Slide # 1
 

Perkara Yang Perlu Anda Tahu Sebelum Jadi Ahli Shaklee

APA KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE?

Kelebihan menjadi ahli bergantung kepada keperluan individu. Jika anda pengguna setia Shaklee lebih berbaloi daftar sebagai ahli. Walaupun hanya sekadar pengguna biasa tapi ada juga manfaatnya. Jika ingin jadi pengguna, penjual dan peniaga, Shaklee juga menawarkan pendapatan pulangan yang lumayan. Kalau berminat untuk cari duit sama ada secara part time atau full time Shaklee adalah pilihan yang tepat.

Pengguna 

1. Layak untuk membeli produk Shaklee pada HARGA AHLI.

2. Anda boleh JIMAT sehingga 25% berbanding harga runcit

3. Berpeluang menikmati pulangan CASH sekiranya pembelian mengikut syarat

Pengguna dan Penjual 

1. Mendapat UNTUNG RUNCIT hasil dari penjualan produk Shaklee sehingga 25%

2. Berpeluang menikmati ganjaran CASH untuk jualan persendirian dan kumpulan

3. Berpeluang menikmati ganjaran CASH tambahan untuk jualan kumpulan

Pengguna dan Perniagaan 

1. Mendapat UNTUNG RUNCIT hasil dari penjualan produk Shaklee sehingga 25%

2. Berpeluang menikmati ganjaran CASH untuk jualan persendirian dan kumpulan

3. Berpeluang menikmati ganjaran CASH tambahan untuk jualan kumpulan

4. Berpeluang menikmati ganjaran CAR BONUS

5. Berpeluang menikmati ganjaran PERCUTIAN di dalam negara atau luar negara

6. Berpeluang INSENTIF KHAS untuk Coordinator, Key Coordinator, Master Coordinator

7. Berpeluang menikmati ganjaran ANUGERAH NATIONAL CONFERENCES

jumlah-pendapatan-peniaga-shaklee Jumlah pendapatan yang mampu diperolehi oleh pengedar Shaklee yang dikira secara purata dalam tempoh setahun.

ADA BANYAK BISNES GROUP SHAKLEE DI LUAR SANA, TAPI KENAPA PERLU  PILIH GROUP KAMI?

Saya beri 6 sebab utama kenapa perlu daftar di bawah group kami:-

1. Empayar group kami sangat besar. Bukan sahaja di dalam Malaysia, malah di luar negara juga ada wakil pengedar Shaklee antaranya di Brunei, Indonesia, Jepun dan Dubai.

2. Diterajui oleh 3 master yang terhebat. Dua daripadanya adalah Ahli Jawatankuasa Perhubungan Bidang untuk Shaklee Malaysia. Setiap kali Board Member Meeting, mereka pun ada sekali.

3. Pemasaran perniagaan adalah berasaskan Online Marketing. Menggunakan medium social networking seperti Blogging dan Facebook untuk penjualan produk yang lebih meluas.

4. Sokongan akan diberikan secara berterusan. Selagi anda berada di bawah kumpulan kami, bimbingan dan bantuan akan diberikan sama ada secara online atau pun offline. Sebab tu kami boleh ada wakil pengedar di luar negara Malaysia.

5. Pelbagai aktiviti menarik. Boleh mengikuti sesi JOM HEBAT atau MAGIC session bersama para leader yang berpengalaman untuk berkongsi kisah duka, motivasi dan sebagainya.

6. Empayar kami memiliki kekuatan dalam pemasaran perniagaan secara online.Terdiri daripada pakar blogging, internet marketer, facebook marketing dan pelbagai teknik pemasaran yang berkesan untuk meningkatkan sales.

Sebenarnya kami banyak terima keluhan dari ahli shaklee lain yang mereka tidak diberi bimbingan dan panduan selepas menjadi ahli dibawah mereka. Malah jadual dan panduan makan vitamin juga tidak dimaklumkan. Hanya suruh berpandukan pada blog sahaja. Hmmm, kesian pada mereka. Umpama anak kecil yang ditinggalkan oleh ibu bapanya. Insya-Allah di bawah group kami, anda tidak akan terkapai-kapai tanpa arah tuju walaupun cuma ahli Shaklee yang bergelar pengguna sahaja.

kelebihan-menjadi-pengguna-shakleeAntara 5 sebab kenapa saya pilih Shaklee untuk tambah sumber pendapatan.

