Shaklee Effect Part 1 : Suami Puji Isteri Makin Cantik

Salam pembaca,

jutawan shaklee

Tu dia.. Lepas makan B-Complex dan Ostematrix Shaklee suami tegur isteri makin cantik. Tak sia-sia suami belikan Ostematrix untuk isteri. Yang isteri pula pandai pujuk suami mintak belikan suplemen. Tujuan asalnya sebab selalu sakit pinggang, lenguh badan dan cepat penat. Tapi tak sangka pula dapat kesan lain iaitu kulit makin cantik. Betul-betul Shaklee effect nih.. 😀

Shaklee ni berkesan lah kat aku.. sebelum ni memang try juga vitamin lain.. tapi tak boleh nak maintain…

Kalau ada yang ambil suplemen jenama XXX tapi masih tak nampak hasilnya apa kata tukar kepada jenama Shaklee pula. Nak kata produk Shaklee ni mahal takda lah pula. Kalau dibandingkan dengan jenama lain harga mungkin lebih kurang je. Tapi kesannya bukan setakat lebih kurang. Banyak perbezaannya. Hanya mereka yang dah cuba Shaklee jer faham. Sebab tu kami yang dah cuba ni suka berkongsi pengalaman masing-masing. Biar lebih ramai lagi yang dapat manfaat seperti mana yang kita orang dapat.

Saya nak kongsi kebaikan tentang salah satu kandungan yang terdapat dalam Ostematrix Shaklee iaitu Vitamin D. Vitamin D juga dikenali sebagai ‘Sunshine Vitamin‘. Eh, ada ker Sunshine Vitamin? Ok, macam nie. Pernah dengar tak orang cakap sinaran matahari pada waktu pagi bagus untuk kesihatan kulit? Pernah dengar kan. Nak tahu kenapa? Sebabnya sinaran  matahari pada waktu pagi memberikan khasiat vitamin D yang bagus untuk memelihara kulit. Sebab tu mat saleh dan minah saleh kalau datang bercuti ke Malaysia mereka suka berjemur. Sinaran cahaya matahari boleh membantu mereka mengurangkan masalah pigmentasi. Tapi kalau orang Malaysia pula kalau berjemur panas terlalu lama boleh menyebabkan kulit terbakar pula. Ekekeke…

vitamin D ostematrix shaklee

Berbalik pada kisah pelanggan yang juga merangkap kawan saya, dia memang ada masalah kulit iaitu pigmentasi a.k.a jeragat. Tengok lah  dia cakap apa. Basuh muka pun tak guna pencuci muka. Cuma guna air biasa jer. Hehehe.. Masa dia bertanya pasal produk Shaklee dia cuma nak suplemen yang boleh bagi dia tenaga. Takda pun nak vitamin untuk kulit cantik. Tapi sekarang apa yang dia dapat lebih dari sekadar badan yang sihat, bertenaga dan kuat. Malah kulit semakin cantik dan berseri!

khasiat-vitamin-d-dalam-ostematrix-shaklee

Dan sekarang ni ramai dah merasakan Shakalee effect. Anda bila lagi? Tak kan asyik dengar jer pengalaman orang kot, Apa kata cuba dan rasakan sendiri. Hubungi saya untuk maklumat lanjut dan berbicara tentang Shaklee  🙂

Notakaki: Entri #shakleeeffectoog dibawakan bersama blog www.anakkuwiraku.com

6 comments to Shaklee Effect Part 1 : Suami Puji Isteri Makin Cantik

  • suriaamanda  says:

    Wah2…banyak betul benefit shaklee kan..akak sedang consume vita c ngan b complex

    • Cheq Eem  says:

      hehehe….. kongsi pengalaman orang yang menggunakan shaklee kak… akak pun jangan lupa kena konsisten ambil b-complex dan vitamin C tu .. 🙂

  • eyriqazz  says:

    Suami happy, kegembiraan seisi keluarga dikecapi…

    • Cheq Eem  says:

      eh eh.. macam pantun pula.. 😀

      alhamdulillah… shaklee menceriakan satu family….

  • Enna Rusti  says:

    memang berbaloi-baloi amalkan b-complex sbb tona kulit mmg jadi sekata je. Ostematrix pulak buat bdn kita lebih bertenaga dan takde dh rase lemah3 badan lepas buat aktiviti seharian :)Alhamdulillah..

    • Cheq Eem  says:

      hehehe… itu yang buat suami sayang… 🙂

Isikan Komen Anda Disini