Slide # 1
 

Meriahnya Sambutan Master Celebration Shaklee

Salam pembaca,

Baru-baru saya berkesempatan menghadirkan diri ke majlis Master Celebration Shaklee yang bertempat di Hotel Pullman, Putrajaya. Sebelum ni memang ada beberapa kali sambutan sebegini diadakan, tapi sayangnya tak berkesempatan untuk pergi. Macam tahun lepas, majlis untuk Master Lyna Noh dan Master Zainul saya pergi ke Krabi pula. Rugi sangat tak dapat bersama-sama meraikan kejayaan mereka. Bila dengar, baca dan tengok gambar-gambar yang di upload dalam group bisnes jeles betul. Meriah katanya..

Kali ni bila dapat tahu ada lagi majlis Master Celebration cepat-cepat booking date untuk aktiviti hujung minggu. Last minute juga baru diumumkan tarikhnya. Nasib baik takda apa-apa program. Jadi dapatlah lihat dan merasa sendiri kemeriahan pasangan master yang diraikan. Mana tau bila dah datang majlis nie terkena tempias jadi Master dengan cepat. Hehe.. Aminn….

Tapi apa benda Master Celebration ni? Master Celebration ni adalah satu penghargaan dari pihak syarikat untuk pengedar Shaklee yang telah berjaya mencapai rank yang tertinggi dalam sistem Shaklee. Bermula sebagai Distributor, kemudian Supervisor, Sr. Supervisor, Coordinator, Sr Coordinator, Key Coordinator, Sr. Key Coordinator dan seterusnya bergelar Master Coordinator. Ada 7 peringkat yang perlu dilalui sebelum bergelar Master. Jadi tidak hairanlah jika mereka memperolehi pendapatan yang lumayan sekitar 50k sebulan. Empayar bisnes mereka bukan nya kecil, tetapi sangat besar.

jumlah-pendapatan-peniaga-shakleePurata pendapatan bagi mereka yang telah bergelar Master. 

Saya kongsikan di sini perkara yang menarik semasa sambutan Master Celebration yang sangat fantastik dan extravaganza.

1. Title Master Coordinator adalah pangkat atau level yang paling tinggi di dalam sistem Shaklee (Dah nama pun Master, mestilah yang paling tinggi)

2. Setiap pasangan Master diraikan secara eksklusif. Di mana, pihak syarikat hanya meraikan satu pasangan master pada satu masa. (Masa ni konsep Sharing is Caring tak diperlukan ok.. )

3. Majlis ditanggung 100% oleh pihak syarikat (Jimat kos!)

4. Pasangan master boleh memilih sendiri lokasi, senarai jemputan, konsep dan sebagainya. (Nak buat kat kampung pun boleh agaknya kan.. :p)

5. Ada laluan red carpet untuk pasangan Master. (Macam pengantin saya tengok mereka ni.. Hehe..)

6. Perkongsian Kisah Inspirasi (Perjalanan pahit dan manis sebelum bergelar Master. Memang satu inspirasi bila mendengar pengorbanan yang mereka lalui)

7. Sesi bergambar di atas pentas bersama anak-anak. (Shaklee adalah family bisnes. Anak-anak boleh dibawa bersama dalam setiap majlis)

Dan ada macam-macam lagi.. Memang terbaik..!!

sambutan-master-celebration-shaklee-pullman-putrajaya-1

sambutan-master-celebration-shaklee-pullman-putrajaya-2

sambutan-master-celebration-shaklee-pullman-putrajaya-2

sambuatan-master-celebration-shaklee-pullman-putrajaya-4

sambutan-master-celebration-shaklee-pullman-putrajaya-7

sambutan-master-celebration-shaklee-pullman-putrajaya-6

sambutan-master-celebration-shaklee-pullman-putrajaya-3

Dah tengok gambar, kita layan video pulak. Rugi tak tengok, sebab feelnya lagi umphhh berbanding gambar.. 😀

Teruja tak lepas tengok gambar dan video? Berminat untuk jadi pengedar Shaklee? Jom daftar Keahlian Shaklee hari ni dengan saya bersama empayar iReach.

Follow Cheq Eem on Google+!

iR Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

8 comments to Meriahnya Sambutan Master Celebration Shaklee

  • Sheila Salim  says:

    Assalamualaikum awak. best gila. murah rezeki depa kan.. berapa lama amik masa jadi Master tu? fuhh berpeluh baca ni. hihiii in shaa Allah, ada rezeki jua buat awak dan yang lain2 ~~~

    • Cheq Eem  says:

      waalaikumsalam sheila… haah, memang best sangat.. dalam setahun tak mustahil boleh capai title master.. asalkan kita konsisten, yakin dan rajin mesti akan berjaya… sy pon tengah berusaha nie.. 🙂

  • Raudzah  says:

    Bestnya makanan tu..Nway tahniah untuk semua…In Shaa Allah one day you’ll be there..

    • Cheq Eem  says:

      haah raudzah… saya suka betul dengan makanan yg disediakan.. hehe… mmg terbaik lah menu dekat pullman tuu.. hehe… insya-allah.. tq sbb sentiasa doakan kejayaan saya… good luck juga untuk awak…!

  • Khir Khalid  says:

    Mmg meriah.. pasti bnyk ilmu & perkongsian pengalaman yg diperolehi.. semoga terus berjaya & mencapai impian yg disasarkan.. all the best Cheq Eem.. 🙂

    • Cheq Eem  says:

      bila dapat peluang hadir program macam nie mmg itu yg saya harapkan.. iaitu ilmu dan perkongsian dari mereka yg lebih banyak pengalaman.. insya-allah khir.. terima kasih.. ! 🙂

  • sobri  says:

    alhamdulilah berkat usaha..seiring dgan kejayaan *tetiba ayat berfalsafah*
    suka tgok event mcm ni..mendorong smngat utk trus bjaya..
    wish good luck utk sis!! all the best..somoga satu hari nanti jadi master coordinate plak 🙂

    • Cheq Eem  says:

      ayat berfalsafah takpa, jangan buat ayat berfal’sampah’… Hehehe….. datang majlis macam nie boleh naik kan semangat kita… tq sob.. nnt klu saya dh jadi master coordinator, sy datang grik belanja awak makan kat tasik raban… ekekekeke….

Isikan Komen Anda Disini