Kesihatan Jantung tagged posts

Cara Dapatkan Omega Guard Shaklee Dengan Harga Murah

Salam pembaca,

Bulan ni adalah bulan terbaik untuk dapatkan minyak ikan yang paling tulen, paling asli, mempunyai gred farmaseutikal dan tinggi kandungan DHA dan EPA. Omega Guard Shaklee memang pilihan terbaik berbanding dengan minyak ikan yang ada dipasaran. Masih belum terlambat kalau nak mencuba. Dengan promosi hebat bulan ni anda boleh dapat penjimatan yang banyak!

Sepatutnya promosi ni Shaklee lancarkan masa bulan September hari tu. Baru lah bersesuaian dengan sambutan Hari Jantung Sedunia pada bulan tersebut. Sebabnya kebaikan minyak ikan ni sangat sinonim dengan kesihatan jantung,  menurunkan paras kolestrol disamping merendahkan risiko serangan stroke yang menjadi punca utama rakyat Malaysia meninggal dunia.

Tapi takpa lah. Kempen menjaga kesihatan jantung bukan untuk bulan September sahaja. Ianya patut diteruskan sepanjang masa. Kalau paras kolestrol tinggi dan susah nak turunkan elok sangat borong Omega Guard bulan ni. Hehehe…

omega guard shaklee minyak ikan terbaik di dunia

Beli 6 Percuma 1, Beli 2 Diskaun 5%

Jadi macam ...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Step Test: Uji Tahap Kecergasan

Salam pembaca,

how-to-do-step-excercise

Pernah dengar pasal ‘Step Test‘ tak? Saya memang tak tahu langsung pasal ‘Step Test’. Semasa pergi ke Pameran Kesihatan Jantung pada bulan lepas baru saya tahu tentang ‘Step Test’. Rupa-rupanya ‘Step Test’ ialah satu cara untuk kita uji tahap kecergasan kardiovaskular.

Apa yang perlu saya lakukan ialah cuma pijak atas platform yang disediakan dan turun daripada kotak tersebut. Cuba lakukan berulang kali secara konsisten dalam kiraan 4 (UP UP DOWN DOWN) selama 3 minit. Macam susah nak paham apa yang saya tuliskan? Hehehe.. Sebenarnya lebih kurang macam gambar di bawah ni. Setiap kali petugas tu cakap UP UP, posisi saya adalah di atas platform, bila dia cakap DOWN DOWN saya kena turun ke bawah.

contoh ujian step test

Selepas tamat 3 minit saya teruskan berdiri. Petugas tak bagi saya duduk. Tapi memang saya tak kan duduk pun. Hehehe.. Kemudian dia periksa denyutan nadi dalam masa satu minit. Dan keputusannya ialah…… Denyutan nadi saya lebih kurang 144/minit...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

CoQHealth Plus Membantu Jantung Lebih Sihat Bertenaga

Salam pembaca,

Pada Majlis National Conference Shaklee yang lepas, Shaklee Malaysia telah merasmikan pelancaran produk terbaru mereka iaitu CoQHealth Plus. Produk ini difokuskan sebagai suplemen untuk kesihatan jantung dan bagi mengelakkan daripada penyakit kardiovaskular seperti penyakit jantung dan strok.

Untuk apakah CoQhealth Plus?

coqhealth-plus-q10-vitamin4kesihatan-shaklee

CoQhealth Plus mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg Coenzyme Q10 (CoQ10) dengan Vitamin E dan ekstrak Teh Hijau yang didatangkan di dalam kapsul bioketersediaan dengan sistem penyampaian minyak kacang soya bagi memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik. CoQ10 telah ditunjukkan dapat:

  1. Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
  2. Menggalakan dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
  3. Meningkatkan peredaran darah
  4. Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah

Apa itu Coenzyme Q10 (CoQ10) dan mengapa ia penting untuk tubuh kita?

CoQ10 merupakan zat makanan larut lemak yang hadi...

Jom Baca Lebih Lanjut.......