Slide # 1
 

Kelebihan Multi Vitamin Vita-Lea Shaklee

Salam untuk pembaca,

Kali nie nak share info sket pasal Multi Vitamin. Kalau korang semua dah ada kesedaran nak meningkatkan tahap kesihatan korang mesti korang dah start google pasal multi vitamin kan. Sebenar nya memang banyak jenama/cap/company yang menghasilkan multi vitamin ni. Terpulang lah pada korang semua nak beli yang mana satu. Tapi kali nie saya nak kongsikan dengan anda kelebihan multi vitamin Shaklee iaitu Vita-Lea.

Untuk pengetahuan korang semua Vita-Lea Shaklee ada makanan tambahan yang mengandungi sumber multi vitamin dan multi mineral. Vita-Lea dirumus kan khas oleh pakar sains Shaklee bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yg diperlukan oleh orang dewasa.

Apa antara kandungan penting yang ada dalam Vita-Lea?

Vita-Lea® Iron Formula

Vita-Lea® Iron Formula

 

Vitamin D – Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
Beta Karotena – Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
Vitamin E – Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
Kalsium – Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
Boron – Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
Magnasium – Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
Biotin – Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*
Lain-lain – Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet*

 

 

 

Siapa pula yang perlu makan Vita-Lea?

Sangat sesuai untuk golongan dewasa tak kira lelaki atau pon wanita. Tetapi sangat memberi manfaat yang besar untuk wanita seperti di bawah:-

  • Ibu mengandung yang selalu kena anemia. Tak perlu susah payah makan kerang atau organ dalaman lain. Zat besi perlu untuk pembentukan sel darah merah    buat janin/ bayi di dalam kandungan.

 

  • Ibu menyusu terutama yang bayinya dah berumur 6 bulan ke atas. Kajian mendapati kandungan zat  besi di dalam susu ibu akan berkurangan selepas 6 bulan. Sebab itu ibu-ibu digalakkan memberi ikan bilis dalam makanan pejal pertama si manja. Dengan pengambilan Vita-Lea, Insya Allah kandungan zat besi di dalam susu ibu dapat di kekalkan pada paras yang selamat. Sebab itu saya dan pengedar Shaklee yang lain cadangkan pengambilan Vita-Lea di dalam Set Penyusuan Shaklee.

Selain daripada itu pengambilan Vita-Lea 2 biji sehari dpt menegah penyakit tiroid atau beguk. Penyakit beguk nie disebabkan oleh kekurangan iodin dalam badan pesakit. Sebiji vita-lea mengandungi 75 mcg Iodine (as potassium iodide and sea kelp). Sebab itu di saran kan mengambil 2 biji sehari. Insya Allah…

Untuk keterangan lanjut tentang produk Shaklee boleh hubungi saya dan sebagai bonus anda boleh dapatkan harga yang terbaik. 🙂

Notakaki: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Credit: Syuhada Wahi

Disclaimer:
* Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah. Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 
Follow Cheq Eem on Google+!

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk