fish oil tagged posts

Kebaikan Minyak Ikan, DHA, EPA, OMEGA 3 Untuk Kesihatan

Kita selalu dengar tentang suplement yg berasaskan minyak ikan atau fish oil untuk kesihatan kita.. Tetapi kita jarang untuk ambil tau dengan lebih lanjut ape kelebihan yang ada dlm minyak ikan.. Tahukah anda bahawa minyak ikan ini dapat memberikan banyak manfaat untuk kesihatan tubuh badan kita..  Jom cekidout…

fish-oil-minyak-ikan-omega-3-vitamin4kesihatan
Sumber utama

Sumber utama DHA ialah dari ikan laut dalam seperti salmon, ikan kod, ikan tuna dan ikan mackerel. Persediaan minyak ikan (fish oil) yang banyak dijual di farmasi-farmasi mengandungi DHA dan satu lagi bahan yang dinamakan EPA. DHA dan EPA membentuk Omega-3.

“Fish oil is used for a wide range of conditions. It is most often used for conditions related to the heart and blood system. Some people use fish oil to lower blood pressure or triglyceride levels (fats related to cholesterol). Fish oil has also been tried for preventing heart disease or stroke. The scientific evidence suggests that fish oil really does lower high triglycerides, and it also seems to help prev...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Cara Dapatkan Omega Guard Shaklee Dengan Harga Murah

Salam pembaca,

Bulan ni adalah bulan terbaik untuk dapatkan minyak ikan yang paling tulen, paling asli, mempunyai gred farmaseutikal dan tinggi kandungan DHA dan EPA. Omega Guard Shaklee memang pilihan terbaik berbanding dengan minyak ikan yang ada dipasaran. Masih belum terlambat kalau nak mencuba. Dengan promosi hebat bulan ni anda boleh dapat penjimatan yang banyak!

Sepatutnya promosi ni Shaklee lancarkan masa bulan September hari tu. Baru lah bersesuaian dengan sambutan Hari Jantung Sedunia pada bulan tersebut. Sebabnya kebaikan minyak ikan ni sangat sinonim dengan kesihatan jantung,  menurunkan paras kolestrol disamping merendahkan risiko serangan stroke yang menjadi punca utama rakyat Malaysia meninggal dunia.

Tapi takpa lah. Kempen menjaga kesihatan jantung bukan untuk bulan September sahaja. Ianya patut diteruskan sepanjang masa. Kalau paras kolestrol tinggi dan susah nak turunkan elok sangat borong Omega Guard bulan ni. Hehehe…

omega guard shaklee minyak ikan terbaik di dunia

Beli 6 Percuma 1, Beli 2 Diskaun 5%

Jadi macam ...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

10 Kebaikan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee

Salam pembaca,

Minyak ikan memang terkenal dari dulu lagi mengandungi pelbagai khasiat untuk kesihatan.. Pelbagai kajian yang telah dijalankan oleh para saintis membuktikan bahawa khasiat minyak ikan omega 3 dapat meningkatkan tahap kesihatan dengan lebih baik.. Jika ada yang bertanyakan pada saya supplemen apa yang boleh beri pelbagai khasiat dan manfaat dalam diet seharian saya akan cadangkan Omega Guard Shaklee..

omega guard shaklee

Sumber gambar dari Google

Kebaikan  Omega Guard Shaklee Yang Anda Perlu Tahu

Omega Guard Shaklee adalah ultrapure dan melalui 3 peringkat penyulingan semulajadi yang menjadikannya minyak ikan yang asli dan selamat dari bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan.. Dan yang paling penting, Omega Guard Shaklee mempunyai label pharmaceutical grade.. Tak semua supplemen minyak ikan mempunyai label tersebut tau.. Jadi pastikan pilih supplemen minyak ikan yang berkualiti seperti Omega Guard.. 🙂

Setiap hidangan yang terdapat di dalam Omega Guard Shakl...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Promosi Omega Guard Shaklee Disember 2013

Salam pembaca,

Berita baik untuk semua pengguna tegar Shaklee.. Seperti biasa setiap bulan Shaklee akan membuat promosi Buy 6 Free 1.. Jadi untuk bulan Disember 2013  supplemen yang terpilih ialah OMEGA GUARD.. !! Awal tahun hari tu dah ada promosi untuk Omega Guard.. Nampaknya sekali lagi Shaklee buat promosi produk yang sama 2 kali dalam setahun.. Pada sesiapa yang dah rasakan kehebatan Omega Guard, boleh dapatkan sekali lagi bulan ini dengan harga yang super JIMAT.. Nampaknya promosi Shaklee sejak akhir-akhir ni memfokuskan masalah kesihatan rakyat Malaysia.. Omega Guard adalah sangat bagus untuk mengurangkan kolestrol, menjaga kesihatan jantung dan menurunkan berat badan..

Omega Guard Shaklee

Omega Guard Shaklee- Minyak Ikan Paling Tulen

omega guard minyak ikan terbaik

“Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

OmegaGuard Shaklee Antara Minyak Ikan Yang Terbukti Ketulenannya

Salam buat pembaca,

Pasti anda semua mengetahui tentang kebaikan minyak ikan yang dapat membantu, menjaga, meningkatkan serta menguatkan tahap kesihatan. Apatah lagi pelbagai kajian telah dijalankan oleh pakar di luar sana untuk membuktikan keberkesanan minyak ikan untuk kesihatan yang berpanjangan. Tidak rugi sekiranya kita membelanjakan sejumlah wang yang besar untuk mendapatkan supplemen yang mengandungi khasiat minyak ikan. Tapi tahukah anda bagaimana memilih minyak ikan yang terbaik dan berkualiti?

Bagaimana untuk memilih minyak ikan yang terbaik?

fish oil

Melalui hasil bacaan daripada pencarian Mr. Google, saya kongsikan dengan anda antara ciri-ciri minyak ikan yang terbaik.

tickMenggunakan sumber ikan dari air laut dalam

tickMengandungi asid lemak Omega -3 termasuk EPA dan DHA

tick

Penghasilan minyak ikan melalui proses penyulingan. Cara ini adalah paling tulen untuk menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB

tick

Mempunyai label ‘Pharmaceutical Grade’

tick* M...

Jom Baca Lebih Lanjut.......