diving course tagged posts

Diving Log: Teori kelas, Exam dan Confined Water

Salam pembaca,

Ingat tak dulu saya pernah tulis satu entri tentang Discover Scuba Diving? Kalau yang belum baca lagi boleh dekat sini. So kali ni nak kongsi kisah dan perjalanan untuk mengambil lesen menyelam. Walaupun ada setengah orang cakap “tak susah pun nak ambil lesen”. Lepas tu “kalau ambil exam mesti lepas”.  Dan “kalau tak pandai berenang pun takda hal punyalah”. Tapi di sudut hati nie (cewah.. ) mesti akan ada perasaan “Betul ke kata-kata member nie?  Tak kan lah senang macam tu je kot nak ambil lesen menyelam..” Haa… daripada dengar cakap orang lebih baik cuba sendiri. Baru kita tahu senang atau pun susah.

Husband pun macam biasa memulakan kerja-kerja KGB dan siasat apa yang perlu kita tahu untuk mengambil lesen. Dia banyak lah baca artikel dekat internet sebagai langkah persediaan. Saya masa tu tengah banyak kerja memang tak sempat lah nak baca sangat semua link yang dia bagi. Kalau baca pun gitu-gitu jer. Ekekeke..

open-water-certification-card

So lepas buat keputusan nak ambil juga lesen menyel...

Jom Baca Lebih Lanjut.......