Slide # 1
 

Kelebihan Minum Teh Hijau

Salam pembaca,

Siapa suka minum teh? Rasanya majoriti semua orang suka minum teh. Tak kiralah apa jenis teh sekali pun. Dan teh ni pula ada macam-macam jenis. Antara jenis teh yang saya tau ialah teh merah, teh bunga seperti jasmine ,chrysanthemum, teh cina, teh inggeris dan teh hijau. Semua teh ada khasiat dan kebaikannya untuk kesihatan. Jadi terpulang pada selera masing-masing.

Bagi mereka yang sedang berdiet, minum lah teh hijau selepas makan. Kenapa? Ini kerana salah satu kelebihan minum teh hijau dapat meningkatkan metabolisme badan. Jadi makanan yang dimakan dapat diproses dan dibakar dengan lebih cepat. Katakanlah tetiba ter’eksiden’ makan makanan yang tinggi kalori pada waktu malam nak cover rasa bersalah sila minum teh hijau panas. Hehe..

Dalam seminggu saya akan minum 3 atau 4 kali teh hijau.. Sama ada lepas makan tengah hari atau lepas makan malam.. Kalau minum siang, tak rasa mengantuk sangat di ofis. Kalau malam pula pengganti minuman kafein sambil buat kerja atau tengok tv.

set kurus shaklee

Apa pula kata cikgu fitness Malaysia Kevin Zahri pasal teh hijau?

kurus dengan shaklee

Nak turun berat badan dengan bantuan Set Kurus Shaklee.? Sila hubungi saya untuk maklumat lanjut.

* Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah. Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Follow Cheq Eem on Google+!

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

Tags:  

6 comments to Kelebihan Minum Teh Hijau

  • Mizz Aiza  says:

    banyak khasiat teh hijau.. pernah juga minum dulu, lepas tu dah berhenti.. tak istiqamah betul aiza ni..

  • Cheq Eem  says:

    khasiat teh hijau sampai orang buat kosmetik lagi kan… heheh…. belum jumpe yg kene dgn anak tekak tu aiza.. klu dh jmpe mesti istiqamah gak.. smbl berblogging smbl minum teh hijau gitew… 🙂

  • Teh Hijau  says:

    Teh hijau ni elok kalau minum tanpa gula.. ada orang kata kalau minum letak gula khasiatnya akan berkurang.

    • Cheq Eem  says:

      ya betul… memang kene minum kosong… kalau tak lalu minum kosong boleh campur dengan madu…. 🙂

  • Sheila Salim  says:

    Assalamualaikum. hehe mak ayah kita suka la minum teh takda perasa ni. heee anak2 semua tak pandai minum. hiewhiew…

  • yusma  says:

    Hai sis, boleh ye campur pengambilan set shaklee dengan minum green tea?.. Sbb lepas menggunakan set shaklee sy kurang amil kafein. Tapi setahu sy, green tea pun mengandungi kafein kan.. mohon pencerahan.. TQ

Isikan Komen Anda Disini