Khasiat Cinch Shake Mix Shaklee

Salam pembaca,

Tahu tak anda selain daripada ESP, produk minuman yang berasaskan soya keluaran Shaklee ialah Cinch Shake Mix. Cinch Shake Mix mempunyai 3 perasa iaitu Vanilla, Chocolate dan Caffe Latte berbanding ESP yang hanya mempunyai satu perisa sahaja iaitu Vanilla. Keistimewaan Cinch Shake Mix Shaklee ialah diformulasikan mengandungi  LEUCINE  maka sebab itu ianya sesuai bagi mereka yang serius untuk menurunkan berat badan. Selain daripada itu ianya juga boleh dijadikan sebagai minuman sarapan pagi yang berkhasiat.

Cinch™ Shake Mix

Fakta Nutrisi Hidangan Cinch Shake Mix dan ESP

Sekilas fakta mengenai Cinch Shake Mix ialah setiap hidangan Cinch ialah membekalkan tubuh badan kita dengan 24 gram protein, 24 jenis vitamin dan mineral penting serta 6gm serat larut. Kandungan index glisemiks juga rendah sebanyak 22, oleh itu dapat membekalkan tenaga serta mengekalkan paras gula di dalam badan. Bagaimana pula dengan kandungan nutrisi bagi setiap hidangan Cinch? Sila lihat gambar di bawah.

 cinch shake shaklee

Klik untuk paparan lebih besar

esp shakleeKlik untuk paparan lebih besar

Mungkin ramai yang ambil remeh mengenai fakta nutrisi yang ada pada setiap label pembelian. Sebenarnya melalui fakta nutrisi tersebut kita boleh kira dan tentukan khasiat makanan tersebut yang akan diserap oleh tubuh badan. Antaranya nilai kalori, berat gual, jumlah lemak, kandungan kolestrol, khasiat vitamin dan sebagainya.

Sebagai contoh saya buat perkiraan nilai kalori Cinch dan ESP yang saya ambil setiap hari untuk sarapan pagi. Setiap 100g Cinch menyediakan kalori sebanyak 380kcal. Jadi jika kita ambil 1 scoop cinch bersamaa dengan 25g . Maka jumlah kalori bagi 1 scoop cinch bersamaan 380 / 4 = 95kcal.

Setiap 28g ESP menyediakan kalori sebanyak 105kcal. Jadi jika kita ambil 1 sudu ESP bersamaan dengan 9g. Maka jumlah kalori yang kalori yang diambil bagi 1 sudu ESP bersamaan 105 / 3 = 35kcal.

Oleh itu nilai kalori yang saya ambil pada setiap pagi ialah 95kcal + 35kcal = 130kcal. Cukup untuk keperluan yang diambil sebagai minuman pagi yang berkhasiat dan bertenaga. 🙂cinch dan esp shaklee

*Nilai pengambilan kalori bagi setiap orang adalah berbeza. Jadi semak dulu keperluan kalori yang diperlukan oleh anda.

Minuman Sarapan Pagi Berkhasiat

Dulu-dulu saya adalah seorang yang selalu skip sarapan pagi especially masa zaman bujang. Alasan nya bila sampai di ofis tak sempat makan kerana sibuk dengan kerja-kerja yang menimbun.  Sarapan pon dah nak dekat pukul 11. Itu dah kategori sarapan ker? Hehe…

Kalau ikutkan saya malas nak sarapan pagi makan nasi lemak, kuih muih atau pun makanan yang bergoreng. Kurang berkhasiat dan pastinya boleh menyebabkan mengantuk di ofis. Saya lebih suka sarapan yang bancuh dan minum. Lagi pun mudah dan ringkas. Dan yang paling penting hidangan tersebut dapat membekalkan keperluan tenaga sepanjang pagi.

Sekarang sarapan pagi pilihan saya ialah Cinch Shake Mix (Caffe Latte) yang di campurkan sekali dengan ESP. Hasilnya memang betul-betul memberikan rasa kenyang hingga waktu lunch dan tumpuan di tempat kerja lebih baik. Rasa pula pastinya SEDAP..! Ala-ala Starbuck Caffe Latte gitu tapi berkhasiat.. Tambah pula dengan 2,3 ketul ais. Memang maveles…! 🙂

Bagi mereka yang memiliki gaya hidup yang sibuk dan tak sempat bersarapan di waktu pagi, boleh amalkan Cinch Shake Mix Shaklee. Ianya sangat mudah dan ringkas sebagai meal replacement di waktu pagi. Hanya bancuh dengan air sejuk atau susu segar sahaja. Sedia di minum sebelum bekerja..

harga ahli shaklee

Jika berminat untuk mencuba Cinch Shake Mix Shaklee boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut. Untuk produk lain pun boleh juga. Boleh tengok sini untuk senarai Set Vitamin Shaklee yang lengkap.

Follow Cheq Eem on Google+!

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

7 comments to Khasiat Cinch Shake Mix Shaklee

  • Sheila Salim  says:

    Assalamualaikum yangg, wah bagus ni. suami sheila baru war-warkan nak kuruskan badan balik. hehe. nanti sheila nak cuba ajak dia beli ni.. heeeeeeee

    • Cheq Eem  says:

      w’salam yang…. orang nak kurus atau bina muscle mmg elok minum protein.. ekekeke…. suami jer tau yg kurus… awak naik kan badan.. :p

  • ctwawa  says:

    kanapa saya ambil cinch tp berat saya x de perubahan?

    • Cheq Eem  says:

      kena lihat pada cara pengambilan.. mungkin berat tidak berubah tetapi anda akan rasakan perbezaan pada ukur lilit badan seperti bahagian pinggang, peha atau pun lengan tangan..

  • Nadiah Othman  says:

    good tips! selalunya sy minum esp or vanilla cinch ja. lepas ni nak cuba mix juga la 🙂

    • Cheq Eem  says:

      lepas ni boleh lah cuba .. jangan lupa share pengalaman dalam blog… 🙂

  • Asdayanty  says:

    Info yang menarik kak. Nanti nak cubalah.

Isikan Komen Anda Disini