Multivitamin Tertua Di Dunia Sambut Ulang Tahun Yang ke-100

Salam,

Tahukah anda bahawa multivitamin yang pertama di dunia dihasilkan pada tahun 1915? Pakar saintis yang berjaya menemui formula tersebut ialah Dr. Forrest C. Shaklee. Dan multivitamin tersebut masih lagi bertahan sehingga ke hari ini. Ini bermakna usia multivitamin tersebut telah pun memasuki 1 abad, bersamaan dengan 100 tahun. Wow!!

Vitamin mana yang mampu dapat bertahan sehingga 100 tahun ni? Syarikat mana pula yang menghasilkan vitamin tersebut? Jeng jeng jeng….

100years-vitalea-shaklee

Syarikat mana lagi yang mampu bertahan lama kalau bukan Shaklee Corporation. Dan multivitamin yang dimaksudkan pula ialah Vitalea. Pada awalnya ianya dikenali Vitalized Mineral (dalam bentuk cecair), tetapi kini telah bertukar dalam bentuk tablet.

Tapi, bukan sebarangan bentuk tablet tau. Tablet vitalea dihasilkan menggunakan teknologi terkini yang dikenali sebagai “Explo-Tab”. Sebab itu Vitalea juga adalah vitamin yang paling cepat larut di dalam air.

multivitamin-pertama-didunia-vitalea-shaklee

artikel-multivitamin-vitalea-shakleeArtikel rencana kesihatan yang pernah disiarkan di dalam majalah iSihat terbitan Utusan Malaysia.

Dengan pengambilan 2 biji Vitalea setiap hari, badan kita akan mendapat manfaat seperti berikut:-

1. Sebagai makanan tambahan untuk tenaga segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh badan dan kekuatan mental.. Membantu meningkatkan sistem memori dan fokus semasa bekerja atau pun belajar

2. Sebagai pelengkap nutrisi harian – kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting dalam badan akibat diet yang tidak seimbang, terutama mereka yang mengamalkan vegetarian dan anemia

3. Meningkatkan keupayaan produktif – Terutama bagi remaja yang sedang membesar

4. Meningkatkan metabolisma – Membantu dalam proses metabolisma dan memperlahankan proses penuaan secara sihat

5. Menyediakan asas-asas nutrisi penting – Membantu sel hidup, pertumbuhan sel baru yang baik, membantu proses pembesaran, menstabilkan hormon serta menjaga kesihatan tirod

6. Melindungi organ penting – Membantu melindungi organ-organ penting di dalam badan seperti hati, jantung serta buah pinggang

Bila ada rakan-rakan yang bertanyakan tentang produk Shaklee mana yang paling sesuai diambil setiap hari dan tak perlu makan macam-macam pil saya pasti akan cadangkan Vitalea. Ianya lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan kita untuk menyokong kesihatan.

Vitalea ni sangat sesuai untuk mereka yang tak suka makan sayur, badan jenis lemah dan lesu sepanjang hari, kerap jatuh sakit serta ibu hamil yang mempunyai masalah hb rendah.

Kalau ikutkan semua golongan pun sesuai ambil Vitalea. Sebab ianya adalah makanan tambahan sahaja. Tapi ada sesetengah orang berkemungkinan menghadapi masalah sekiranya mengambil Vitalea.

Antaranya mereka yang mempunyai penyakit SLE sebab Vitalea mengandungi herba Alfalfa. Selain tu mereka yang mempunyai alahan dengan herba, pesakit thalassemia (terutama major) dan golongan yang menghidap penyakit hyperthiroid.

Kalau nak dapatkan lebih banyak info menarik tentang produk Shaklee boleh hubungi saya. Nak telefon boleh, nak email pun boleh, nak Whatsapp pun boleh. 🙂

One comment to Multivitamin Tertua Di Dunia Sambut Ulang Tahun Yang ke-100

  • titan  says:

    fuhh..ulang tahun yang ke seratus lagi tuh..

Isikan Komen Anda Disini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.