Masalah Dengan Blogroll Rupanya

Salam pembaca,

Tiba-tiba petang semalam blog ada masalah pulak.. Domain dan hosting semua ok,  tapi tak boleh nak load semua post.. Kosong.. Kosong.. Kosong.. Dah lah tengah ada idea mencurah-curah untuk buat entri, tapi bila nak preview entri problem pula.. Terus lah mintak tuan admin blog nie iaitu suami saya Eshamz Halim untuk check apa yang tak kena.. Hehe..

Jenuh lah juga dia check apa yang tak kena.. Check error itu, error ini.. Kalau saya blog tetiba problem mau menggelabah.. Tak reti nak check sangat.. Masalah teknikal ker, masalah plug in ker atau masalah hosting ker.. Semalaman jugak lah masalah tak setel..

BLOG-UNDER-CONSTRUCTION

Gamber sumber dari Google

Tapi bila check pagi nie…  dah OK..!! Tuan admin cakap ada masalah dengan blogroll.. Dah 2 kali problem yang sama jadi.. Terutama lepas update wordpress.. Bila buang bloglist baru ok.. Nampaknya kene carik widget baru atau alternatif lain untuk buat bloglist..

Sekarang boleh ber’blog’ dan XOXO publish…. 🙂

p/s: Ada siapa-siapa pengguna WordPress yang selalu ada masalah dengan blogroll? Boleh share pendapat.. 

Follow Cheq Eem on Google+!

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

9 comments to Masalah Dengan Blogroll Rupanya

  • Eshamz Halim  says:

    Plugin Blogroll dgn version wordpress latest maybe tak ngam…nanti cuba cari plugin blogroll yang lain.. 🙂

  • TENGKUBUTANG  says:

    ho2.. ok lea kalau masalah dah selesai.. untung che abe pandai bab2 ni kan..

    • Cheq Eem  says:

      hoho…. itu lah…. blog nie pun dia yg setup kan.. hehe…

      • Eshamz Halim  says:

        ekekekeke.. untungkan Cheq Eem ni… 🙂

    • Eshamz Halim  says:

      ekekekekeke… 🙂

  • Strider  says:

    owh..patut laa saya tak familiar ngan blogroll nie..rupanya blogroll ini utk wordpress yer??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    • Cheq Eem  says:

      tak jugak.. blogroll nie untuk blogspot pon ada juga… hehe…

  • Khir Khalid  says:

    Saya langsung x tau blogroll tu.. serius.. apelah sy ni.. 😀

    • Eshamz Halim  says:

      Saudara Khir, Blogroll tu sebenarnya widget yang kite letak senarai blog-blog yang kite follow atau link blog-blog geng kite. Kalau dalam blogspot pon mmg ada gadget ni (tak tau apa namanya) cuma bagi pengguna wordpress kena cari widget sendiri utk install dalam blog. Ada nama lain selain drpd blogroll mcm feed blogroll, url atau link. Hari tu blog V4K dah down sekali pastu dah repair, ni wat hal lg lak…ekekekeke.. widget blogroll yg saya guna ni mungkin dah x sesuai dgn version wordpress yang latest.. 🙂

Leave a Reply to Eshamz Halim Cancel reply