performance drink shaklee tagged posts

Kejadian Sahur Yang Mesti Berlaku Setiap Tahun

Salam pembaca,

Bercerita pasal sahur mesti ada antara kita yang pernah melalui terlepas untuk bangun sahur kan? Sekurang-kurangnya sepanjang bulan Ramadhan tu mesti ada sekali kejadian terlambat bangun. Tengok jam jer dah azan subuh. Aduhh… rasa nak salahkan jam loceng pun tak boleh juga. Jam dah kunci macam biasa. Bunyi kuat pulak tuu.. Tetap tak jaga juga bila berbunyi. Ekekeke.. Kalau dah ditadirkan tak sahur, memang tak sahur juga lah..

Setakat ni kejadian tak bangun sahur baru sekali terjadi. Tiba-tiba bangun tidur tengok jam dah pukul 6 pagi. Tak boleh nak buat apa dah. Nasib baiklah masa hari tak bangun sahur tu hari cuti. Kalau hari bekerja mesti lemau jer nak buat kerja di pejabat. Hehehe..

Kebiasaanya saya dan suami  bersahur dalam pukul 5 pagi. Selalunya saya akan bangun dulu untuk panaskan lauk dan nasi. Kami jamah makanan yang simple jer. Mujur lah dapat suami yang tak cerewet sangat. Kadang-kadang tu lauk telur goreng dengan kicap pun boleh...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Shaklee Effect Part 2: Wajib Ambil Kalau Buat Aktiviti Luar

Salam pembaca,

Kalau orang tanya produk Shaklee mana yang paling saya suka memang susah nak buat pilihan. Boleh dikatakan semua produk shaklee saya suka. Malah setiap satunya ada kelebihan tersendiri. Sebagai contoh kalau sarapan pagi, saya suka ambil ESP yang dibancuh dengan susu segar. Saya akan rasa kenyang sepanjang pagi dan lebih fokus untuk bekerja. Kalau untuk mencantikkan kulit saya suka Vitamin C dan Vitamin E. Bila ada kesan jerawat yang timbul sekali sekala buat masker vitamin C dan vitamin E cepat betul kesan parut tu pudar. Isshhh… memang semua produk Shaklee ohsemm!

new zealandPasang angan-angan nak hiking dekat New Zealand. 🙂

Kalau untuk aktiviti luar apa pula produk Shaklee yang saya suka?

Kalau rakan FB dan rakan blogger mesti tahu aktiviti masa lapang saya dan suami ialah melakukan aktiviti luar. Antaranya memanjat, larian amal, aktiviti lasak seperti water rafting, ATV dan macam-macam lagi. Pantang ada aktiviti yang menarik member bagi tau mesti nak join...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Menghabiskan Cuti Tahunan Jalan-Jalan ke Langkawi #VMY2014

Salam pembaca,

Minggu ni ada dua cuti umum dalam masa seminggu.. Esok 14 Januari adalah hari Maulidur Rasul yang akan disambut oleh umat Islam, manakala hari Jumaat pula sambutan Thaipusam bagi agama yang beragama Hindu.. Alang-alang dah ada dua cuti umum nie boleh lah ambil cuti untuk seminggu.. Lagi pun cuti tahun lepas masih ada baki sebanyak 8 hari.. Oleh kerana cuti nak kene clear kan sebelum bulan Mac, elok kita ambil cuti awal-awal.. Betul tak..? Hehehe… Jadi nak pergi mana..? Cuti-cuti Malaysia ke Langkawi… 🙂

Kepada pengunjung blog yang ingin bertanya dan membeli produk Shaklee masih boleh bertanya seperti biasa.. Untuk respons yang lebih cepat boleh Call/Sms/Whatsapp terus di 012-3257744.. Pertanyaan melalui email atau order secara online mungkin ada di balas lambat sedikit.. Insya-allah segala persoalan dan pertanyaan dari anda saya akan balas secepat mungkin.. 🙂

Untuk rakan-rakan blogger sekalian, mintak maaf lah tak dapat nak jalan-jalan blog korang baca info-info yan...

Jom Baca Lebih Lanjut.......

Anda Selalu Sakit Kepala? Jom Baca Apakah Penyebabnya

Salam para pembaca,

Saya yakin anda biasa mengalami sakit kepala, salah satu penyebabnya mungkin kerana tekanan darah naik oleh kerana pemakanan kita yang tidak seimbang atau kurang kawalan, lebih-lebih lagi apabila banyak jemputan rumah terbuka semasa bulan Syawal ini. Tekanan darah naik atau turun bukanlah penyebab utama yang boleh menyebabkan kita mengalami sakit kepala, banyak juga faktor-faktor lain yang boleh mendorong kepada masalah ini.

 headache-sakit-kepala-punca-sakit-kepala-tips-sakit-kepala-vitamin4kesihatan-cara-nak-hilangkan-sakit-kepala-v4m-shaklee

Apakah punca-punca penyebab sakit kepala

  1. Sakit kepala boleh terjadi apabila tubuh anda mengalami kekeringan atau penyahidratan yang disebabkan kekurangan air dalam badan.
  2. Asap rokok juga boleh menyebabkan tercetusnya sakit kepala kepada golongan yang tidak merokok.
  3. Tekanan perasaan akibat bebanan kerja atau masalah keluarga.
  4. Emosi yang terganggu atau tidak stabil.
  5. Menghidap penyakit atau kemurungan.
  6. Keadaan persekitaran yang tidak sesuai seperti duduk bertentangan dengan cahaya yang terlalu terang, terlalu gelap, silau dan sebagainya.
  7. Cuaca ...
Jom Baca Lebih Lanjut.......

Performance Drink Kembalikan Tenaga

Salam pembaca,

Anda mesti pernah rasa macam nie kan?

‘Nak aktif, tapi tak nak makan supplement.”‘

********************************************************

‘Kenapa badan cepat penat dan letih?’

********************************************************

‘Keletihan selepas bersukan’

************************************************************

Satu jer jawapan saya. Anda perlukan makanan tambahan atau pon supplement. Tapi ramai jugak yang mengeluh apabila saya mencadangkan set vitamin untuk kekal aktif, cergas dan bertenaga. Antara dialog yang femes daripada mereka:-

‘Alamak.. banyak nya nak kena makan’

********************************************************

‘Asik lupa lah nak ambil sebab sibuk’

********************************************************

‘Takda masa lah nak ikut turutan makan vitamin’

************************************************************

Sebenar nya saya pun menyumbang jugak kepada alasan seperti di atas....

Jom Baca Lebih Lanjut.......