Promosi Vitalea Iron Formula Shaklee Februari 2014

Salam pembaca,

Promosi Shaklee untuk bulan Febuari 2014 ialah Vitalea Iron Formula iaitu multivitamin yang pertama di dunia iaitu pada tahun 1915 oleh Dr. Forrect C. Shaklee.. Pada awalnya ia dikenali sebagai “Vitalized Mineral” yang akhirnya telah disingkatkan menjadi perkataan Vita-Min.. Vitalea Iron Formula merupakan produk unggul keluaran Shaklee yang menjadi pilihan pengguna sebagai pelengkap nutrisi harian termasuk mantan perdana menteri iaitu Tun Dr. Mahathir Mohammad yang pernah mengambilnya suatu masa dahulu..

multivitamin-pertama-didunia-vitalea-shaklee

Kenapa Vitalea Pilihan Multivitamin Terbaik?

Terdapat satu ujian klinikal telah membuktikan pengambilan Vitalea Shaklee secara konsisten selama setahun boleh mengurangkan risiko untuk jatuh sakit sebanyak 65%.. Produk Vitalea juga telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000..

Vitalea Shaklee juga merupakan multivitamin yang paling cepat larut di dalam air dan juga tubuh manusia.. Kandungan mineral yang terdapat didalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas (oleh usus kecil).. Kenapa Vitalea paling cepat larut didalam air berbanding multivitamin jenama lain? Ini kerana tablet Vitalea dihasilkan menggunakan teknologi terkini yang dikenali sebagai “Explo-Tab“..

Saya pernah buat ujian untuk melihat sendiri tindak balas Vitalea yang dikatakan paling cepat larut di dalam air.. Nak tahu? Jom lihat video di bawah..

Untuk kualiti video yang lebih jelas, sila klik —-> https://vimeo.com/63032744

6 Manfaat Utama Vitalea Shaklee Untuk Kesihatan

1. Sebagai makanan tambahan untuk tenaga segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh badan dan kekuatan mental.. Membantu meningkatkan sistem memori dan fokus semasa bekerja atau pun belajar

2. Sebagai pelengkap nutrisi harian – kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting dalam badan akibat diet yang tidak seimbang, terutama mereka yang mengamalkan vegetarian dan anemia

3. Meningkatkan keupayaan produktif – Terutama bagi remaja yang sedang membesar

4. Meningkatkan metabolisma – Membantu dalam proses metabolisma dan memperlahankan proses penuaan secara sihat

5. Menyediakan asas-asas nutrisi penting – Membantu sel hidup, pertumbuhan sel baru yang baik, membantu proses pembesaran, menstabilkan hormon serta menjaga kesihatan tirod

6. Melindungi organ penting – Membantu melindungi organ-organ penting di dalam badan seperti hati, jantung serta buah pinggang

Fakta Nutrisi Vitalea

Vitamin A Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, sistem respiratori, sistem imun, rambut yang sihat
Vitamin D Menguatkan tulang, mencegah penyakit tulang reput, osteoporosis dan psoriasis
Vitamin E Anti-oksida, kulit anjal, cantik dan berseri, melancarkan darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut
Vitamin C Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan imunisasi, mempercepatkan kesan luka, mencegah selsema, gusi berdarah
Asid Folik Kesihatan janin, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, mengurangkan risiko sakit jantung, mencegah anemia, mengurangkan tekanan
Vitamin B1 Menukarkan makanan kepada sumber tenaga, menguatkan memori, kecergasan mental, membantu tumbesaran, melancarkan perjalanan darah
Vitamin B2 Menukarkan makanan kepada sumber tenaga, merendahkan risiko anemia, keletihan mata, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan
Vitamin B3 Menukarkan makanan kepada sumber tenaga, merangsang hormon, mengurangkan masalah sakit kepala, migrain, baik untuk perut dan usus
Vitamin B6 Metabolisma protin, senggugut, tenaga, elakkan muntah, kekeringan pada bibir, kekejangan, kebas dan anemia
Vitamin B12 Membantu tumbesaran janin dan kanak-kanak, meningkatn selera makan, merangsang saraf, bagus untuk kecergasan otak, memori, fokus, keupayaan seksual, kelihatan
Biotin Membant B-Complex berfungsi dengan lebih efektif, mencegah rabun, mengurangkan rambut beruban dan gugur, mengurangkan sakit otot
Vitamin B5 Meredakan tekanan, bertindak sebagai penenang, melawan alahan, mengurangkan masalah sembelit, percepat sembuhan luka
Kalsium Menguatkan tulang dan gigi, mengelakkan darah beku, kekejangan otot, insomnia, menjaga kesihatan jantung, mencegah osteoporosis
Fosforus Meningkatkan kepadatan tulang, merendahkan risiko diabetes, mencegah batu karang, membantu tumbesaran
Iodin Baik untuk tirod, membantu perkembangan janin, meningkatkan IQ terutama kanak-kanak, membina ligamen otot, penyambungan tisu, mengawal berat badan
Zat Besi Membentuk hemaglobin, meredakan PMS, membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia
Magnesium Meningkatkan kesihatan tulang dan gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, mencegah tekanan, sakit jantung, batu karang, masalah penghadaman
Copper Membantu menukarkan zat besi kepada hemaglobin, kesihatan rambut
Zink Menguatkan sistem imun, percepat proses penyembuhan luka, menjaga kesihatan prostat lelaki, meningkat keupayaan seksual, menguatkan memori

