kulit cantik tagged posts

DIY Masker Untuk Kulit Cantik dan Berseri

Salam pembaca,

Entri  berkaitan Tips Kecantikan kali ni nak cerita pasal D.I.Y (Do It Yourself) masker yang senang, mudah dan jimat.. Part yang jimat tu rasanya semua orang suka kan.. Tapi kena rajin lah kalau nak jimat.. Sebabnya semua kena buat sendiri.. Bancuh, tempek kat muka dan basuh sendiri.. Kalau malas nak buat sendiri pergi je lah buat facial dekat salon kecantikan.. Pastu bayar lah berpuluh-puluh ringgit.. Kadang-kadang ada juga yang sampai beratus ringgit..Saya tak pernah buat facial kat kedai.. Memang buat sendiri kat rumah.. Rasa tak berbaloi bayar mahal-mahal untuk buat facial.. Hehehe..

Bagi sesiapa yang ingin memiliki kulit muka yang cantik dan sihat digalakkan melakukan skrub dan memakai masker seminggu sekali.. Ini bertujuan untuk menanggalkan sel-sel mati pada kulit, mengurangkan kesan pigmentasi, mengawal lebihan minyak pada muka supaya kulit kelihatan lebih segar dan berseri..

5 Resepi Homemade Masker Yang Mudah

homemade masker shakleeSumber gambar dari Google

Hasil pencarian dari Mr...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Rahsia minuman ESP yang sedap, lazat dan mengenyangkan

Salam pembaca,

Dah beli ESP best selling produk Shaklee tu? Kalau belum lagi memang tersangat-sangatlah rugi. Minuman protein soya yang membekalkan 9 jenis asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita untuk membina sel-sel baru dalam tubuh badan. Ditambah pula dengan khasiat kalsium menjadikan ESP sesuai untuk menambahkan kesihatan tulang. Dan ESP juga menjadi kegilaan bagi mereka yang dambakan kulit yang cantik, menambah susu ibu serta menurunkan berat badan. Siapa yang dah cuba ESP mesti akan repeat order. Hebat sungguh penangan ESP ni..! 🙂

shaklee trial pack

Cara pengambilan ESP

ESP dibancuh menggunakan air sejuk kosong sahaja. Air panas DILARANG sama sekali. Ini kerana khasiat protein akan musnah jika dibancuh menggunakan air panas. Anda cuma perlu bancuh, goncang dan minum. Sebaiknya goncang di dalam bekas shaker untuk mendapatkan rasa yang lebih sedap dan berbuih.

Variasi Resepi ESP

ESP juga boleh dibancuh dengan mana-mana air sebenarnya dan tidak terhad kepada air kosong sahaja...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Vitamin Untuk Kulit Sihat Dan Cantik

Salam buat pembaca,

Cemburu melihat kulit artis kesayangan anda halus, cerah, sempurna, berseri dan cantik? Kalau bukan artis pun cuba lihat rakan-rakan kita pula. Macam mana nak dapatkan kulit yang cantik macam mereka ni?

Memang tidak dapat dinafikan sesetengah orang dianugerahkan dengan kulit yang tidak banyak masalah. Tapi bagi mereka yang mempunyai masalah pula jangan risau. Ada macam-macam cara yang boleh digunakan untuk menangani masalah kulit dari segi penjagaan luaran atau pon dalaman. Bagi saya yang paling penting ialah penjagaan dalaman. Ini kerana dalaman lah yang membentuk luaran. Pakar nutrisi juga menyarankan kita untuk perbaiki kesihatan dalaman terlebih dahulu.

Vitamin Untuk Kecantikan Kulit

Vitamin yang paling sesuai untuk kulit yang cantik ialah gabungan Vitamin E, Vitamin C dan Vitamin B. Ini kerana vitamin E terkenal dengan anti-oksidan yang tinggi, Vitamin C merangsang pembinaan kolagen dan vitamin B mengekalkan kelembapan kulit.

Vita-E Complex®

  Vitamin E

tickTerkenal dengan anti-...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Penjagaan Kulit Lebih Cantik

Siapa yang tidak mahu untuk mendapatkan kulit yang cantik. Pasti semua orang akan berusaha untuk memiliki kulit yang bersih, licin, gebu dan yang penting BEBAS JERAWAT.
jerawat

Terdapat banyak faktor yang boleh menyebabkan masalah kulit seperti jerawat. Antara faktor tersebut ialah:-

1. Pencemaran udara. Kualiti udara mengandungi sisa toksik yang boleh menyebabkan kulit cepat kotor dan rosak
2. Kurang pengambilan air kosong / air putih. Pengambilan air sekurang-kurangnya 3L sehari dapat menyingkirkan sisa toksik di dalam badan kita
3. Gaya pemakanan yang tidak seimbang. Pengambilan makanan yang sangat berminyak boleh menyebabkan jerawat.
4. Kandungan atau paras hormon di dalam badan yang tidak seimbang
5. Penggunaan alat pencuci muka atau pemakaian make up yang tidak sesuai dengan kulit
6. Kulit yang terlalu sensitif.

Untuk mengatasi masalah jerawat ini kita perlu kenal pasti jenis  kulit yang kita miliki, minum air putih / kosong banyak supaya dapat menyingkirkan sisa toksik ...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Set Kecantikan Shaklee – Vitamin E, Vitamin C, B Complex dan ESP

Set kecantikan dalam produk Shaklee ada macam2.. Antara yang paling tip top ialah Vivix dan Collagen Powder.. Dua2 ni adalah jenis minum.. Vivix hanya ambil 1 sudu teh sehari, collagen pula satu paket sehari di bancuh dengan ape juga jenis minuman..  Bila bagi tau harga kedua2 brg nie respon nya ‘mahal nya…… ‘, ‘mahal jugak ehh…..’, ‘alamak xda bajet lah…’ hehehe…..

Tapi jangan risau…  Ada juga produk Shaklee lain mampu memberikan hasil yang baik untuk dapat kan kulit yg cantik.. Kalau ada yg ‘kureng’ bajet tapi nak dapat kan hasil yg terbaik korang boleh cuba cadangan saya sepert di bawah:-

1) Vitamin E(120) + Vitamin C 500mg (180) +  ESP (850g) = RM 391.50

2) Vitamin E(120) + Vitamin C 500mg (180) + B Complex (120) = RM 295.25

3) Vitamin E(120) + Vitamin C  500mg (180) = RM 241.50

Harga yang saya nyatakan di atas adalah untuk FULL SET dan boleh dimakan dalam tempoh 3-4 bulan....

Jom Baca Lebih Lanjut.......