DAH RAMAI YANG MENJADI PENGEDAR SHAKLEE, TAPI BOLEH KAH SAYA BERJAYA DALAM BISNES SHAKLEE?

buat-duit-dengan-shaklee

Setiap kejayaan itu perlu lah disertakan dengan usaha, rajin dan berani untuk berubah. Di dalam perniagaan Shaklee bisnes kita adalah pendapatan kita. Lebih rajin kita berkongsi kebaikan, lebih banyak pendapatan yang akan kita akan dapat. Perniagaan Shaklee juga adalah berasaskan produk, bukan nya perniagaan yang memerlukan kita mencari orang dan memaksa orang untuk memulakan perniagaan. Jadi semua orang memiliki peluang yang sama untuk berjaya. Yang membezakan ialah kerajinan dan keberanian untuk mengubah nasib dan mencipta kejayaan.

Sekarang ni boleh dikatakan semua orang memerlukan supplemen. Supplemen sudah menjadi satu keperluan bagi semua orang lantaran gaya hidup dan persekitaran yang tidak sihat.. Tapi AWAS! Jangan salah pilih supplemen yang diragui kandungannya, tiada kelulusan KKM, tiada pengesahan HALAL dan sebagainya. Tidak seperti Shaklee, telah bertapak lebih 50 tahun dalam dunia nutrisi dan lebih 300 juta USD telah dibelanjakan untuk tujuan R&D bagi menghasilkan produk yang berkualiti. Jadi tiada sebab mengapa pengguna perlu memilih jenama lain berbanding Shaklee.

Kini produk Shaklee semakin popular dan menjadi buah mulut semua orang kerana manfaatnya banyak membantu dalam meningkatkan kualiti kesihatan.. Jadi kita tak perlu approach orang untuk membeli produk Shaklee. Apa yang kita lakukan adalah berkongsi kebaikan Shaklee dengan orang lain supaya mereka juga boleh menikmati kebaikan Shaklee seperti mana kita mengalaminya.

SAYA BERMINAT  MENJADI AHLI SHAKLEE, TAPI BAGAIMANA CARANYA?

Tahniah! Satu keputusan yang bijak jika anda memilih untuk menjadi ahli Shaklee. Ok, ada 3 cara yang boleh anda pilih untuk jadi ahli Shaklee SECARA PERCUMA.

PERTAMA :- Membuat pembelian 2 botol Vivix
KEDUA : Membuat pembelian 3 kotak Shaklee Collagen Powder
KETIGA : Membuat pembelian mana-mana produk Shaklee dengan jumlah sebanyak RM 700 (SM), RM850 (EM)

Sekarang anda dah jimat sebanyak RM 65. Ada bonus tambahan juga tau. Pada bulan seterusnya anda layak terima cash bonus pertama Shaklee lebih kurang dalam RM30++ (bergantung pada jumlah pembelian). Berapa jumlah yang boleh anda jimat? Dalam RM 100 juga kan? Memang berbaloi..

cara jadi ahli shaklee

Tapi kalau tidak berminat dengan keahlian percuma Shaklee tiada masalah. Anda cuma perlu keluarkan modal sebanyak RM 75 (termasuk postage RM10) sahaja. Kemudian semua produk Shaklee anda boleh beli pada harga ahli. Dan seterusnya boleh lah menjalankan bisnes Shaklee.

Pendaftaran Secara Online vs Walk In

Selepas menerima maklumat peribadi dan bukti pembayaran, saya akan daftarkan anda sebagai ahli Shaklee dalam tempoh 24 jam. Kemudian dalam masa 1-3 hari, anda akan menerima business starter kit Shaklee dan produk Shaklee (jika ada) terus ke rumah anda yang dihantar oleh courier service pihak Shaklee. Dengan pelancaran sistem Shaklee Go Online pada Oktober 2013 lepas, urusan pendaftaran ahli baru dan pembelian barang hanya dilakukan secara online. Mudah kan?

Nak daftar sendiri jadi ahli di cawangan Shaklee secara walk in? Pun boleh juga. Tiada masalah kalau nak pergi sendiri ke 7 cawangan Shaklee di Subang Jaya, Ampang, Pulau Pinang, Ipoh, Johor Baharu, Kota Bharu dan Kota Kinabalu. Apabila tiba di kaunter, minta borang pendaftaran dan isi segala maklumat yang diperlukan. Jangan lupa berikan nama saya dan ID Shaklee sebagai sponsor. Tiada sponsor ID, tak boleh daftar tau. Kemudian hubungi saya sebagai makluman yang anda telah menjadi ahli Shaklee dibawah tajaan saya. Kenapa nak kena bagi tau ? Ingat tak saya ada sebut pasal ahli Shaklee yang dibiarkan terkapai-kapai tanpa arah tujuan? Kalau tak nak jadi macam tu kena hubungi saya cepat-cepat ok.

