diy mask tagged posts

DIY Masker Untuk Kulit Cantik dan Berseri

Salam pembaca,

Entri  berkaitan Tips Kecantikan kali ni nak cerita pasal D.I.Y (Do It Yourself) masker yang senang, mudah dan jimat.. Part yang jimat tu rasanya semua orang suka kan.. Tapi kena rajin lah kalau nak jimat.. Sebabnya semua kena buat sendiri.. Bancuh, tempek kat muka dan basuh sendiri.. Kalau malas nak buat sendiri pergi je lah buat facial dekat salon kecantikan.. Pastu bayar lah berpuluh-puluh ringgit.. Kadang-kadang ada juga yang sampai beratus ringgit..Saya tak pernah buat facial kat kedai.. Memang buat sendiri kat rumah.. Rasa tak berbaloi bayar mahal-mahal untuk buat facial.. Hehehe..

Bagi sesiapa yang ingin memiliki kulit muka yang cantik dan sihat digalakkan melakukan skrub dan memakai masker seminggu sekali.. Ini bertujuan untuk menanggalkan sel-sel mati pada kulit, mengurangkan kesan pigmentasi, mengawal lebihan minyak pada muka supaya kulit kelihatan lebih segar dan berseri..

5 Resepi Homemade Masker Yang Mudah

homemade masker shakleeSumber gambar dari Google

Hasil pencarian dari Mr...

Jom Baca Lebih Lanjut.......