air terjun sg temurun tagged posts

Misi Menjejak Kawasan Air Terjun di Langkawi

Salam pembaca,

Minggu lepas saya dan husband pergi jalan-jalan di Langkawi.. Plan nak ke Langkawi tak dirancang pun sebenarnya.. Kalau diikutkan kita orang nak road trip ke dari KL – Hatyai – Krabi.. Tapi disebabkan masalah politik dekat Thailand masih belum selesai datang lah idea kerja gila pergi ke Langkawi.. Hahaha… Dalam masa seminggu apply cuti, beli tiket keretapi dan booking hotel.. Semua dapat..  Kalau dua tahun lepas kita orang naik keretapi pilih katil, kali nie pilih seat kerusi pulak.. Nak rasa hebat tak pinggang duduk 11 jam dalam keretapi.. 😀

 Sampai sahaja di stesen Arau, kita orang di jemput oleh kawan husband.. Dia nie kawan baik Eshamz Halim dari zaman bujang dulu.. Nasib baik dia sudi jemput dan hantar kita orang dari stesen keretapi ke terminal feri.. Dulu dia tinggal di KL, tapi sekarang dah berhijrah ke Perlis dan buka bengkel kereta memasang NGV.. Terima kasih lah pada Aman Ghani sudi layan kerenah kita orang kat sana.. Hehehe….

jalan-jalan-langkawi-naik-keretapi-senandung-langkawi-2

Kita orang beli tiket keret...

Jom Baca Lebih Lanjut.......