OmegaGuard Shaklee Antara Minyak Ikan Yang Terbukti Ketulenannya

Salam buat pembaca,

Pasti anda semua mengetahui tentang kebaikan minyak ikan yang dapat membantu, menjaga, meningkatkan serta menguatkan tahap kesihatan. Apatah lagi pelbagai kajian telah dijalankan oleh pakar di luar sana untuk membuktikan keberkesanan minyak ikan untuk kesihatan yang berpanjangan. Tidak rugi sekiranya kita membelanjakan sejumlah wang yang besar untuk mendapatkan supplemen yang mengandungi khasiat minyak ikan. Tapi tahukah anda bagaimana memilih minyak ikan yang terbaik dan berkualiti?

Bagaimana untuk memilih minyak ikan yang terbaik?

fish oil

Melalui hasil bacaan daripada pencarian Mr. Google, saya kongsikan dengan anda antara ciri-ciri minyak ikan yang terbaik.

tickMenggunakan sumber ikan dari air laut dalam

tickMengandungi asid lemak Omega -3 termasuk EPA dan DHA

tick

Penghasilan minyak ikan melalui proses penyulingan. Cara ini adalah paling tulen untuk menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB

tick

Mempunyai label ‘Pharmaceutical Grade’

tick* Melepasi ujian peti beku (Freezer Test) iaitu apabila dibiarkan semalaman di dalam peti beku, keadaan minyak ikan tidak akan beku dan masih lagi cair.

*Ujian peti beku boleh dilakukan oleh pengguna sendiri di rumah

Antara sumber rujukan:

1. http://www.omegavia.com/fish-oil-freezer-test/

2. http://www.youtube.com/watch?v=AxFGJRXT7hw

Saya sangat tertarik dengan ujian peti beku untuk menguji keaslian minyak ikan. Jika dibiarkan kapsul minyak ikan semalaman di dalam peti beku dan keesokannya ianya telah berubah menjadi keras ini menunjukkan bahawa kandungan minyak ikan tidak tulen dan berkemungkinan bercampur dengan lemak tepu. Oh tidak..!

Jadi saya ingin menguji keaslian minyak ikan Shaklee iaitu OmegaGuard melalui ujian peti beku. Sila saksikan video di bawah.

Demo Menguji Ketulenan Minyak Ikan OmegaGuard Shaklee- Fish Oil Freezer Test

 Bagi mereka yang menggunakan Youtube boleh saksikan video Youtube dibawah:

Fakta mengenai ujian:

Demo ini untuk menguji ketulenan minyak ikan yang ada di dalam kapsul OmegaGuard Shaklee berdasarkan kajian mengenai “Fish Oil” di internet. Menurut banyak kajian di internet minyak ikan yang mengandungi campuran-campuran lain akan menjadi beku atau kelihatan mengeras jika disimpan didalam peti beku. Kandungan minyak ikan yang tulen akan tetap dalam bentuk cecair walaupun disimpan di dalam peti beku. Ujian ini hanyalah untuk penyimpanan dalam peti beku selama 5 jam. Ujian ini hanyalah untuk kegunaan peribadi dan sekadar mencuba kajian-kajian yang banyak terdapat di internet mengenai ketulenan “fish oil” dan saya bukan seorang doktor atau ahli sains yang bertauliah.

Bagaimana? Saya berasa syukur dan gembira sebab OmegaGuard Shaklee melepasi ujian peti beku. Ini menunjukkan keaslian minyak ikan yang terdapat di dalam OmegaGuard walaupun tempoh ujian yang lakukan hanya lah 5 jam sahaja.

Kebaikan utama OmegaGuard Shaklee

tickMenjaga kesihatan jantung

tickMembantu meningkatkan tahap kolestrol baik dan mengurangkan tahap kolestrol jahat

tickMerendahkan risiko untuk terkena angin ahmar / strok

tickMembantu meningkatkan IQ (baik untuk kanak-kanak) serta meningkatkan daya ingatan (baik untuk golongan yang mengidap penyakit Alzheimer)

tickMembantu mengawal emosi, mengelakkan kemurungan, kesedihaan dan lain-lain

tickMembantu meningkatkan kesuburan lelaki

tickMeningkatkan tahap imunisasi badan (kurang selsema, demam, sakit kepala dan lain-lain)

tickMembakar lemak dengan lebih cepat. Sebab itu ideal bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan

 

OmegaGuard

OmegaGuard

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTM menyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA.

Harga Retail:

Semenanjung : RM136/=

*Daftar sebagai Ahli Shaklee untuk menerima pelbagai keistimewaan.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan OmegaGuard Shaklee sebagai supplemen untuk kesihatan yang berpanjangan, anda boleh hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut. Setiap pembelian daripada saya melayakkan anda untuk mendapat konsultasi secara percuma. Jadi, tunggu apa lagi, cepat dapatkan OmegaGuard sebagai pelengkap kesihatan sepanjang masa.

 

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

Call/SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

Isikan Komen Anda Disini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.