Shaklee Effect Part 2: Wajib Ambil Kalau Buat Aktiviti Luar

Salam pembaca,

Kalau orang tanya produk Shaklee mana yang paling saya suka memang susah nak buat pilihan. Boleh dikatakan semua produk shaklee saya suka. Malah setiap satunya ada kelebihan tersendiri. Sebagai contoh kalau sarapan pagi, saya suka ambil ESP yang dibancuh dengan susu segar. Saya akan rasa kenyang sepanjang pagi dan lebih fokus untuk bekerja. Kalau untuk mencantikkan kulit saya suka Vitamin C dan Vitamin E. Bila ada kesan jerawat yang timbul sekali sekala buat masker vitamin C dan vitamin E cepat betul kesan parut tu pudar. Isshhh… memang semua produk Shaklee ohsemm!

new zealandPasang angan-angan nak hiking dekat New Zealand. 🙂

Kalau untuk aktiviti luar apa pula produk Shaklee yang saya suka?

Kalau rakan FB dan rakan blogger mesti tahu aktiviti masa lapang saya dan suami ialah melakukan aktiviti luar. Antaranya memanjat, larian amal, aktiviti lasak seperti water rafting, ATV dan macam-macam lagi. Pantang ada aktiviti yang menarik member bagi tau mesti nak join. Itu pasal sekarang nie kena update dalam kalendar supaya tak lupa. Hehehe…

Oleh kerana aktiviti hujung minggu saya banyak melibatkan aktiviti luar saya akan pastikan bekalan Ostematrix dan Performance Drink sentiasa ada di rumah. Nutrisi paling asas untuk kegunaan saya dan suami.

Kenapa Ostematrix dan Performance Drink?

Ostematrix – Kalsium menguatkan tulang. Dalam Ostematrix juga ada magnesium. Jadi bila kalsium dan magnesium bergabung dapat mengawal tekanan darah, memelihara denyutan jantung serta mengelakkan kekejangan otot.

Performance Drink – Minuman isotonik tanpa gas yang mudah dibawa kemana sahaja dan dibancuh. Terdapat ujian klinikal yang dijalankan membuktikan rumusan OptiCarb meningkatkan tenaga otot 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara pengaliran bendalir dalam tubuh.

Nak cerita pasal kebaikan dua produk ni memang banyak. Lagi pun saya dah pernah tulis dalam entri yang sebelum nie. Kalau ada masa dan tengah rajin nak membaca boleh klik link di bawah:-

1. Ostematrix Shaklee

2. Performance Drink Shaklee

Bagi saya Ostematrix betul-betul memberikan kelegaan yang cepat untuk kurangkan sakit otot pada kaki dan tangan. Ingat lagi masa kali pertama buat water rafting, malam tu terasa betul lenguh kaki dan tangan. Memang penat woo buat rafting nie. Pegang paddle jer dah berat. Belum nak kena kayuh lagi. Kalau tak percaya cer baca entri yang ditulis oleh suami saya kat sini. Video pon ada gak. Balik rumah memang terasa sakit satu badan. Malam tu sebelum tidur saya ambil 4 biji Ostematrix. Esok pagi hilang terus rasa sengal-sengal badan. Badan pun rasa segar dan bertenaga seperti biasa. Sejak daripada hari tu saya yakin sangat dengan Ostematrix. Sekarang nie boleh dikatakan setiap kali saya lakukan aktiviti luar, wajib ambil Ostematrix.

Untuk Performance Drink pula dah tentu lah sebagai minuman bertenaga. Dah nama pun performance kan. Hahaha.. Eh, betul tau. Bila minum PD (singkatan Performance Drink) badan bertenaga untuk buat aktiviti lasak. Kalau kita minum air kosong, badan lebih cepat kehilangan air berbanding minum air isotonik seperti PD. Kalau orang lain bawa air 100 plus, saya pula bawa PD. Nak bawa PD ni senang jer. Saya isikan dalam zipper bag.  Lepas tu bila nak minum baru saya bancuh. Rasanya lebih sedap kalau bancuh dan terus minum.

cara-bancuh-minuman-performance-drink-shakleeMacam ni lah saya pek Performance Drink. Kalau isi penuh dapat bancuh 2 kali. Hehe.. 

performance drink shakleeHhiking di Bukit Saga, Ampang.

performance drink shakleeTrekking di FRIM, Kepong.

Amacam? Boleh jadi duta rasmi Shaklee tak? Ekekekeke….

Inilah Shaklee Effect bila saya konsisten makan Shaklee sebagai nutrisi tambahan. Badan sihat hidup pun ceria!

5 comments to Shaklee Effect Part 2: Wajib Ambil Kalau Buat Aktiviti Luar

  • Raudzah  says:

    Tengok gambar New Zealnd kat ats tu teringat offer kat Matta baru-baru ni..tiket ke new zealnd hanya RM68. Murah giler. Than kat sana ada package caravan..memang berbaloi…

  • Khir Khalid  says:

    In shaa Allah.. mudah2an dipermudahkan & tercapai hajat tu nanti… aamiin. 🙂

    • Cheq Eem  says:

      insya-allah khir…. mudah-mudahan.. doakan kita orang dpt capai cita-cita dan impian… aminn….. 🙂

  • titan  says:

    ohh..untuk aktiviti luar pun ada? wahh..

    • Cheq Eem  says:

      mestilah kena ada…
      dah jual kena amalkan..
      bila berkesan kena kongsikan.. hohoho….

Isikan Komen Anda Disini