Rawat sakit sendi dengan Advanced Joint Health Tablet Shaklee

Salam pembaca,

Kali ni saya nak berkongsi dengan anda mengenai kesihatan, punca dan rawatan untuk kesihatan sendi. Sendi sebenarnya adalah sinonim dengan kesihatan tulang dan ianya berkait rapat. Di harap entry saya ini dapat memberikan informasi baru untuk pengetahuan bersama.

Kesihatan Sendi

Sendi? Tahukah kita apakah yang yang dimaksudkan sendi. Sebenarnya sendi-sendi membentuk hubungan antara tulang – temulang yang memberi sokongan dan membantu kita bergerak. Ianya terdiri daripada tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair-cecair sinovia (bendalir yang melicinkan sendi) yang memberikan keselesaan antara tulang – temulang dan
membantu menyerap hentakan dari impak fizikal.

tulang rawan

Sakit sendi dan ketidakselesaan

Namun, apabila semakin meningkat usia kita tulang rawan akan menyusut secara semulajadi. Ini di sebabkan tekanan fizikal yang berterusan dan bebaban yang boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan. Pembebasan bahan kimia  yang tercetus akan menyerang tulang rawan dan menyebabkan ketidakselesaan sendi dan pergerakan bebas.

tulang rawan

Jadi jangan biarkan sakit sendi menghalang kita untuk bergiat aktif dan bergerak dengan bebas. Pencegahan awal boleh menjadikan sendi kita sihat pada masa akan datang. Tidak kira kita mengidap penyakit sendi ataupon tidak, adalah penting bagi kita untuk mendapatkan nutrisi sendi seiring dengan peningkatan usia.

Bagi jutaan orang yang mempunyai ketidakselesaan sendi, aktiviti seperti membongkok, duduk dan berjalan pun terasa begitu mencabar.

 sakit sendi

 

Rawat sakit sendi dengan Advanced Joint Health Tablet (AJHT)

Keistimewaan AJHT Shaklee
Hasil ujian klinikal yang telah dijalankan mendapati AJHT mampu meningkatkan keselesaan sendi dalam masa 5 hari – dimana hampir 28% lebih pantas dari yang didakwa oleh satu jenama terkemuka terkenal

Bahan-bahan yang terdapat dalam AJHT :
Ekstrak Boswellia
Ekstrak jagung – Sumber glukosamin yang pekat. Glukosamin membantu meningkatkan pelbagai gerakan, mobiliti dan fleksibiliti.
Vitamin C
Zink, kuprum dan manganes

Ciri-ciri :
100%  bebas kekerang
100% vegeterian
100% bebas kondrotin (untuk penyerapan glukosamin yang baik)
Hanya dua biji sehari
Kaplet yang mudah ditelan
Tiada perasa tiruan, pemanis atau pengawet
Bebas gluten

Kebaikan / Manfaat :
Menggalakkan mobiliti
Meningkatkan fungsi sendi
Meningkatkan fleksibiliti
Menyokong kesihatan sendi untuk jangka masa panjang

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan AJHT Shaklee sebagai supplemen untuk kesihatan tulang dan sendi yang berpanjangan, anda boleh hubungi saya untuk mendapatkan maklumat lanjut. Setiap pembelian daripada saya melayakkan anda untuk mendapat konsultasi secara percuma. Jadi, tunggu apa lagi, cepat dapatkan AJHT Shaklee sebagai pelengkap kesihatan tulang dan sendi.

Follow Cheq Eem on Google+!

Cheq Eem
Shaklee Independent Distributor
ID 917511

Call/SMS/WhatsApp – 012-3257744

Hubungi Kami | Order Produk

Isikan Komen Anda Disini

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.