info makanan tagged posts

Kisah Telur Separuh Masak dan Khasiat Untuk Kesihatan

Salam pembaca,

Siapa suka sarapan pagi makan telur separuh masak? Pastu letak kicap cair atau garam dan tambah sedikit lada putih. Kacau perlahan-lahan dalam mangkuk kecil, pastu hirup semasa tengah suam-suam kuku. Fuhh…memang layan habis kalau dapat makan pagi-pagi. Tak kisah lah makan kat kedai mamak ker, makan kat kedai mahal ker. Yang penting makan kat rumah adalah paling best. Kenapa? Sebabnya boleh pilih jenis telur, diyakini bersih dan jimat. Hehehe…

Kebetulan Ahad lepas saya dan suami takda plan apa-apa. Memang sesi memalaskan diri di rumah. Mood nak memasak pun malas juga. Tapi sarapan pagi tetap kena ambil gak. Jadi pergi dapur selongkar almari nampak lah bekas rebus telur. Dah lama beli tapi jarang-jarang guna. Jadi time malas nie memang sesuai sangatlah kan. Cepat, mudah, ringkas dan yang penting berkhasiat. Kenapa saya cakap berkhasiat? Jom kita tengok manfaat telur untuk kesihatan kita.

4 Khasiat Telur Untuk Kesihatan

 khasiat telurKredit gambar: Sumber dari google

1. Khasiat Protein

Jom Baca Lebih Lanjut.......