1 Keahlian, 3 Motif, Pelbagai Manfaat

Pilihan kini di tangan anda, jika yakin dengan Shaklee mampu mengubah nasib anda ini lah masanya. Jika orang lain sudah berjaya kenapa kita perlu cemburu dengan kejayaan yang mereka miliki. Semua bermula dengan diri sendiri. If you think you can, YES YOU CAN!

jom-daftar-keahlian-shaklee-jadi-member-shaklee-daftar-ahli-sid-cheq-eem-sid917511-cara-daftar-shaklee-vitamin4kesihatan-v4kDAFTAR SAYA SEBAGAI AHLI

Selamat datang saya ucapkan kepada ahli-ahli baru yang telah berdaftar. Yang masih ragu-ragu dan ada persoalan yang masih kurang jelas jawapannya ,boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut. Saya boleh kongsikan pengalaman saya menjadi ahli dan bercerita bagaimana untuk berjaya dengan Shaklee.

p/s: Jemput baca kisah saya Dari Pengguna Kepada Peniaga Shaklee 🙂

Follow Cheq Eem on Google+!

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

Call/SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

25 comments to Perkara Yang Perlu Anda Tahu Sebelum Jadi Ahli Shaklee

  • Khir Khalid  says:

    Semoga membantu mereka yg berhasrat utk menyertainya utk kebaikan… semoga Cheq Eem & saudara Sham terus sukses.. all the best.. 🙂

    • Cheq Eem  says:

      terima kasih khir.. insya-allah pada yang berminat sama-sama berusaha untuk berjaya.. 🙂

  • sobri  says:

    good reason sis…
    kena bijak pilih group yg terbaik..yg bleh tolong menolong antara satu sama lain.. 😛
    barulah sama2 berjaya 😛

    • Cheq Eem  says:

      good and strong reason… hehe… salah pilih group jangan menyesal pulak kan.. kena tunggu lama woo baru boleh tukar.. 😀

  • Sheila Salim  says:

    assalamualaikum awak.. eheheee in shaa Allah, tak lama lagi je ni.. hiewhiew ~~~

    • Cheq Eem  says:

      waalaikumsalam sheila… insya-allah… macam tak sabar nak terima keluarga baru… hehehe……

  • Raudzah  says:

    Menarik juga promosi ni Cheq eem..worth tryingkan..nway good luck to you..busines yang ramai competitors ni kena pandai promote..

    • Cheq Eem  says:

      siapa yang nak try memang dialu2 kan… tak salah mencuba kalau nak cari pendapatan sampingan.. hehe… promosi and marketing itu perlu kalau nak berjaya.. tq raudzah…! 🙂

  • Mizz Aiza  says:

    banyak jugakelebihan mendaftar sebagai ahli shaklee.. anak saudara aiza sudah mendaftar kerana dia juga menjadi salah seorang pengguna produk shaklee..

    • Cheq Eem  says:

      wahhh… bagus lah tu kalau anak saudara aiza dah jadi ahli.. nanti dpt bnyk kelebihan.. pastu nak order barang pun tak susah.. online jer.. hehehe….

  • Aku Penghibur  says:

    wahh banyak kelebihan rupanya.. acik selalu beli produk nie jer.. belum terfikir jadi ahli.. bagus jgk nie

    • Cheq Eem  says:

      banyak sebenarnya acik.. kalau acik dah selalu beli patut sangat daftar jadi ahli.. 🙂

  • suhaily johari  says:

    salam, moga sama2 berjaya. boleh kita exchange link?

    • Cheq Eem  says:

      salam…. insya-allah.. semoga kita sama2 berjaya… saya dah add blog awak dlm bloglist saya… 🙂

  • umiefara  says:

    Register Rm65 ahli shaklee boleh?

    • Cheq Eem  says:

      hi umiefara, memang yuran keahlian shaklee ialah RM65.. tambah RM10 untuk postage…
      kalau berminat boleh call/whatsapp 012-3257744 untuk cara-cara pendaftaran ahli.. 🙂

  • jaymiee  says:

    semoga anda kaya dan berjaya didunia dan akhirat..

    • Cheq Eem  says:

      insya-allah…. t.kasih… 🙂

  • HusniUsahaMaju  says:

    Wahh mcm bez jee

    • Cheq Eem  says:

      memang best pon.. 🙂

  • rokiah  says:

    best sangat jadi ahli..banyak manfaatnya

    • Cheq Eem  says:

      hehehe…. memang best! hidup pun lebih ceria…

  • zalina ismail  says:

    Salam..3 cara jadi ahli tu macam menarik,tapi beli brg2 tu dgn harga ahli atau harga runcit? Tolong jelaskn.
    t.k.

    • Cheq Eem  says:

      salam zalina, nanti tolong check email ye.. saya ada terangkan di situ.. t.kasih.. 🙂

  • hjhche  says:

    Salam,,

    Antara info positif pasal shaklee,

    Terimakasih,,,

    dari,,

    hjhche,,,

Isikan Komen Anda Disini