Slide # 1
 

Fenomena Tsunami Shaklee Melanda Malaysia

Salam pembaca,

dr forrest c shaklee inspiration

Alhamdulillah semakin hari semakin ramai rakyat Malaysia yang memilih untuk menjadi ahli Shaklee. Sama ada tujuan mereka menjadi ahli untuk menikmati pembelian barangan pada harga ahli, ataupun yang menjadi ahli untuk jana pendapatan tambahan. Mereka juga sanggup mengeluarkan yuran keahlian sebanyak RM65 semata-mata untuk membeli produk Shaklee yang berkualiti pada harga ahli dan jimat sehingga 5-20%. Tanpa perlu melantik mana-mana artis menjadi duta Shaklee, jualan produk Shaklee laris bagaikan pisang goreng setiap tahun. Cukup sekadar pengalaman pengguna sendiri untuk mempromosikan produk Shaklee. Apa yang kami dapat bila promosi produk Shaklee? Dah tentu lah komisen lumayan. Sebab tu lah ‘I love Shaklee very much!‘ 😀

Yup, Shaklee sekarang ni tersangat lah popular terutama dalam dunia internet. Google apa sahaja tips berkaitan kesihatan mesti akan dikaitkan dengan Shaklee. Itu kalau dalam dunia online, kalau dunia offline pula kadang-kadang satu tempat pejabat pun ada yang menggunakan Shaklee. Ada juga satu kawasan perumahan pengedar Shaklee dan ada juga tau satu keluarga menjadi ahli. Bila keadaan macam ni persaingan semakin lama semakin sengit terutama dari segi menjalankan perniagaan. Tapi itu tidak mematahkan semangat kami terutama pengedar yang baru berdaftar. Kami yakin dengan rezeki masing-masing. Dan setiap orang ada kelebihan tersendiri yang menyebabkan orang luar memilih untuk berurusan dengan kita. Lagi pun rakyat Malaysia berjuta-juta.

Orang melihat bila ramai yang jadi ahli Shaklee susah untuk melakukan perniagaan. Hmm, belum cuba lagi dah mengaku kalah. Sebenarnya perniagaan Shaklee ini baru sahaja bermula. Kalau dulu bukan main susah SID mempromosikan produk Shaklee. Tapi sekarang ni tak susah dah. Sebut nama produk Shaklee je orang dah tau, tak perlu nak terangkan lebih-lebih sangat. Apa yang orang cari ialah pengedar Shaklee yang berilmu. Maksudnya pengedar yang tahu pasal kebaikan produk, cadangan produk dengan setiap penyakit, fungsi bagi setiap vitamin serta pandai menjaga hati pelanggan. Inilah yang dinamakan sesi konsultasi. Macam saya, saya akan pastikan setiap pelanggan akan mendapat servis yang tip top, terbaik dan gred AA punya. Jangan jadi penjual Touch n Go. Nanti customer pun lari dengan orang lain pula. Hehe..

Jadi pada mereka yang baru menjadi ahli Shaklee dan nak memulakan perniagaan, jangan risau dengan persaingan. Persaingan itu bagus. Ianya menjadi kita lebih kompetitif, berfikiran positif, cekal dan berani untuk keluar dari zon selesa. Kalau ada yang ragu-ragu dan masih lagi berasa 50-50 untuk jadi ahli, sila tanya pada diri sendiri. Adakah anda mempunyai sekeping hati yang keras? Kalau ya, teruskan! Jangan lupa pilih mentor yang betul dan mampu bimbing untuk berjaya bersama-sama. Tips nak cari mentor Shaklee yang best, rajin-rajin lah Google. 😀

Bagaikan tsunami. Jumlah keahlian Shaklee semakin lama semakin meningkat. Fenomena Shaklee sedang melanda. Fuhhhh……

shaklee-national-conference-2014-1Lihat sendiri nilai peratus kenaikan ahli Shaklee yang berdaftar untuk tempoh 2013/2014. Amazing kan? 😀

shaklee-national-conference-2014-2Dan yang ini pula kenaikan jumlah jualan. Makin ramai yang ambil berat tentang kesihatan.

Sumber gambar dari perkongsian family iReach yang hadir pada Shaklee National Conference 2013/2014. Saya datang hari Ahad jer.. Terima kasih pada mereka yang sudi berkongsi ilmu. Itu yang buat semakin sayang dengan family iReach. Hehe…

Follow Cheq Eem on Google+!

iR Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

Call/SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

4 comments to Fenomena Tsunami Shaklee Melanda Malaysia

  • Khir Khalid  says:

    Semoga terus sukses.. aamiin. All the best Cheq Eem.. 🙂

    • Cheq Eem  says:

      Insya-allah… tq khir… 🙂

  • sobri yaacob  says:

    wah..wah dengan shaklee
    memang amazing.. tq sharing sis 🙂

    • Cheq Eem  says:

      mesti lah kan.. produk shaklee pun memang amazing…. tu yang ramai orang suka..:D

Isikan Komen Anda Disini