Nutriferon boleh meningkatkan imunisasi badan semulajadi

Salam pembaca,

Bagaimana kesihatan anda? Dengan cuaca negara kita yang sekejap panas, sekejap hujan memang senang nak demam dan selsema akibat perubahan cuaca yang tak menentu. Jika badan kita lemah sistem pertahanan badan lagi lah mudah terkena serangan virus kan. Bila dah deman, batuk dan selsema datang serentak, nak buat keje seharian pon susah. Saya paling tak suka bila demam dan selsema. Rasa nak cabut jer hidung tu, asik meleleh jer.. hehehe…

Suka atau pon tak virus demam datang jugak dekat saya.. Mula-mula sakit kepala, kemudian badan dah mula rasa panas akhir sekali hidung pon meleleh. Nasib baik package batuk tak disertakan sekali.. Saya pulak tak suka pegi klinik dan makan ubat. Lebih-lebih lagi kalau ke klinik panel, sama jer ubat yang dibagi. Kandungan dadah di dalam ubat bukan nya baik untuk tubuh badan kita. Yang paling tak suka ialah tunggu giliran. Tapi kalau rasa nak MC dan malas pegi keje boleh lah pegi klinik.. hehehe…

Memandangkan saya nie ahli Shaklee rasanya elok sangat saya mencuba dan uji sendiri keberkesanan produk Shaklee yang boleh meningkatkan sistem imunisasi badan. Jadi saya pun mencuba Nutriferon, Performance Drink dan Zinc. Nutriferon adalah dalam bentuk serbuk, begitu juga dengan Performance Drink. Jadi saya bancuhkan Nutriferon dan Performance Drink pada waktu pagi. Sebelum makan malam pula saya ambil sebiji Zinc. Pada hari pertama saya Nutriferon dan Performance drink badan rasa bertenaga sedikit, sakit kepala pon berkurang dan hingus pon kering sedikit. Pada hari ke dua pula terus sakit kepala pon baik, demam pon dah takde dan selsema pon baik. Hari ke tiga dan seterusnya saya cuma minum Performance Drink dan Zinc untuk kekal aktif dan sihat. Alhamdulillah.. Syukur sangat-sangat. Melawan penyakit dengan cara semulajadi kan lebih baik daripada mengambil ubat yang sudah tentu mengandungi dadah. Dengan Nutriferon kita boleh meningkatkan tahap imunisasi badan semulajadi.

nutriferon-performance-drink-zinc

Untuk dapatkan maklumat lanjut pasal produk Shaklee boleh hubungi saya. Boleh like FB page saya di Vitamin Kesihatan E-Shoppe  atau add saya dalam Facebook iaitu Cheq Eem ataupon contact saya melalui call/sms/whatsapp 012-3257744.

Terima kasih kerana lawat dan baca blog saya sampai habis! 🙂

 

Cheq Eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

Call/SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

2 comments to Nutriferon boleh meningkatkan imunisasi badan semulajadi

  • Lyn™  says:

    Nutriferon, baru tahu tentangnya di sini.

    • Cheq Eem  says:

      ohh… ye ker.. skang k.lynn dah tambah lagi satu info baru… 😉

Isikan Komen Anda Disini