Produk Vitalea Shaklee antara produk yang terawal saya ambil selepas menjadi ahli selain daripada Vitamin E.. Bila tengok kandungan nutrisi yang terdapat pada Vitalea menyebabkan saya ingin mencubanya sendiri.. Lagi pun saya tahu, badan saya kekurangan nutrisi penting harian akibat kesan diet yang tidak seimbang (masa nie tengah gila diet), stress di tempat kerja, badan cepat letih (pukul 11 malam jer dah mengantuk) dan merasakan sangat tak produktif di tempat kerja dan di rumah..

Jadi saya pastikan setiap pagi selepas sarapan saya akan ambil 2 biji Vitalea.. Nak tahu juga bagaimana agaknya kesan Vitalea untuk kesihatan.. Selepas sebulan ambil Vitalea secara konsisten, banyak perubahan positif yang dapat dirasakan.. Terutama badan tak cepat letih, mood lebih stabil dan masalah PMS tiada.. Jatuh cinta lagi dengan produk Shaklee.. 🙂

kebaikan vitalea untuk kesihatan v4k

Pada pendapat saya, multivitamin adalah vitamin paling asas yang perlu semua orang ambil setiap hari sebagai pelengkap nutrisi harian untuk badan kita.. Kalau belum cuba, saya cadangkan cuba lah ambil.. Lihat sendiri perbezaannya sebelum dan selepas..  Kalau ada yang masih beralasan lagi cuba baca 10 Sebab Kenapa Perlu Ambil Vitamin

Kalau nak dapatkan Promosi Vitalea Iron Formula Buy 6 Free 1, boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut.. Harga normal bagi sebotol ialan RM 88 SAHAJA.. Untuk harga promosi mestilah jauh lebih rendah dari harga normal.. Tawaran sah sepanjang bulan Febuari 2014 .. 🙂

Disclaimer:
* Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah. Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Follow Cheq Eem on Google+!

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

Call/SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

13 comments to Promosi Vitalea Iron Formula Shaklee Februari 2014

  • Sheila Salim  says:

    Assalamualaikum. wahh banyak kebaikannya. btw oste tu boleh cegah simpul biawak ke? sheila dah 3 hari sakit kat betis ni sebab simpul biawak kena kat dua2 betis. nak jalan pun payah. tension juga dibuatnya T______T dah urut dengan minyak afiat pun tak jalan gak…

    • Cheq Eem  says:

      Waalaikumsalam … banyak khasiat sebab ianya multivitamin dan mineral untuk kesihatan badan.. sbb tu ianya vitamin asas untuk semua orang… semua ada.. hehe… first time dgr pasal simpul biawak.. rasanya mungkin sebab ada masalah dengan urat.. urat apabila bersimpul darah tak boleh jalan sbnr nya… oste kebiasaannya untuk kekejangan otot dan tulang, boleh cuba vitalea untuk keseluruhan badan serta melancarkan perjalanan darah atau omega guard… 🙂

      • Sheila Salim  says:

        sheila cuba urut sendiri tanpa minyak. alhamdullilah dah semakin ok. jalan masih lambat2 juga. hehee

  • Khir Khalid  says:

    Bnyk juga manfaatnya ye.. t kasih diatas info.. semoga terus sukses.. aamiin.. 🙂

    • Cheq Eem  says:

      vitalea adalah multivitamin dan mineral.. jadi memang banyak manfaatnya untuk kesihatan… 🙂

  • Strider  says:

    menarik info nie…saya br tahu yang shaklee wujud since 1915 rupanya…

    Regards,
    -Strider-

    • Cheq Eem  says:

      haah, tahun depan dah masuk 1 abad… dah lama bertahan sebagai pengeluar produk kesihatan… hehe…

  • Aku Penghibur  says:

    wahh banyak khasiatnya… wahh dah lama rupanya shaklee.. banyak manfaat

    • Cheq Eem  says:

      multivitamin dan mineral memang banyak manfaatnya untuk kesihatan.. haah, shaklee nie dah lama sebenarnya ada.. 🙂

  • sobri  says:

    wah banyaknya kebaikan produk sheklee..
    macam kebaikan.. insaalah boleh merawat dan membantu bg yg memerlukanya

    • Cheq Eem  says:

      alhamdulillah… setakat ni respon pengguna kebanyakannya dapat rasakan kesan positif untuk kesihatan.. vitalea nie vitamin asas yang patut semua orang ambil setiap hari.. 🙂

  • Aku Penghibur  says:

    wow.. banyak kebaikan.. tak sia2 guna produk nie

    • Cheq Eem  says:

      multivitamin dan mineral memang banyak kebaikannya untuk kesihatan.. semua orang patut ambil sebiji setiap hari.. 🙂

Isikan Komen Anda Disini