Kenapa Semua Orang Berebut Beli Vitamin C Shaklee?

Salam pembaca,

Fenomena Vitamin C Shaklee dah kembali… Setahun menghilang, sekarang menjelma… Bila menjelma cuma 3 hari sahaja.. Lepas tu stock habis.. Tak tau bila pula nak re-stock.. Nanti bila dah re-stock nanti tak tau pula berapa lama boleh bertahan.. Ya ampun… Kuatnya penangan Vitamin C Shaklee nie.. Semua orang berebut nak dapatkannya.. Termasuk lah saya sendiri.. Hehe.. Sempat juga beli untuk makan sendiri dan untuk dijual kepada sesiapa yang berminat..

  vitamin-c-shaklee-vitamin4kesihatan

Tapi kenapa semua orang berebut beli Vitamin C Shaklee?

Mungkin salah satu sebab nya ialah viral testimonial daripada pengguna terutama dari segi kecantikan.. Ramai sangat yang berpuas hati selepas ambil Vitamin C Shaklee.. Rata-rata respon daripada pengguna bagi tau dapat mengatasi masalah wajah seperti kulit kusam, jerawat, gelap, tona wajah tidak sekata, kulit kering, parut kesan jerawat dan lain-lain lagi.. Kesan nya lebih kurang dikatakan sama seperti mengambil suntikan vitamin C..

Kalau bercakap pasal kebaikan vitamin C memang banyak.. Dan rasanya memang ramai tau kepentingan vitamin C untuk diet seharian.. Antaranya meningkatkan sistem imunisasi badan, mencegah penyakit kanser, mencantikkan wajah, merawat masalah ekzema, meningkatkan kolagen, masalah resdung, membantu perokok berhenti merokok dan macam-macam lagi lah.. Pada pendapat saya selain B-complex, vitamin C juga adalah vitamin  yang perlu bagi semua orang ambil setiap hari.. Ini kerana, vitamin C tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan dengan sendiri..

Perbezaan Vitamin C Shaklee dengan Jenama Lain

Vitamin C Shaklee bukan sahaja dihasilkan secara semulajadi malah diformulasikan mengandungi Citrus Bioflavonoids.. Apa itu Citrus Bioflavonoids atau juga dikenali dengan Vitamin P..?

“Most people are curious to know if vitamin P is even a real vitamin. It is actually a name given to bioflavinoids, which help vitamin C in performing its functions. A diet high in vitamin P will help strengthen capillaries and promote circulatory health. It may surprise you when looking at a list of foods that contain vitamin P that it includes many foods already in your daily diet” 

There are many fruits that contain bioflavinoids, or vitamin P. Citrus fruits, such as oranges, tangerines, lemons and limes, have vitamin P in the white area found just under the peel. Grapes are another excellent source of vitamin P. Bilberries, black currants, cherries, and other red or blue berries also contain some levels of the vitamin. Finally, apricots and tomatoes should be included on lists of foods containing vitamin P.

Sebagai panduan buat pengguna semua, sebelum memilih untuk beli vitamin C boleh lihat kandungan yang terdapat dalam vitamin tersebut.. Jadi lah pengguna yang bijak ..!!

Sedikit info mengenai Vitamin C:-

# Vitamin C Shaklee mengandungi 180 biji
# Harga satu botol RM 92
# Harga bagi 1 biji vitamin C cuma RM 0.50
# Pengambilan vitamin C cuma 1 biji sehari. Jadi boleh tahan sehingga 6 bulan
# Setiap 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji buah oren
# Bersifat Sustain Release. Maksudnya khasiat vitamin C dilepaskan secara perlahan-lahan di dalam badan
# Tidak mengandungi pewarna dan perisa tambahan
# Mendapat kelulusan KKM dan sijil Halal

vitamin-c-organic-shaklee

kandungan-vitamin-c-shaklee1

Sumber bioflavonoids dari Lemon, Orange, Grapefruit dan Hesperidin.

Kalau berminat, boleh lah hubungi saya. Insya-allah saya boleh membantu.. 🙂

Follow Cheq Eem on Google+!

Disclaimer:
* Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah. Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

Tags:  

3 comments to Kenapa Semua Orang Berebut Beli Vitamin C Shaklee?

  • PakcikLie PCL  says:

    macam best je beli utk mamaD. ..

    p/s. .tgh pk nk buh dialog apa..ghaha..

    • Miss sha  says:

      Assalam…. Nk tanya ..vitmn c ni telan or kunyah ye? Tq??

  • Cheq Eem  says:

    macam best jerr… macam menarik jerr.. ekekeke…. beli kan lah untuk mamaD sempena 17th anniversary… mesti mamaD dapat maintain keremajaan…. 😀

Isikan Komen Anda Disini