Rawat Sakit Sendi Dan Lutut Dengan Supplemen Shaklee

Salam pembaca,

Pernah tak kita terasa apabila berjalan tulang-tulang di bahagian lutut berlaga dan berbunyi, tidak dapat berdiri dengan lama kerana lenguh lutut, sakit pinggang yang teramat jika duduk terlalu lama serta tidak dapat bongkok dan melutut untuk melakukan tugasan harian? Jika ya, itu adalah sebahagian daripada tanda tulang  semakin rapuh dan berkemungkinan mengidap sakit sendi, dalam bahasa perubatan ialah sakit arthritis.

Sakit arthritis boleh menyebabkan pergerakan harian kita terbatas.. Antara bahagian sendi dalam badan yang sering berlaku ialah di bahagian lutut.. Tempurung lutut kita diselaputi oleh satu cecair iaitu Cecair Synovial.. Cecair ini bertindak sebagai pelincir pada sendi supaya pergerakan adalah lancar..

Punca sakit lutut adalah disebabkan tulang rawan pada lutut semakin menyusut apabila usia semakin meningkat.. Sebab itu golongan yang berumur 30 tahun ke atas akan mula merasa lutut cepat sakit apabila melakukan aktiviti lasak, bersukan atau pun ketika melakukan kerja harian..

Alhamdulillah sehingga hari ini saya tiada masalah dengan pergerakan sendi seluruh badan.. Walaupun dah lama berhenti melakukan aktiviti sukan, tetapi apabila sesekali melakukan aktiviti luar, lutut dan bahagian sendi lain tidak mengalami masalah sangat.. Lenguh sikit-sikit sahaja.. Tapi itu tidak bermakna saya tidak perlukan supplemen untuk menjaga kesihatan tulang rawan.. Saya ambil langkah pencegahan awal bagi melindungi kesihatan..

set sakit sendi dan lutut

Set Kesihatan Tulang – Ostematrix, Advanced Joint Health Tablet dan Omega Guard

Ostematrix

Formula Ostematrix adalah sangat unik kerana dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati.. Selain daripada itu Ostematrix juga mengandungi kalsium, magnesium, fosforus, vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron.. Kesemua nutrien ini perlu diambil bersama untuk mengoptimumkan penyerapan oleh tubuh badan dan menghalang endapan sesetengah mineral..

set kesihatan sendi shaklee

Advanced Joint Health Tablet

Hasil ujian klinikal telah dijalankan mendapati AJHT berupaya meningkatkan keselesaan sendi seawal 5 hari.. 28% lebih pantas dari satu jenama yang terkemuka.. Bahan-bahan utama yang terdapat di dalam AJHT ialah ekstrak Boswellia, ekstrak jagung iaitu sumber glukosamin yang pekat. Glukosamin membantu meningkatkan pelbagai gerakan, mobiliti dan fleksibiliti. Selain daripada dua bahan tersebut AJHT juga mengandungi vitamin c, zink, kuprum dan manganes.

set sakit sendi dan lutut

Omega Guard

Asid lemak Omega 3 merupakan asid lemak penting untuk kesihatan yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita.. Kebaikan EPA dan DHA yang terdapat di dalam Omega 3 memelihara fungsi-fungsi sendi dengan mengekalkan paras asid lemak Omega 3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.. Oleh itu pengambilan makanan atau supplemen yang mengandungi khasiat Omega 3 secara berterusan mencegah arthritis dan  memelihara sendi.

ubat sakit sendi dan lutut

Gabungan ketiga-tiga produk ini dapat mengekalkan tulang yang sihat dan kuat, memelihara tulang rawan dan mengurangkan inflamasi pada tulang.. Selain daripada itu pengambilan secara konsisten dan berterusan mencegah tulang reput, meringankan stress, meningkatkan pergerakan keseluruhan badan, mencegah kolestrol, melancarkan perjalanan darah, menguatkan memori dan lain-lain lagi..

Testimonial 1

“Omega guard amat berkesan untuk mereka yang ada penyakit saraf.. mek saya ambil joint tablet+omega.. Alhamdulillah tidak sampai sebulan, kini dia boleh berjalan tanpa kerusi roda.. “, Mohd Affan

set sakit sendi dan lutut

Testimonial 2

“My mom amek Omega Guard untuk control darah tinggi since takmau amek buat. My mom puas hati dan nak continue sebab dia kata rasa kenyang, dulu lambat makan sikit ketar-ketar kelaparan.. Dan lagi, dia notice jeragatnya mengering, terkupik dan hlang.. Tiada lagi jeragat, tinggal bekas sedikit gelap-gelat kat area jeragat tu sahaja.. My mom cuma ambil sebiji sehari ya! “, Ibu FatihahSakinah

set sakit sendi dan lutut

Jika berminat boleh order terus secara online dengan mengisi  Borang Pesanan atau Call/WhatsApp/SMS 012-325 7744 atau email [email protected] .. Setiap pembelian melalui blog Vitamin4Kesihatan akan disertakan sekali dengan konsultasi, panduan jadual makan vitamin dan tips kesihatan secara eksklusif dan PERCUMA.. 🙂

 

Follow Cheq Eem on Google+!

Disclaimer:
* Segala kenyataan di dalam blog ini tidak dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah. Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Cheq eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

7 comments to Rawat Sakit Sendi Dan Lutut Dengan Supplemen Shaklee

  • barmuli  says:

    Salam sejahtera… saya bminat nak cuba produk di atas..mohon maklumbalas..tq

    • Cheq Eem  says:

      salam.. saya dah reply email tuan.. boleh check dan hubungi saya semula jika berminat… t.kasih.. 🙂

  • ALI IMRAN JAFFAR  says:

    Salam sejahtera.. sy berminat utk membeli produk tersebut. please give details/. TQ

    • Cheq Eem  says:

      salam… saya dah email details mengenai set rawatan sendi.. t.kasih.. 🙂

  • sakit lutut  says:

    Byk info yg sy dari blog sis.

  • sakit lutut  says:

    Byk info yg sy dpt dari blog sis mengenai produk shaklee. 🙂

    • Cheq Eem  says:

      alhamdulillah.. ilmu untuk dikongsikan bersama…. 🙂

Isikan Komen Anda Disini