita menjaga kesihatan diri dan keluarga bersama Shaklee.

 

 

 

 

 

Kepada bakal -bakal customer diluar sana, jangan segan silu untuk hubungi saya untuk bertanya mengenai produk Shaklee. Anda tidak akan rugi jika anda menjaga kesihatan anda.

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

Call/SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Vitamin oh Vitamin

(Coretan daripada suami kepada Cheq Eem)

Salam kepada semua pembaca blog ini,

Dalam dunia yang serba moden sekarang, saya rasa ramai yang tiada masa untuk menjaga kesihatan diri masing-masing disebabkan kesibukan urusan kerja atau malas. Kita semua terdedah dengan gaya pemakanan yang tidak sihat dengan wujudnya banyak restoran “fastfood” dimana-mana. Kebanyakkan kaum isteri pada zaman sekarang jarang memasak makanan sendiri di rumah disebabkan terpaksa berkerja untuk membantu suami disebabkan peningkatan kadar ekonomi untuk menampung kehidupan di bandar sekarang. Saya dan isteri juga tidak terkecuali daripada faktor-faktor ini.

Vitamin oh Vitamin

 vitamin-kesihatan  vitamin-oh-vitamin

Saya sebenarnya seorang yang amat susah untuk mengambil vitamin tambahan dan juga sukar untuk makan ubat walaupun tidak sihat. Semenjak isteri saya a.k.a Cheq Eem menjadi Distributor untuk produk Shaklee, saya terpaksa mengambil vitamin tambahan secara berjadual dan isteri saya yang akan menjaga jadual pemakanan vitamin tambahan se...

Jom Baca Lebih Lanjut.......