Kebaikan mengambil supplement untuk kesihatan

Bila kita bercerita pasal pengambilan supplement ramai jugak yang komen ‘Oh tak perlulah’, ‘Hmm… mahal lah’, ‘Belom tiba masa lagi’. Tapi bagi saya supplement / vitamin / makanan tambahan adalah perlu  untuk menyokong atau membantu tubuh badan kita lebih sihat, lebih aktif dan lebih bertenaga.

Tidak dinafikan sesetengah orang memilih untuk mengamalkan gaya hidup yang sihat dengan cara seperti bersenam, menjaga pemakanan, tidak merokok dan sebagainya.  Keperluan setiap orang tidak semestinya sama. Jadi terpulang pada kita untuk memilih cara yang mana kita suka. Asalkan tubuh badan kita terjaga untuk jangka masa yang panjang.

Kenapa saya ambil vitamin sebagai makanan tambahan?

Saya telah ‘mewajibkan’ diri saya untuk mengambil vitamin kerana:-

–> Saya jarang makan sayur terutama sayur hijau. Kalau makan di kedai saya meragui kebersihan bila mereka basuh sayur. Hanya makan sayur yang di masak sendiri.

–> Saya jarang makan buah. Dalam seminggu ada lah 2-3 kali jer walaupon saya tau banyak khasiat nya.

–> Faktor usia. Bila umur meningkat kadar metabolisma dah turun (makan sama jer tapi badan naik), kekurangan kolagen (kulit mula kusam, parut lambat pudar), badan cepat letih dan lain-lain.

–> Untuk menstabilkan hormon di dalam badan.

Alhamdulillah selepas 2 bulan makan vitamin secara konsisten saya dapat rasakan perbezaan kesihatan saya. Antara kesan yang dapat saya rasai ialah:-

1) LEBIH SIHAT

2) LEBIH BERTENAGA SEPANJANG HARI

3) MOOD BAIK

4) TONE KULIT LEBIH CANTIK, CERAH dan BERSERI

5) MASALAH RESDUNG BERKURANGAN

6) KEKAL AKTIF

7) KURANG STRESS

8) RAMBUT GUGUR BERKURANGAN

Nak tau apa yang saya ambil? Inilah dia set yang saya amalkan selama ini. Sudah jatuh cinta dengan keberkesanan nya. Saya mengamalkan B-Complex, Vitamin C, Vitamin E, Alfalfa dan GLA Complex.

set-basic-2

Kalau anda ingin rasakan sendiri kesan pengambilan vitamin untuk kesihatan yang lebih baik boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut. Saya sudi kongsikan pengalaman serta memberi khidmat nasihat untuk memenuhi keperluan anda. Saya sudah, anda bila lagi?

Disclaimer:
* Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah. Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Follow Cheq Eem on Google+!

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

Call/SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

Isikan Komen Anda Disini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.